Renault KWID koncepts kā no multfilmām (+ foto)

 
Renault | 6.februāris 2014 12:40

KWID KONCEPCIJAS auto, kas tika prezentēts Deli auto šovā, uzsver Renault ieinteresētību jaunos tirgos, piemēram, Indijas tirgū, un kompānijas spēju ražot pievilcīgus produktus kompakto auto segmentā. Auto robustais, taču rotaļīgais dizains apvienojumā ar tehnoloģiskajām iespējām ir radīts, lai apmierinātu gados jaunu klientu vajadzības šajos tirgos.

Foto: Publicitātes attēls

Robusts, taču dzīvespriecīgs auto

KWID KONCEPCIJAS auto tika izstrādāts sadarbībā ar Renault Design India, un tajā ir ietverta Renault aprites ciklā balstītās dizaina stratēģijas "pētnieka" aura. Savdabīgie izmēri, kā arī izteikti īsā pārkare rada atsperīga auto iespaidu, taču lielie, ārpus spārniem izvirzītie riteņi liek KWID KONCEPCIJAS auto līdzināties bagijam. Auto ārējā dizaina rotaļīgumu kompensē robustais izskats, pateicoties aizsargiem un spēcīgajiem spārniem. Auto ir aprīkots ar divu riteņu piedziņu, taču tā āriene rada apvidus auto iespaidu.

KWID KONCEPCIJAS auto iekšējais dizains ir veidots kā mājīgs kokons, un iedvesma tam gūta no putna ligzdas. Auto sēdekļi virs baltās pamatnes rada viegluma sajūtu, bet divu toņu elastomēra materiāls izstaro gaišumu. KWID KONCEPCIJAS auto ir iebūvēts arī aizmugures gaisa kondicionētājs ar vadību vadītāja sēdekļa aizmugurē, kā arī ventilācija caur koncentriskām perforācijām. Panelī ir integrēts planšetdators "Lidojošā ceļabiedra" navigācijas vadībai.

Foto: Publicitātes attēls

Augstu tehnoloģiju koncepta auto

Papildus KWID KONCEPCIJAS auto rotaļīgajai un iztēles bagātajai ārienei auto ir aprīkots ar dažādām tehnoloģiskām iespējām, ko nodrošina "Lidojošais ceļabiedrs". Ar mērķi piedāvāt drošu, kā arī jautru braukšanu, "Lidojošais ceļabiedrs" ir jaunums auto pasaulē. Tas paceļas no KWID KONCEPCIJAS auto jumta rotējošās aizmugures daļas un ir vadāms divos režīmos — automātiski, izmantojot ieprogrammētu lidojuma gaitu un GPS meklēšanu, kā arī manuāli, kas ļauj ceļabiedru vadīt, izmantojot planšetdatoru auto salonā. "Lidojošo ceļabiedru" var izmantot dažādiem mērķiem, piemēram, satiksmes pārlūkošanai, ainavu fotografēšanai un šķēršļu pamanīšanai uz ceļa.

Foto: Publicitātes attēls

"Klienti jaunajos tirgos ir gados krietni jaunāki. Viņi sagaida ko citu, jo savā būtībā ir "geimeri". Viņi vairāk interesējas par tehnoloģijām un grib labi pavadīt laiku. Šis koncepta auto atbilst šīm vajadzībām dažādos veidos, bet lielākoties pateicoties "Lidojošajam ceļabiedram", kas braukšanu padara gan drošu, gan jautru. Šī ir pirmā reize garajā autobūves vēsturē, kad varam braukt pa zemi, lūkojoties debesīs. Tā ir vienreizēja ierīce!" Seržs Mongju (Serge Mouangue), zīmola vadītājs un inovatīvās sadarbības laboratorijas vadītājs.

KWID KONCEPCIJAS auto ir arī Z.E. Ready — sagatavots ar elektrību darbināmu akumulatoru uzstādīšanai un aprīkots ar lādēšanas ligzdu, kas atrodas zem Renault logotipa. KWID KONCEPCIJAS auto darbina jaunākās paaudzes samazinātais 1,2 litru benzīna turbodzinējs, kas savienots ar EDC dubultā sajūga transmisiju, lai apvienotu braukšanas baudu un zemu degvielas patēriņu. Vēl tehnoloģiski bagātīgajās iespējās ietilpst elektriski regulējami priekšējie sēdekļi uz centrālās sliedes, elektriska durvju atvēršana, LED gaismas, atteikšanās no ātrumpārslēga (vadība ar pogām pie stūres). Vertikāli uzstādītais TFT skārienjutīgais ekrāns kalpo kā KWID KONCEPCIJAS auto mērinstrumentu panelis un ļauj arī piekļūt saistītajiem pakalpojumiem.

Foto: Publicitātes attēls

Dizainu izstrādājusi starptautiska komanda starptautiskiem tirgiem

KWID KONCEPCIJAS auto kā starptautisks koncepta auto ir Renault jaunums, kas paredzēts jauniem tirgiem. Renault dizaineri visā pasaulē sadarbojās, lai radītu auto, kas paredzēts vietējiem tirgiem un apmierinātu to vajadzības. Auto iekšējo dizainu veidojis Fransua Grenjers (François Grenier no Technocentre Design, France), balstoties uz Mišu Batras (Mishu Batra no Renault Design India) oriģinālajiem zīmējumiem, bet ārējo dizainu — Antons Šamenkovs (Anton Shamenkov no Technocentre Design, France), balstoties uz Žana Semerivas (Jean Semeriva no Studio Design Brazil) oriģinālajiem zīmējumiem. Auto krāsas un materiālus izraudzījās Neha Lads (Neha Lad, indiešu māceklis no Technocentre Design), un izstrādāja Či Janagisava (Chie Yanagisawa, japāņu dizaineris no Technocentre Design). Projekta vispārējo vadību nodrošināja Akels Brauns (Axel Breun no Technocentre Design).

"Renault Design ir starptautiska komanda ar studijām Francijā, Rumānijā, Brazīlijā, Korejā un Indijā. Šis koncepta auto atspoguļo mūsu dizaineru tīkla izteikti starptautisko raksturu." Lorenss Van Den Akers (Laurens van den Acker), industriālā dizaina vadītājs.

Foto: Publicitātes attēls

Atkārtoti uzsverot interesi par Indiju

Kā pirmais Renault koncepta auto, kas tiks piedāvāts ārpus Eiropas, KWID KONCEPCIJAS auto akcentē Indijas nozīmīgo lomu Renault globālajā stratēģijā, kā arī kompānijas spēju piedāvāt pievilcīgus produktus kompakto auto segmentā.

"Šī ir pirmā reize, kad esam izvēlējušies piedāvāt koncepta auto ārpus Eiropas, un tas skaidri parāda mūsu interesi par Indiju. Jaunie Indijas klienti bieži vien nosaka virzību un ceļ latiņu, kad runa ir par tehnoloģijām un braukšanas baudīšanu. KWID KONCEPCIJAS auto ar "Lidojošo ceļabiedru", dinamisko stilu un izcilo savienojamību pilnībā atbilst šim progresīvajam garam." Žils Normands (Gilles Normand), Āzijas un Klusā okeāna reģiona priekšsēdētājs, Renault S.A.S.

Foto: Publicitātes attēls

KWID KONCEPCIJAS auto ir arī īpaši pielāgots tieši Indijas braucēju vajadzībām. Tas ir kompakts piecvietīgs auto, piemērots ģimenes izbraucieniem, kas ir iecienīti Indijā. Multimediju panelis apvienojumā ar "Lidojošo ceļabiedru" ir atbilde jauno un moderno indiešu vēlmei būt vienmēr sasniedzamiem, liekot spēcīgu uzsvaru uz tehnoloģijām. Auto vieglais salona dizains ir arī piemērots siltam klimatam.

KWID KONCEPCIJAS auto virsbūves divu toņu krāsojumu veido korpusa satīna pelēkā un funkcionālo detaļu matēti pelēkā krāsa, kā arī zeltaini dzeltenā krāsa, kas izceļ jumtu un gaisa ieplūdes atveres. Auto lepojas arī ar dzeltenām uzlikām uz riteņiem, durvju apakšdaļā un uz caurumotajām detaļām. Lai gan krāsu paletē ir iekļautas Renault Group korporatīvās krāsas, toņi raisa arī asociācijas ar Indiju: pelēkā attēlo augsni, bet dzeltenā un zeltainā simbolizē ziedus un garšvielas.

Foto: Publicitātes attēls

Turklāt KWID KONCEPCIJAS auto ir neparasts sēdekļu izvietojums ar trim pasažieru vietām priekšā un vadītāja sēdekli pa vidu mazliet izvirzītā pozīcijā, lai atstātu vietu pleciem, un divām sēdvietām aizmugurē. Vadītāja sēdekļa novietojums pa vidu, ko pieļauj šāds izkārtojums, atbilst starptautiskajām braukšanas vajadzībām, ļaujot ar auto braukt gan pa labo, gan kreiso ceļa pusi.

"Renault Indijā ir piedzīvojis nesalīdzināmu izaugsmi nepilnos trīs gados, un tirgus turpinās spēlēt nozīmīgu lomu kompānijas globālajā stratēģijā arī nākamajos gados," teica Samits Sounijs (Sumit Sawhney), Renault India Pvt. Ltd. rīkotājdirektors. "KWID KONCEPCIJAS auto piedāvāšana Indijā — pirmoreiz ārpus Eiropas, kā arī tā dizains, domājot par gados jaunajiem klientiem Indijā, norāda uz mūsu lielo uzticību šai valstij."

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti