iAuto.lv testē Samsung Galaxy Tab S3 planšetdatoru (+foto) 6

 

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 19.augusts 2017 13:00

Pirmie mūsdienīgie planšetdatori parādījās pirms gandrīz astoņiem gadiem, kad Apple un Samsung laida klajā savus pirmos planšetdatorus, izraisot lavīnveidīgu tendenci arī citu ražotāju vidū. Lai gan tolaik bija sfēras, kur planšetdatori ļoti labi kalpoja dažādu specifisku funkciju veikšanai, lielākoties tos izmantoja izklaides satura patērēšanai.

Šobrīd planšetdatoru popularitāte šķietami ir mazinājusies, taču ierīces kļuvušas vēl universālākas, un ar dažādiem papildinājumiem spēj aizstāt vidēji jaudīgu piezīmjdatoru. Par to portāls iAuto.lv pārliecinājās, izmēģinot Samsung Galaxy Tab S3 – jaunāko Samsung planšetdatoru, kas pie pircējiem pirmo reizi nonāca šī gada aprīlī. Daudzi apskatnieki to uzskata par šobrīd labāko planšetdatoru ar Android operētājsistēmu.

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

TEHNISKIE DATI

  • Izmēri:  237.3 x 169 x 6 mm
  • Svars: 434 g                                                                                                 
  • Displejs: 9.7”  Super AMOLED kapacitatīvais displejs, 16 miljoni krāsas, 1536x2048 pikseļu izšķirtspēja.
  • Procesors:  Četrkodolu  Qualcomm Snapdragon 820 (2x2.15 GHz un 2x1.6 GHz)
  • Operētājsistēma: Android 7.0 (Nougat)
  • Iebūvētā atmiņa/operatīvā atmiņa:  32 GB/ 4 GB RAM
  • Kamera:  Priekšējā – 13 MP ar f/1.9 atvērumu , atbalsta 2160p@30fps video uzņemšanu; Aizmugurējā – 5 MP ar f/2.2 atvērumu
  • Savienojumi: GSM/HSPA/LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS (A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO), USB 3.1,  3.5 mm audio
  • Atmiņas karte: Micro SD līdz 256 GB
  • Baterija: 6000 mAh
  • Cena: 689 par Wi-Fi versiju, 779 EUR par LTE versiju

Dizains

Ja būsit  turējuši rokās Samsung Galaxy S7, tad gan Galaxy Tab S3 dizaina iezīmes, gan materiālu izvēle liksies pazīstama. No abām pusēm to ieskauj stikla paneļi, kas pa perimetru apjozti ar metāla ietvaru. Tas pieejams divās krāsās – baltā un melnā. Uz stikla paneļiem regulāri būs redzami pirkstu nospiedumi, tomēr ir redzēts, ka citām ierīcēm ar šo sokas daudz sliktāk.

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Augšējos un apakšējos stūros izvietoti četri skaļruņi, taču vienlaicīgi skan tikai divi augšējie, atkarībā no tā, kā tiek turēts planšetdators. Apakšā pa vidu atrodas jaunā standarta USB Type-C un 3.5 mm audio ligzdas.

Labajā pusē atrodas ieslēgšanas-ekrāna bloķēšanas un skaļuma regulēšanas taustiņi. Te gan jāpierod pie tā, ka, vēloties izmainīt skaļumu, nejauši var izslēgt displeju. Ierasts, ka viedtālruņiem skaļuma regulēšanas taustiņi atrodas pretējā pusē. Blakus tiem atrodas ‘atvilktne’ MICRO SD un Nano SIM kartēm. Savukārt ierīces kreisajā pusē ir vieta savienojumam ar klaviatūru.

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Zem displeja atrodas divi skārientaustiņi un viens fizisks taustiņš ar iebūvētu pirkstu nospiedumu lasītāju, atkal atgādinot Galaxy S7. Savukārt joslā virs ekrāna noslēpta priekšējā kamera ar 5 megapikseļu izšķirtspēju. Ierīces aizmugurē atrodas galvenā kamera un LED zibspuldze. Pierasts, ka tik plānām ierīcēm, kā Galaxy Tab S3 kamera ir izvirzīta no korpusa, taču izbīdījums ir neliels – to veido rāmītis, kas aizsargā kameru no nobružāšanās.

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Funkcionalitāte

Galaxy Tab S3 darbina Qualcomm Snapdragon 820 procesors – viens no jaudīgākajiem pagājušā gada izstrādājumiem. Lietojot ierīci, ne reizi neradās brīži, kad tā bremzētu vai uzkārtos, pat veicot manipulācijas ar apjomīgiem video failiem.

Komplektā ar planšetdatoru atrodams arī S Pen irbulis, kas paplašina planšetdatora funkciju klāstu. Jau sākotnēji ir uzstādītas lietotnes zīmēšanai un piezīmju veikšanai. Viss notiek precīzi un bez aiztures, taču jāpierod, ka, turot irbuli, ar roku nevar atbalstīties uz planšetdatora virsmas, lai neuzzīmētu kaut ko lieku. Ar Screen Off Memo funkciju iespējams veikt piezīmes pat neieslēdzot ekrānu.

Samsung Galaxy Tab S3 darbošanās ar irbuli notiek bez aiztures Foto: iAuto.lv

Galaxy Tab S3 Super AMOLED ekrānam ir iespaidīga 1536x2048 pikseļu izšķirtspēja, un ar to iespējams skatīties HDR video. Tehnoloģija ir, bet satura vēl nav nav – HDR filmas un videoklipi šobrīd ir visai liels retums. Lai izbaudītu Galaxy Tab S3 ekrāna labākās īpašības, būs jāpagaida. 9.7” displejs varēja būt nedaudz spilgtāks, jo saulainā dienā uz stikla virsmas veidojas izteikts apkārtējās vides atspulgs.

Spilgtā apgaismojumā prasītos spilgtāks displejs Foto: iAuto.lv

Par papildus cenu iespējams iegādāties pievienojamu klaviatūru, kas vienlaikus kalpo arī kā planšetdatora apvalks. To pievienojot, ar Galaxy Tab S3 var ērti veikt dažādus rakstu darbus. Tam arī pieejamas Microsoft Office programmas.

Viens no Galaxy Tab S3 vājajiem punktiem ir tā mazā iebūvētā atmiņa 32 GB apjomā. Kas tomēr ir daudz par maz, ja ar planšeti lielā mērā plānots aizstāt piezīmju datoru. Tiesa, ir iespēja ar Micro SD karti atmiņu palielināt līdz 256 GB, vai arī datu glabāšanai jāizmanto kāds no mākoņpakalpojumiem. Ierīcei ir arī Samsung Flow atbalsts, ar kuru iespējams sinhronizēt paziņojumus starp dažādām Samsung ierīcēm.

Lai gan Galaxy Tab S3 kamerai ir 13 MP izšķirtspēja, tās uzņemtie attēli ir diezgan viduvēji šādas klases ierīcei un nestāv ne tuvu labāko viedtālruņu fotokamerām. Pietrūkst balansa starp virsgaismām un ēnām, neskatoties uz to, ka pieejama HDR funkcija. Nepārprotiet, šī kamera nav galīgi slikta, ja steigšus nepieciešams fotografēt vai to izmantot kā tīkla kameru, viss būs kārtībā -  labi saskatāms un labā asumā, taču ne tik augstvērtīgs, kā to varētu gaidīt.

Lietotāja saskarne Android 7.0 operētājsistēmā arīdzan ir pazīstama jau no citām Samsung ierīcēm, piem., Galaxy S7. Tā ir viegli uztverama un saprotama - sen pagājuši laiki, kad Samsung ierīces bija pārlādētas ar dažādām nevajadzīgām lietotnēm. Sākot lietot šo ierīci, šķita, ka ar šādu ekrānu baterija ātri vien iztukšosies, tomēr tās darbības ilgums ir gana pieklājīgs. Atstājot Galaxy Tab S3 uz diennakti gaidīšanas režīmā, baterijas līmenis būs nokritis ļoti minimāli. Spēlējot jaudīgākas spēles, apstrādājot videofailus vai citādi līdzīgi noslogojot planšetdatoru, paies daudz stundas, līdz izdosies to iztukšot.  Piemēram, skatoties HD filmu vai youtube video, pēc 90 minūtēm no pilnībā uzlādētas baterijas bija palikuši 85%.

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Secinājumi

Vai planšetdators spēj aizstāt piezīmjdatoru? Jā un nē. Tam par labu runā portabilitāte, ilgstošs darbības laiks ar vienu uzlādi, lietotņu klāsts un savienojamība ar populārākajām programmām citās operētājsistēmās. Uz dažādām biznesa tikšanām, piezīmju veikšanai un laika plānošanai daudz ērtāk paņemt līdzi planšetdatoru, nevis laptopu. Taču ir arī otra puse – diez vai ilgstošus rakstāmos u.c. biroja darbus būs patīkami veikt 9.7 collu ekrānā, tādēļ šis noteikti nevar būt vienīgais dators darba vajadzībām. Otrā un galvenā lieta pārdomām, ir tā cena – 689 - 779 EUR, kas joprojām varētu neveicināt planšetdatoru popularitāti, ja par tādu naudu ir atrodami ļoti spējīgi portatīvie datori. Ā, papildus 110 EUR vēl būs jāiztērē par Galaxy Tab S3 klaviatūru.

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

PLUSI UN MĪNUSI

+ Baterijas laiks

+ Izskats un uzbūves kvalitāte

+ Displejs

- Kamera

- Cena

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Samsung Galaxy Tab S3 Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
viencexperc 19.augusts 2017 13:13
9 3 Atbildēt

Vai tad kāds vēl planšetus izmanto? Es domāju, ka to ēra jau 5 gadus atpakaļ beidzās...

Kanibaals 20.augusts 2017 0:56
2 0 Atbildēt

Kad apnīk sasistos ekrānus mainīt.

zjebra 19.augusts 2017 14:28
14 1 Atbildēt

Drizuma

iauto testeja scarlet veļasmašinu

iauto testeja fiskar amuru

iauto testeja durex prezervativus

ezis71 19.augusts 2017 15:19
3 1 Atbildēt

Un anālās tapas.

iAuto 20.augusts 2017 11:54
1 2 Atbildēt

Nav trāpīts, nākošie testi iAuto TEHNOLOĢIJU sadaļā būs par Samsung S8 un jaunāko QLED televizoru

Jānis 21.augusts 2017 14:51
0 0 Atbildēt

Kāds šim sakars ar auto tehnoloģijām? Kāds mērķis ir šiem rakstiem? Maz citur šādu raktsu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti