Tele2 veicis Latvijā pirmo video zvanu 5G tīklā 10

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele 2 | 14.augusts 2019 12:48

Vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” sekmīgi veicis Latvijā pirmo video zvanu 5G tīklā. Pirmajā 5G interneta pārraidē tika pārsniegts 1 Gbps liels ātrums, savukārt vidējais lejupielādes ātrums 5G tīklā bija virs 750 Mbps, kas ir 15 reizes lielāks nekā vidēji visā 4G tīklā Latvijā aizvadītajā gadā.

“Tele2 5G tīkls Mūkusalas Biznesa Centrā darbojas sekmīgi, apliecinot mūsu gatavību spert nākamos soļus jaunākās paaudzes tīkla attīstībā. Ceram pēc iespējas ātrāk palaist šo tīklu komercrežīmā, lai to varētu sākt izmantot visi tie mūsu klienti, kuru rīcībā būs 5G viedtelefons. Mobilā interneta ātrums, kādu jau šobrīd spējam sasniegt ar 5G tehnoloģiju, ir konkurētspējīgs optiskā interneta piedāvātajam ātrumam,” atzīst Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Jāatzīmē, ka “Tele2” saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) datiem pēdējo trīs gadu laikā nodrošina ātrāko 4G mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā: vidējais ātrums 4G tīklā sasniedz 45,68 Mbps. Turklāt “Tele2” starp visiem operatoriem sasniedza arī vislielāko pieslēguma ātrumu – 4G tīklā tas bija 123,85 Mbps.

Pirmos 5G viedtelefonus “Tele2” klientu centros visiem interesentiem būs iespēja iegādāties jau augusta beigās. Pārdošanā būs pieejami Huawei Mate20 X 5G telefoni, kuru mazumtirdzniecības cena būs 999 eiro.

“Lai arī droši varam teikt, ka 5G ēra Latvijā ir sākusies, vienlaikus ir jāatzīmē, ka 4G vēl ilgus gadus būs mobilo sakaru “darba zirgs”, jo 5G attīstība notiks pakāpeniski, ņemot vērā tā lielās izmaksas, kā arī limitēto gala ierīču un dažādu 5G tehnoloģisko risinājumu pieejamību tirgū,” atgādina Līga Krūmiņa.

 

 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 15.augusts 2019 8:18
6 0 Atbildēt

Cik Gpikseļi bija tam video, ja sasniedza 1gbps lielu ātrumu? Izklausās ka sūtija ierakstu.

Bet Tele2 tiešām var lielīties par kvalitāti, jo ar viņu sakariem ir tikai divas iespējas, vai nu tie ir vai nav nemaz, līdz ar to nesabojā statistiku, jo vietās kur sakaru nav vispār mērījumus SPRK neveic.

Palaidniex 14.augusts 2019 17:00
5 2 Atbildēt

Nav jau grūti uzstādīt ātrumu "rekordus" apakštacijās, kur abonentu maz...

Tas vairāk liecina par klientu trūkumu, nevis par ātruma rekordiem...

s 1.septembris 2019 15:07
3 0 Atbildēt

Ar šo komentāru Tu pierādi, ka esi vel glupāks nekā es domāju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti