Šonedēļ startē rallijs „Kurzeme-Žemaitija” 2

 
5.jūlijs 2005 10:24

Jau piektdien, 8.jūlijā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā tiks dots starts Latvijas Rallija čempionāta, Lietuvas čempionāta un Baltijas kausa autorallijā posmam jeb rallijam “Kurzeme – Žemaitija”.

Sacensībām pieteikušās 115 ekipāžas, kas ir lielākais pieteikumu skaits neatkarīgās Latvijas autorallija vēsturē. Dalībnieki pieteikušies no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas.
 
Rallija pirmajā dienā (piektdiena, 8.jūlijs) jau plkst.11 Palangā, Vitoldu ielā notiks rallija atklāšanas pasākums. Sportistus un skatītājus uzmundrinās stundu garš muzikāls šovs, kura piedalīsies Sweet dance, Klaipēdas parodiju teātris, 16HZ, YVA, Birute Dambrauskiene un Mango.
 
Jau plkst.12.13 Palangā sākās rallija pirmais jeb Palangas ātrumposms. Pēc tā sportisti dosies uz Žemaitijas grants ceļiem, kur plkst.14.06 tiks dots pirmās mašīnas starts 2RA ātrumposmā, kam sekos ARX Baltica (9 km), Alanga ( plkst. 16:03, 7,8 km), Vakaru Salūnas (plkst. 16:31, 13,4 km). Īsi pirms pieciem startēs pirmā mašīna šīs dienas pēdējā ātrumposmā Jupoja (15,2 km), kas būs arī garākais pirmajā rallija dienā.
 
Otrā rallija diena (sestdiena, 9.jūlijs) sāksies Liepājā, Rožu laukumā jau plkst.9.30 ar svinīgu rallija otrā apļa atklāšanas pasākumu. Sportisti, dzerot rīta kafiju restorānā Barons Bumbier`s, varēs novēlēt viens otram veiksmīgu startu un sniegt kādu autogrāfu faniem. Pirmā ekipāža trasē dosies 10.00. Sportistus un skatītājus sveiks Sky un Siemens meitenes.
 
Diena sāksies ar leģendāro Vecpils ātrumposmu (plkst. 11:05, 14,68 km), un, tā kā starts tajā tiks dots no baznīcas puses, skatītājiem nav jāstāsta, ka interesantākās vietas būs pie ķirsīša pagrieziena, bet tāluma mērījumus varēs veikt Stroķu tramplīnā. Uzreiz pēc Vecpils sekos Kalvene (plkst. 11:50, 14,08 km), tradicionālie, bet viltīgie Podnieki (plkst. 12:18, 7,7 km), ātriem pagriezieniem bagātie Krogzemji (plkst. 14:00, 14,98 km), pavisam jauns ātrumposms rallija trasē Kalēti (plkst. 14:27, 9,39 km). Kamēr sporta automašīnas mēros trasi Kurzemes ceļos, plkst.14.00 Rožu laukumā notiks bērnu rallija “Kurzeme” finālsacensības. Trijās disciplīnās savas prasmes demonstrēs veiksmīgākie bērni un jaunieši (6 -14 gadi) – šī gada bērnu rallija Liepājas, Saldus, Ventspils, Kuldīgas un Talsu kvalifikācijas posmu dalībnieki.
 
Vēlā pēcpusdienā Liepājā ieradīsies sporta automašīnas, lai netālu no Karostas tilta sacenstos 3,45 km garajā Siemens ātrumposmā (plkst. 16:30), kas arī būs noslēdzošais pārrobežu rallija „Kurzeme-Žemaitija” ātrumposms. Pirmās ekipāžas ar šampanieti uz finiša estakādes laistīsies jau īsi pēc pieciem.
 
Pēc pāris stundām, plkst.21.00 pie Latvijas 1.rokkafejnīcas sākas bērnu rallija “Kurzeme” apbalvošanas ceremonija un jau plkst.22 turpat notiek rallija “Kurzeme – Žemaitija” apbalvošanas ceremonija. Līksmība turpināsies turpat pie Latvijas 1.rokkafejnīcas, noslēguma ballē kopā ar grupu “Daylight”.
 
Ieejas kartes uz visiem rallija ātrumposmiem no otrdienas būs iegādājamas visās Narvessen preses tirdzniecības vietās Liepājā un Neste benzīntankos Rīgā. Ieejas kartes cena uz abām dienām ir 3 lati, pērkot atsevišķi uz katru ātrumposmu – 1 lats Latvijā un 5 liti Lietuvā. Biļetes cena uz Siemens ātrumposmu Liepājā – 2 lati. Biļetes jau nopērkamas Latvijas Automobiļu Federācijā, Brīvības ielā 266. Tur pat nopērkamas arī lielas un mazas rallija uzlīmes un cepurītes.
 
Šogad rallijs ierakstīs jaunu lapu Latvijas autosporta vēsturē – tiks rīkots pārrobežu rallijs, kurā pirmā sacensību diena tiks aizvadīta Lietuvā, bet otrā – noslēdzošā diena – Latvijā. Rallija „Kurzeme-Žemaitija” kopgarums būs 461,4 km, no kuriem 121,87 km tiks aizvadīti 12 ātrumposmos pa Latvijas un Lietuvas ceļiem.
 
Visa svarīgākā informācija par autoralliju “Kurzeme – Žemaitija” pieejama internetā – www.autorally.lv, bet trases malā rezultātiem līdzi sekos varēs mobilajā telefonā wap.autorally.lv.
 
Uldis Hmieļevskis
Rallija „Kurzeme-Žemaitija” preses centra vadītājs
 
Visi komentāri
 
171575. viesis 5.jūlijs 2005 11:41
0 0 Atbildēt

Jau tā Latvijā profi ralliju ir maz, žēl, ka viena Kurzemes rallija svētku diena tiek laupīta, jo liela daļa uz Leišiem nebrauks, arī es. :((

Augustā - Septembrī mierīgi varēja uzrīkot vienu Lietuvas - Latvijas ralli.

171730. viesis 6.jūlijs 2005 19:33
0 0 Atbildēt

un piektdienas diena veel

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti