Jūs to zinājāt? - vislielāko interneta trūkumu izjustu iedzīvotāji pēc 60 gadu vecuma 5

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 21.septembris 2022 10:59

Internets mūsu ikdienā ieņem ļoti būtisku vietu, piemēram, 80% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņi nevar iedomāties dzīvi bez interneta, jo tad viņi justos ierobežoti, liecina “Tele2” un “Berg Research” veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Lielāku interneta trūkumu izjustu gados vecākie iedzīvotāji, kas sasnieguši 60 un vairāk gadu vecumu – tā domā 85% aptaujāto senioru.

Tikai 9% atzīst, ka varētu iztikt bez interneta un dzīve tad būtu labāka. Biežāk pozitīvi par iespēju dzīvot bez interneta atsaucas jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem un cilvēki ar augstiem ienākumiem.

“Mūsdienās modernās tehnoloģijas, t.sk. internets ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Turklāt tas neattiecas tikai uz ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vai jauniešiem, bet arī senioriem, kuri arvien vairāk apgūst tehnoloģijas, lai varētu ērti sazināties ar saviem tuviniekiem, izklaidētos un norēķinātos par dažādiem pakalpojumiem. Turklāt tieši seniori ir tā vecuma grupa, kurā visstraujāk aug mobilā interneta lietošanas telefonos,” stāsta “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts.

Atbildot uz jautājumu, kā cilvēks justos, ja viņam nebūtu interneta, 40% atbildēja, ka justos garlaikoti, 18% justos mierīgi un 15% – brīvi. Laimīgi bez interneta justos vien 2% respondentu.

“Domāju, ikvienam ir skaidrs, ka internets un modernās tehnoloģijas mūsu ikdienā ir uz neatgriešanos, tādēļ būtisks ir jautājums, kā mēs tās lietojam un cik jēgpilni, jo ir būtiski saglabāt balansu. Ikvienam ir svarīgi apzināties ļoti vienkāršu patiesību – tehnoloģijām ir jākalpo cilvēkam, nevis otrādi,” atzīst R.Rosts. 

Latvijas iedzīvotāju aptauja veikta sadarbībā ar “Berg Research” šī gada jūnijā. Kopumā tika aptaujāti 1007 respondenti vecumā no 18-74 gadiem.

 
Visi komentāri
 
Krotow 21.septembris 2022 12:15
0 0 Atbildēt

Par senioriem pilnībā piekrītu. Daudziem tas pat neienāk prātā.

imzz 21.septembris 2022 14:29
1 0 Atbildēt

Noteikti aptaujāja tos, kuri internetu lieto ;) Par telefonu taisnība, jo daudzi vecie paši netiktu galā ar datoru. Nu, bet par jaunajiem runājot, kādai pusei no viņiem taču katrā brīvā brīdī abi īkšķi ekrānā, neticu, ka viņi izdzīvotu bez tīkla :-/

msh 21.septembris 2022 12:29
2 0 Atbildēt

Precīzi - aptaujāto. Un aptauja noteikti notika caur internetu.

es 21.septembris 2022 19:10
0 1 Atbildēt

Dročītāji!

Bradypus 7.oktobris 2022 9:17
0 0 Atbildēt

Apbrīnojami, cik ļoti raksts ir par pilnīgi kreisu un nepareizu formulējumu vārdam "internets" - t.i. ar domu par "sērfošanu". Internets ir tika sakaru vide un visticamāk tie 9%, kas taisās būt laimīgi bez, pat neaptver, kā ikdienā izmanto internetu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti