Šofera dienasgrāmata.

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.
< 1 ... 57 58 59 60 61 62

dīvaina tabula un dīvaini eksperti, kas to sastādījuši

Par braukšanas kūltūru nu jā,bieži sanāk braukt jau gadiem Igaunija,Čehija, Polija ,Vācija ,un ja ta baigi piedomā tad šķiet īpaši pie Mums uz ceļa tā kūltūra nu tā pamatīgi pieklibo ,tikai kapēc-vai Esam pieraduši dzīvot pāri saviem līdzekļiem maksājot sodus ,vai diemžēl ta tāda Mūsu tautas kūltūra un Es par Sevi ar jo nu varbūt pat inttensīvā dienas grafika dēļ ,bet varētu tak mierīgi pārvietoties ,bet nē gan jau saies tik jāmauc🫣🤣🤣🤣🤣

Nekāda sakara ar sodiem - izteiktu agresivitāti pret “citādajiem” demonstrē īpaši tie kas pārkapj policijas nepieskatītos noteikumus un vēl vairāk - tie, kas izmanto CSN, lai pavisam likumīgi citiem čakarētu normālu satiksmi.

Problēma ir tajā, ka mums nav vienota braukšanas kultūra - mums vienu un to pašu ceļu dala “dienvideiropieši”, “skandināvi” un “sovjeti”

Mums vēl ir atsevišķa kategorija - pāķi Rīgā.

Bradypus rakstīja:

Nekāda sakara ar sodiem - izteiktu agresivitāti pret “citādajiem” demonstrē īpaši tie kas pārkapj policijas nepieskatītos noteikumus un vēl vairāk - tie, kas izmanto CSN, lai pavisam likumīgi citiem čakarētu normālu satiksmi.

Problēma ir tajā, ka mums nav vienota braukšanas kultūra - mums vienu un to pašu ceļu dala “dienvideiropieši”, “skandināvi” un “sovjeti”

Šits labs, pastāsti, kas to ceļu Vācijā dala 😎

Sveiki kungi!Gribēju padalīties kā man netīšām sanāca samazināt degvielas patēriņu.Bija bargais sals un mans domāja ko lai dara lietas labā lai dzinējs ātrāk uzsiltu kā nekā dīzelis.Jāaiztaisa radiātora reste,man viņas divas,apakšā liela,augšā maziņa.Domāju ilgi un izdomāju,jāaizskrūvē apakšēju ar organisko stiku.Nopirku stiklu "Mājai un dārzs",samaksāju par to gabalu kaut kādus 8 eur,izgriezu pēc formas ar fleksi un smuki pieskrūvēju ar četram skrūvītēm pie esošās redeles,sanāca smuki un neuzkrītoši.Finālā efekts bija labāks,nebija izcili bet pie siltuma tiku ātrāk,vajadzēja arī augšējo redeli aiztaisīt,to citā tadā ziemā izdarīšu.

Un tagad degvielas ekonomija no organiskā stikla.Pagāšnedēļ piektdien braucu uz Priekuļiem,pavasara siltās dienas,bāka bija gandrīz tukša un svētdien pirms braukšanas uz Rīgu iebraucu Cēsīs uzpildīties.Uzpildos,apsēžos autiņā,iedarbinu auto,un displejā redzu ka ar pilnu bāku varu nobraukt 1320 km,vatafak,es pat vasarā tādu ciparu neesmu redzējis,maksimums bija 1220 km.Līdz pašai Rīgai kompis rādija 1300 km,tiešais patēriņš svāstījās no 2.5-3 l uz 100 km,un tas ar ziemas riepām.Sanāk kad es ar to organisko stiklu samazināju gaisa pretestības koeficientu,citu izskaidrojumu man nav.Kādas būtu jūsu versijas?

No šīs dienas sāktu skatīties pār plecu, naftas karteli neapmānīsi :P

Naftas kartelim dziļi pie kājas tas degvielas samazinājums, tie jau sen “lej” pieegošajā plastmasas tirgū to savu izejvielu, un tehniski svaiga no naftas pārstrādes iegūta plastmasa ir par pakāpi kvlitatīvāka kā pārstrādātā … Un jamie tik pricājas ka bizness būs ilgtspējīgāks ( lasīt - peļņa ilgāku laiku)

Transportam 55 - 60%, ķīmijai - 15 - 20%, globāli. 

Un ?  Lielāka “biznesa” daļa no tā ir ir dīzelis un aviācijas degviela, joprojām pilnīgi pie kājas vieglo ekonomijas parametri …

Sveiki kungi!Bija pienācis laiks nopirkt jaunas vasaras riepas,tā kā kaktus ir kā tukša konservbundža tad vajadzēja kaut klusu.Godīgi sakot ilgi meklēju,par premium riepām nedomāju,lai citi ar viņām brauc.Bija doma par Barum Bravuris 6 bet beigās apstājos uz Falken Zeix ZE320,tad jau redzēs kā būs jo vēl braukāju ar ziemenēm.Kad uzlikšu vasarenes tad arī pastāstīšu cik viņas labas vai sliktas.Nopirku RiepuLīderī pa 60 eur gab..

Reiz, nu jau pasenos laikos, nopirku Falken Ziex. Atcelos vēl tagad - nodila vienā vasarā. 

Tā var gadīties kad nopērk riepas ar nepiemērotiem indeksiem.

Nu redz var arī ar pareiziem. Tā kā Vācija ir vienmēr bijusi iekļauta braukšanas maršrutā, indeksu atbilstība riepām vienmēr ir pieskaitīta visnotaļ rūpīgi. 

Bija te speciālie riepu topiki, būtu forši, ja atrastu un ieliktu savu atsauksmi tur. Šeit ātri pazudīs zem pārējā spama.

Man pāris mēnešus atpakaļ sanāca dažas dienas pēc kārtas pasēdēt viena pazīstama čaļa BMW X7. Tagad es saprotu kāpēc jaunajām miskastēm lukturu vietā ir metināmie aparāti kas pretī braucošajiem acis ēd ārā - jo tajās vadītāja acu priekšā ir divi spoži multeņu ekrāni, un vēl vipendronu paneļa apgaismojums, un ja to neatsvērs ar ļoti lielu gaismas daudzumu mašīnas priekšā, tad tie mēsli uz paneļa diezgan spēcīgi novērsīs uzmanību... Labi vienīgi ka visiem kā vienam tie metināmie aparāti izdod morga gaismas - nākotnē vajadzēs ieķert dzeltenās brilles, pieņemu ka tās varētu problēmu pa lielam novērst. 

Vakar ap 16:45 braucu pa Krasta ielu centra virzienā. Satiksme vidēja, visas joslas +/- aizņemtas, bet visi brauc. Pārsimts metrus aiz apgriešanās vietas pretī Nestei redzu, kaut ko neierastu - viens mēģina apgriezties braukšanai pretējā virzienā... Un tas viņam pat izdevās. 

Man vajadzēja uz apgriešanās vietu, tāpēc purnā ar viņu nesatikos, pēc tam spogulī redzēju, ka veiksmīgi tika līdz apgriešanās vietai.

Ātrumā pat neatceros auto marku, bet varētu būt Opel, pamanīju tikai, ka igauņu numuri. Laikam pabrauca garām apgriešanās vietai un neko labāku kā apgriezties neizdomāja.

U turn priecājies, ka tas kurats nebrauca ar fūri 🤣

Vakar aizdomājos par tādu lietu ar ko sanāk diezgan bieži sastapties . Kādreiz tak bija tā ka pirms luksafors pārslēdzās no zaļā uz dzelteno un sarkano tas mirgoja un tu jau saproti pa gabalu ka vajag samazināt ātrumu jo būss jāapstājas.Šobrīd vairs tā nav tak. Un vakar arī braucot ar apvidus auto 3t kuram aizmugurē piekabe gandrīz 2t tieši pie luksafora esot pārslēdzas signāls un tad saproti ka bremzēt vairs nav variantu ,jabrauc pāri un iespējams tas maksās diezgan ,un tas vietās kur 70km/h un pat ar ja 50km/h un ja tā ir smagā automašīna un ja ziema , ja noņemts mirgojošais zaļais tad varbut vismaz un lielākajiem ceļiem pie lielāka atļautā ātruma vajadzētu tad citu signālu kas brīdina par pārslēgšanos lai laicīgi var nomest , Jūrmalā arī ir Lielupē vieta kur 70km/h , protams brauc lielākā daļa ātrāk un ir luksafors un kustība vasaras sezonā liela ,pārslēdzas uz dzelteno un sarkano pēkšņi un neievērojot distanci kas protams liela parādība tad tur sanāk tads normāls csn.

Dzeltenais ir tas pats, kas mirgojošais zaļais - signāls, ka mainīsies gaismas. Tikai mirgojošais zaļais deva papildus impulsu mest virsū, jo pēc tam vēl dzeltanais - pagūs taču. Tagad brauc pēc CSN, stājies ja vari to izdarīt bez straujas bremzēšanas, īpaši ja aiz tevis kāds ir. Pie sarkanā var pabeigt krustojuma šķērsošanu, ja izpildās minētie nosacījumi. 

Uggga rakstīja:

Vakar ap 16:45 braucu pa Krasta ielu centra virzienā. Satiksme vidēja, visas joslas +/- aizņemtas, bet visi brauc. Pārsimts metrus aiz apgriešanās vietas pretī Nestei redzu, kaut ko neierastu - viens mēģina apgriezties braukšanai pretējā virzienā... Un tas viņam pat izdevās. 

Man vajadzēja uz apgriešanās vietu, tāpēc purnā ar viņu nesatikos, pēc tam spogulī redzēju, ka veiksmīgi tika līdz apgriešanās vietai.

Ātrumā pat neatceros auto marku, bet varētu būt Opel, pamanīju tikai, ka igauņu numuri. Laikam pabrauca garām apgriešanās vietai un neko labāku kā apgriezties neizdomāja.

Samērā daudz gadus atpkaļ Parīzē tajā aplī pie Triumfa arkas ar to milzu stūķi es, braucot ar busiņu apļa vidū, konstatēju, ka pašāvu garām izbrauktuvei. Griez stūri pa labi un 90 grādu leņķī šķērsoju visu apli. Neviens pat netaurēja. Izskatījās, ka šiem tas ir normāli. 0 agresijas. Daži palaiž, daži nē, tā mierīgi arī izbraucu

Šodien manāmi varēja redzēt gan pilsētā gan uz šosejas ka autovadītāji īpaši ievēroja braukšanas ātrumu .Interneta vidē tika reklamēts ka šodien tiks īpaši uzraudzīta satiksme un tieši braukšanas ātrums.Tas nozīmē ka tomer Cilvēki redz šos paziņojumus un ievēro un nevēlas maksāt sodus. Efektīvs veids -sociālie tīkli un šāda veida paziņojumi.

Aigars1981 rakstīja:

Šodien manāmi varēja redzēt gan pilsētā gan uz šosejas ka autovadītāji īpaši ievēroja braukšanas ātrumu .Interneta vidē tika reklamēts ka šodien tiks īpaši uzraudzīta satiksme un tieši braukšanas ātrums.Tas nozīmē ka tomer Cilvēki redz šos paziņojumus un ievēro un nevēlas maksāt sodus. Efektīvs veids -sociālie tīkli un šāda veida paziņojumi.

Njā. Es ziņu plaidu garām, braucu kā vienmēr. Uz vietām nekādu sarunu nebija, tgd jāpagaida kāds mēnesis, lai saprastu vai kkur no krūmiem nav iešauts.

Sen jau nav mēnesis jāgaida - stundas vai dienas. 

BET - vakar TV dzirdēju interesantu atbildi uz jautājumu sadzīviskā diskusijā, kur spēles dalībniecei (skolotājai) uzdeva jautājumu, kā viņai ar CSN ievērošanu. 

Atbildēja, ka esot ļoti apzinīga un CSN nekad nepārkāpjot. Nekur neesot jāsteidzas un citus apdraudēt negribot. Sodi esot tikai par stāvēšanu nepareizā vietā. 

Vēl kliedošāku noziedzīgās politikas rezultātu sasniegt nav iespējams - apzinīgai skolotājai CSN = ātrums. Nekā cita CSN NAV un stāvēšana ir vispār kaut kas cits. Nez, ko savā ikdienā “nepārkāpēja” dara tajās CSN jomās, ko policija vispār ignorē?

Jā 😂 Un pēc tam es vispār nonācu pilnīgā ahujā, spēles procesā uzzinot, ka viņa pat nepazīst ceļazīmes! 🤣

Linku uz to video

360tv, vakardienas raidījums “15 jautājumi”. Linku nemeklēšu, bet internetā vajadzētu būt.

Bradypus rakstīja:

BET - vakar TV dzirdēju interesantu atbildi uz jautājumu sadzīviskā diskusijā, kur spēles dalībniecei (skolotājai) uzdeva jautājumu, kā viņai ar CSN ievērošanu. 

Atbildēja, ka esot ļoti apzinīga un CSN nekad nepārkāpjot. Nekur neesot jāsteidzas un citus apdraudēt negribot. Sodi esot tikai par stāvēšanu nepareizā vietā. 

Vēl kliedošāku noziedzīgās politikas rezultātu sasniegt nav iespējams - apzinīgai skolotājai CSN = ātrums. Nekā cita CSN NAV un stāvēšana ir vispār kaut kas cits. Nez, ko savā ikdienā “nepārkāpēja” dara tajās CSN jomās, ko policija vispār ignorē?

Jā, jā jĀmzidziņš. Vajadzētu, kaut kā sākt filtrēt agresīvo uzvedību satiksmē, ceļa un P. Tā,Ds vairo tādu. Es braucu labāk, par tevi. Vislabākis, braucēja balva! Kā tajā aņikā, kad P aptur un piešķir ģimenes auto vadītājam balvu, tad pamostās jaunatne un…vai mēs jau šķērsojām robežu? 😍

eidis rakstīja:

Aigars1981 rakstīja:

Njā. Es ziņu plaidu garām, braucu kā vienmēr. Uz vietām nekādu sarunu nebija, tgd jāpagaida kāds mēnesis, lai saprastu vai kkur no krūmiem nav iešauts.

Saņēmu! ^^$#%&*)())!!!!!!!!

Nu jā , Es ar saņēmu sodiņu un arī tieši taja vieta par kuru vienmer bija jautājumi-Rīgas un Jūrmalas robeža , no Jūrmalas puses 110 un pie ZZK kur sākas Rīgas robeža ir 90 kmh uz tās pašas šosejas un braucot pa kreiso joslu aizdomājos un ir ,gatavs.Tagat uz visu vasaras sezonu atcerēšos.Lūk šo nevaru saprast kapēc nevar vienoties un uz vienas un tās pašas šosejas ir divi dažādi atļautie ātrumi dalītos posmos.

Uz kantītes gan šiem agrāk neļāva mērīt. Daudz kašķu un nesaskaņu par šo bija

iA katram vajag 3x atgādināt? e zīmes vajag skatīties, pat ēkrānā rāD. Kreizī joslās braucēji. Nu šhittĀs vēstulītes atgādinās, nomierinās. Izbrauc 5min ātrāk…mierīgāk. Dēļ tādiem, nesās uzvelkās arī citi/as! Vēl distances un D braucējus iemācīt zolīdi uzvesties road polĀ!

Nē nu turbokabriolets + silts un tā.... 

Nekašķējos. Vnk naudu žēl

Sveiki kungi!Nedēļa jau būs nobraukāta Falken Zeix ZE320,tiešām klusas riepas,man pat liekas kad klusākas par manām ziemenēm(bez radzēm).Ir braukts tikai pa pilsētu,degvielas ekonomija nav mainījusēs,riepai ir C degvielas patēriņš bet es esmu apmierināts ar šo pirkumu.Riepu testos šīm riepām it kā esot akvaplanēšana lietus laikā,jā,riepai ļoti maz lameles,manām iepriekšējam bija vairāk un dziļākas.Tad jau pastāstīšu kā viņas uzvedās stiprā lietū uz šosejas.

Šodien pētīju riepas žigulim vasarai.Ļoti neliels piedāvājums .Sailun vairs neņemšu jo ātri dilst un cietas.

Iedeva Man šādu piedāvājumu ,varbūt te kāds kam pieredze ar šo brendu?

Road Rider 40eur gab.

Bet tās ir it kā Sailun grupā.

Bradypus rakstīja:

Viņai ir taisnība. Pārsniegts atļautais ātrums arī ir galvenais riska faktors letālam iznākumam. 

"Pārsniegts atļautais ātrums arī ir galvenais riska faktors letālam iznākumam." Drīzāk jau manevri pēc principa: ja es tur neko neredzu, tad tur nekā nav. Tad vēl pielīmēšanās priekšā braucošā aizmugurē nav veselīga

Viens piemērs gan no ārzemēm, taču ļoti uzskatāms:

www.youtube.com/shorts/EEhYpfipmrI

Tas tiesa,ir indivīdi kas tik tuvu turas pakaļas ka pie mazākās šmuces var būt sūdi,Bet vai viņi to apzinās,domāju ka nē un pēc avarījas to nesapratīs,tā arī turpinās darīt.Reizēm sanāk pabrīnīties kad vecis ar sirmu galvu taisa pigorus kā jauns perdelis,laikam GT5 spēlējis.

Oho… pat ja tavs apgalvojumus būtu patiess daļā par “galveno riska faktoru”, tad pārējais ir vienkārši klaji, tupi meli. Jo viņa runāja par CSN ievērošanu, nevis riska faktoriem, kurus tu gluži vienkārši  izdomāji piemelot klāt, lai aizstāvētu cilvēku un sistēmu, kurā autovadītājs var nezināt CSN.

ezis71 rakstīja:

Tas tiesa,ir indivīdi kas tik tuvu turas pakaļas ka pie mazākās šmuces var būt sūdi,Bet vai viņi to apzinās,domāju ka nē un pēc avarījas to nesapratīs,tā arī turpinās darīt.Reizēm sanāk pabrīnīties kad vecis ar sirmu galvu taisa pigorus kā jauns perdelis,laikam GT5 spēlējis.

Nu man ir sirma galva.... :/

< 1 ... 57 58 59 60 61 62

Lasītākie raksti

Jaunie raksti