Huawei Latvijā prezentē pirmo 5G viedtālruni Mate 20 X (5G) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 23.augusts 2019 9:26

Uzņēmums HUAWEI ceturtdien, 22. augustā, prezentēja savu pirmo 5G viedtālruni Latvijā - HUAWEI Mate 20 X (5G), demonstrējot tālrunī pieejamās inovācijas un darbības iespējas Tele2 5G tīklā. Vietdtelefonus Latvijā varēs iegādāties jau augusta beigās - mobilo sakaru operatora Tele2 tīkla veikalos.

Tālrunis Mate 20 X (5G) aprīkots ar jaudīgo Kirin 980 procesoru un pasaulē pirmo 7nm 5G multi-režīma mikroshēmojumu Balong 5000. 7,2 collu viedtālrunis izmanto plašu tehnoloģiju klāstu, lai atbalstītu vairākus 5G tīkla režīmus, kā arī vairākas paaudzes tīklu tehnoloģijas.

"Kad notiek diskusijas par viedtālruņu nākotni, visbiežāk cilvēkus interesē divas inovācijas – salokāmie telefoni, kā arī 5G tīkla izmantošanas iespējas. Mēs allaž rūpīgi ieklausāmies mūsu klientu vajadzībās, uzlabojot iekārtu veiktspēju un ieviešot inovācijas. Tieši tādēļ HUAWEI ir spēris jaunu soli tehnoloģiju nākotnē, radot pirmo viedtālruni, kas atbalsta 5G risinājumus – HUAWEI Mate20 X (5G). Mate 20 X (5G) izziņošana ir svarīgs notikums ne tikai HUAWEI, bet arī viedtālruņu nozares attīstībai kopumā," skaidro HUAWEI Consumer Business GroupBaltijas reģiona vadītājs Jans Huns (Yang Hong).

Tele2 5G tīklā, kas šobrīd darbojas Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā Rīgā, Mate 20 X (5G) telefonos ir iespējams  sasniegt vairāk nekā 1 Gbps lielu lejupielādes ātrumu. 

"Šobrīd 5G Latvijā ir pašā attīstības sākuma posmā un mēs varam izbaudīt vienu no 5G priekšrocībām – tā ātrumu. Lai arī šīs tehnoloģijas attīstība kopumā notiks pakāpeniski, ņemot vērā izmaksas un dažādu 5G tehnoloģisko risinājumu pieejamību tirgū, mūsu plāns ir turpināt izvērst tīkla pārklājumu, lai mēs būtu gatavi tam brīdim, kad tirgū parādīsies nopietns pieprasījums pēc 5G un tā risinājumiem dažādās nozarēs," atzīst Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa. "Pirmie Mate 20 X (5G) telefoni, kuru mazumtirdzniecības cena plānota 999 eiro,būs pieejami lielākajos Tele2 klientu centros Rīgā, kā arī nopērkami Tele2 mājas lapā. Kas svarīgi, tos varēs lietot arī 2G, 3G un 4G tīklā."

Duālais 5G mikroshēmojums jeb čipsets

Pēdējo desmit gadu laikā HUAWEI ir ieguldījis ievērojamus centienus un resursus 5G izstrādē, palielinot patentu klāstu gan mikroshēmām, gan ierīcēm un mākoņpakalpojumiem. Līdz šim HUAWEI izveidojis vairāk nekā desmit 5G pētniecības un attīstības centrus visā pasaulē, kuros darbojas strādā vairāk nekā divi tūkstoši 5G inženieru.

HUAWEI Mate 20 X (5G) ir aprīkots ar HUAWEI izstrādāto jaudīgo 5G multi-režīma mikroshēmojumu – Balong 5000 un Kirin 980. 

MATE 20 X (5G) atbalsta 5G tīklu tajā pašā laikā saglabājot iespēju mainīt savienojumus arī uz 4G, 3G un 2G tīkliem, kā arī citām tīkla sistēmām, piemēram, SA (Standalone, neatkarīgais 5G tīkls) un NSA (Non Standalone, ne-neatkarīgais 5G tīkls).

Plašais 5G piedāvājumu klāsts

HUAWEI Mate 20 X (5G) ir aprīkots ar 7,2 collu FullView ekrānu. Tāpat arī papildus Mate 20 X (5G) viedtālrunim, lietotāji varēs iegādāties arī HUAWEI M-Pen, kas atbalsta 4096 dažādus spiediena līmeņus. Modernais M-Pen irbulis bagātinās ne tikai darba, bet arī izklaides pieredzi, jo lietotāji to varēs izmantot, lai, piemēram, pāršķirtu lapu savā e-grāmatā, tādējādi iegūstot autentiskāku lasīšanas pieredzi.

Jaunais Mate 20 X 5G viedtālrunis ir aprīkots ar Matrix kameru, kas sastāv no trim Leica objektīviem - 40MP platleņķa kameras, īpaši platā leņķa kameras un 8MP telefoto kameras. Izmantojot mākslīgo intelektu, Matrix kamera nodrošina augstākā līmeņa fotografēšanas pieredzi.

Tālrunī iestrādāts arī moderns dzesēšanas risinājums HUAWEI SuperCool, kas sastāv no tvaika kameras un grafēna siltuma caurulēm. Šis risinājums nodrošina, ka HUAWEI Mate 20 X (5G) nepārkarst un saglabājas nemainīgi vēss pat intensīvas lietošanas apstākļos (piemēram, atskaņojot augstas izšķirtspējas videoklipus vai izmantojot grafiski intensīvas lietotnes).

Baterijas darbība visas dienas garumā

Līdz ar 5G viedtālruņu parādīšanos, jārēķinās ar lielāku datu patēriņu un lielāku jaudu - HUAWEI ir gatavs to nodrošināt, aprīkojot Mate 20 X (5G) ar 4200 mAh bateriju.

Tāpat HUAWEI Mate 20 X (5G) atbalsta arī 40W HUAWEI SuperCharge, kas ir ātrās uzlādes risinājums, kuru sertificējis neatkarīgo ekspertīžu dienests TÜV Rheinland. Lai nodrošinātu ilgāku akumulatora darbības laiku, HUAWEI Mate 20 X (5G) aprīkots ar MI darbinātu akumulatora optimizētāju, kas regulē un pārvalda tālruņa enerģijas patēriņu.

Tālrunis ar pirmo 5G sertifikātu pasaulē

Mate 20 X (5G) jau paspējis iegūt Globālā Sertifikātu Foruma (GCF) sertifikātu, tādējādi kļūstot par tirgū pirmo 5G viedtālruni, kas izturējis GCF 5G pārbaudes.

Pēdējo mēnešu laikā Mate 20 X (5G) izturējis virkni 2G, 3G, 4G un 5G komunikācijas produktu testu, ko veica GCF. Visu šo pārbaužu mērķis bija pierādīt ierīces funkcionalitāti un veiktspēju.

GCF ir viena no ietekmīgākajām mobilo ierīču nozares sertifikācijas organizācijām pasaulē. Tajā darbojas vadošie mobilo tīklu operatori, mobilo ierīču ražotāji, mikroshēmojumu piegādātāji, testēšanas organizācijas un testa aprīkojuma piegādātāji, un tai ir nozarē visplašākās un stingrākās mobilo ierīču sertifikācijas sistēmas. Lielākā daļa pasaules mobilo sakaru tīklu operatoru pieprasa nokārtot GCF pārbaudes.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 23.augusts 2019 10:13
3 2 Atbildēt

Smadzenes uzceps arī caur to bambusa dēlīti...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti