Jūs to zinājāt? - vislielāko interneta trūkumu izjustu iedzīvotāji pēc 60 gadu vecuma 5

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 21.septembris 2022 10:59

Internets mūsu ikdienā ieņem ļoti būtisku vietu, piemēram, 80% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņi nevar iedomāties dzīvi bez interneta, jo tad viņi justos ierobežoti, liecina “Tele2” un “Berg Research” veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Lielāku interneta trūkumu izjustu gados vecākie iedzīvotāji, kas sasnieguši 60 un vairāk gadu vecumu – tā domā 85% aptaujāto senioru.

Tikai 9% atzīst, ka varētu iztikt bez interneta un dzīve tad būtu labāka. Biežāk pozitīvi par iespēju dzīvot bez interneta atsaucas jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem un cilvēki ar augstiem ienākumiem.

“Mūsdienās modernās tehnoloģijas, t.sk. internets ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Turklāt tas neattiecas tikai uz ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vai jauniešiem, bet arī senioriem, kuri arvien vairāk apgūst tehnoloģijas, lai varētu ērti sazināties ar saviem tuviniekiem, izklaidētos un norēķinātos par dažādiem pakalpojumiem. Turklāt tieši seniori ir tā vecuma grupa, kurā visstraujāk aug mobilā interneta lietošanas telefonos,” stāsta “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts.

Atbildot uz jautājumu, kā cilvēks justos, ja viņam nebūtu interneta, 40% atbildēja, ka justos garlaikoti, 18% justos mierīgi un 15% – brīvi. Laimīgi bez interneta justos vien 2% respondentu.

“Domāju, ikvienam ir skaidrs, ka internets un modernās tehnoloģijas mūsu ikdienā ir uz neatgriešanos, tādēļ būtisks ir jautājums, kā mēs tās lietojam un cik jēgpilni, jo ir būtiski saglabāt balansu. Ikvienam ir svarīgi apzināties ļoti vienkāršu patiesību – tehnoloģijām ir jākalpo cilvēkam, nevis otrādi,” atzīst R.Rosts. 

Latvijas iedzīvotāju aptauja veikta sadarbībā ar “Berg Research” šī gada jūnijā. Kopumā tika aptaujāti 1007 respondenti vecumā no 18-74 gadiem.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 21.septembris 2022 12:29
2 0 Atbildēt

Precīzi - aptaujāto. Un aptauja noteikti notika caur internetu.

imzz 21.septembris 2022 14:29
1 0 Atbildēt

Noteikti aptaujāja tos, kuri internetu lieto ;) Par telefonu taisnība, jo daudzi vecie paši netiktu galā ar datoru. Nu, bet par jaunajiem runājot, kādai pusei no viņiem taču katrā brīvā brīdī abi īkšķi ekrānā, neticu, ka viņi izdzīvotu bez tīkla :-/

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti