Lielākais lielizmēra 1/5 radiovadāmo modeļu notikums – Turaida Cup! (+ FOTO) 2

 

Foto: Vilmārs Vidiņš

Andris Žīgurs | 30.jūlijs 2024 11:59

Saulainā nedēļas nogalē no12. līdz 14. jūlijam Turaidā norisinājās šī gada gaidītākoais notikums, kas pulcē vislielāko dalībnieku skaitu lielizmēra radio vadāmo entuziastu un sportistu vidū. Šajās sacīkstēs jau bija izkristalizējušies līderi katrā grupā kopvērtējumā un cīņa solījās būt aizraujoša līdz pēdējai sekundei.

Šīs bija pirmā šīs sezonas grants seguma sacensības, kas nozīmēja gan atšķirīgu modeļu regulējumu, gan arī riepu izvēli. Kā atzina viens no Turaida Cup rīkotājiem un protams arī dalībnieks Mārcis Tilners: “Sezonas ceturtajam posmam gan organizatori, gan dalībnieki gatavojās nopietnāk, jo ņemot vērā to, ka sacensību grafiks bija ar lielākām pauzēm – attiecīgi arī dalībnieki vairāk riskēja un kvalifikācijas rezultāti bija ļoti tuvi, kas solīja aizraujošas sacīkstes visās grupās – sākot no 2WD Baja, 2WD un 4WD.”

Aizraujošā cīņa 2WD Baja grupā

Īpaša uzmanība tika pievērsta 2WD Baja grupai, kur Jānis Krūtainis vēlējās atspēlēties Raitim Amatniekam par iepriekšējā posma neveiksmi. Pēc kvalifikācijām šķita, ka tas arī izdosies, jo Jānis ieņēma pirmo vietu un Raitis trešo. Tomēr motoru sports ir neparedzams, un fināla braucienā Jānis nenosargāja pārsvaru, finišējot ceturtajā vietā, piekāpjoties ne tikai uzvarētājam Raitim Amatniekam, bet arī igauņu sportistam Maiko Tealma un savam brālim Oskaram Krūtainim. Šo posmu varētu arī nodēvēt par spraigāko, jo pirmās piecas vietas iebrauca 36 sekundēs.

Spraigie notikumi 2WD grupā

Ne mazāk spraigi notikumi risinājās 2WD grupā. Lai arī kopvērtējuma līderis Māris Kazāks kvalifikāciju noslēdza ceturtajā vietā, viņam izdevās finišu sasniegt pirmajam. Šoreiz cīņa par pjedestālu bija daudz asāka un spraigāka, jo uz pirmo vietu fināla pirmajā pusē pretendēja arī Dainius Mikelenas, kurš startēja no pirmās pozīcijas, un Vytautas Aglinskis, kas viņam mina uz papēžiem. Tehniskas problēmas Dainiusam liedza pilnvērtīgi izbaudīt savas mašīnas jaudu, un finišā Jānis Zariņš apsteidza Dainiusu, iegūstot trešo vietu. Kā atzina Jānis: "Sacensības Turaidā vienmēr ir pārsteigumiem pilnas, jo tehnikai ir liela slodze un viens nepareizs lēciens uz tramplīna var maksāt ne tikai vietu uz pjedestāla, bet pat izstāšanos. Attiecīgi ļoti liela nozīme bija pareizu trajektoriju izvēlei un pareizam ātrumam uz katra no tramplīniem."

4WD grupas pārsteigumi

4WD grupa solījās būt pārsteigumu bagāta, jo pirmo reizi piedalījās igauņu braucējs Juku Kaalma, kurš uzvarēja kvalifikācijā, bet šoreiz posmu izlaida Māris Kazāks. Konkurenci par pirmo vietu pieteica vēl viens igauņu braucējs Urmas Tšekenjuk, kurš finālā izstājās no cīņas 24. aplī. Par pārsteigumu parūpējās Vytautas Juška, kurš, kvalifikācijā uzrādot tikai devīto rezultātu, finālā aizcīnījās līdz otrajai vietai, bet trešajā vietā ierindojās Jevgēnijs Kuhalskis.

Jauna tradīcija - Mapon lēciens

Turaida Cup sacensības izcēlās ar vēl vienu notikumu – Mapon lēciens, kas notika pirmo reizi čempionāta vēsturē. Lai arī sākumā dalībnieki to vērtēja piesardzīgi, sacensību mērķis bija noskaidrot tālākā lēciena īpašnieku katrā no grupām. Tai pat laikā tālākais lēciens nozīmē lielāku risku mašīnām. Tomēr, kā jau organizatori pirms sacensībām prognozēja, adrenalīns ņēma virsroku! Dalībnieki ar katru apli uzlaboja savu rezultātu, un visspraigākā cīņa risinājās 4WD grupā, kur Urmas Tšekenjuk līdz pat beidzamajiem apļiem uzrādīja labāko rezultātu. Galu galā Juku Kaalma uzvarēja ar 15.8 metru tālu lēcienu. 2WD grupā uzvarēja Jānis Zariņš ar 13.5 metru tālu lēcienu. 2WD Baja klasē Raitis Amatnieks, lai arī pirms sacensībām neprognozēja, ka lēks uz visiem 100%, tomēr ar katru apli uzlaboja savu lēcienu un sasniedza 12.6 metru atzīmi, kas bija pietiekami, lai iegūtu pirmo vietu un Transportlīdzekļa GPS izsekošanas risinājumu no Mapon.

Paldies atbalstītājiem un skatītājiem

Izsakām pateicību mūsu atbalstītājam Mapon, kas ar Mapon lēcienu ir uzsācis jaunu tradīciju. Dalībnieki atzina šo papildus sacīksti par jautru un aizraujošu, jo tika piedzīvoti arī daudzi kūleņi un kritieni, kas padarīja sacīksti vēl dinamiskāku. Organizatori izsaka pateicību arī Lataako, kas kopā ar Giti bija sarūpējuši balvas uzvarētājiem!

Emocijas un profesionālais sniegums ar katrām sacensībām tikai pieaug, radot vēl neaizmirstamāku gaisotni gan dalībniekiem, gan sacīkšu vērotājiem. Vairāk informācijas par lielizmēra radio vadāmajām mašīnām un sacīkšu kalendāru varat atrast mūsu mājaslapā www.baja5b.lv.

Tiekamies jau 3. augustā Rokiškos, Lietuvā, kur norisināsies LSCrc 4. posms. Neaizmirstiet atzīmēt šo datumu savā kalendārā! Un atgādinām – šis ir hobijs, kurš ir nekaitīgs, bet izraisa atkarību!

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nelabojams 30.jūlijs 2024 14:32
1 0 Atbildēt

"4WD grupa solījās būt pārsteigumu bagāta, jo pirmo reizi piedalījās igauņu braucējs Juku Kaalma, kurš uzvarēja kvalifikācijā, bet šoreiz posmu izlaida Māris Kazāks. Konkurenci par pirmo vietu pieteica vēl viens igauņu braucējs Urmas Tšekenjuk, kurš finālā izstājās no cīņas 24. aplī. Par pārsteigumu parūpējās Vytautas Juška, kurš, kvalifikācijā uzrādot tikai devīto rezultātu, finālā aizcīnījās līdz otrajai vietai, bet trešajā vietā ierindojās Jevgēnijs Kuhalskis."

Bet kurš tad uzvarēja???

Tas man atgādina lielo tenisa fanu, žurnālistu Rīmeni, kurš reiz par vienām sacensībām gari un plaši stāstīja, kādi favorīti esot zaudējuši, bet kam - to viņš pat nepieminēja.

ZZZZ 31.jūlijs 2024 7:43
1 0 Atbildēt

Viss labi, bet iAuto, varētu šādus pasākumus reklamēt pirms notikuma! Pēc jau ir neinteresanti...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

Stellantis piesaka divus elektriskos RAM pikapus (+ FOTO) 1

Stellantis koncerns atvēlējis 406 miljonus dolāru Sterling Heights rūpnīcai Mičiganas štatā, ASV, lai pielāgotu to divu elektrisko pikapu ražošanai. Lasīt vairāk

 

Gluži kā testu poligonā - motociklists piezemējas vējstiklā (+ VIDEO) 13

Taivānā kāds autovadītājs piedzīvojis nepatīkamus brīžus, kad no līkuma lielā ātrumā izbraucošs motociklists nonāk pretējā joslā un saduroties ar viņa automašīnu, atkārto kaut ko līdzīgu drošības testos redzētajam. Negadījuma dalībniekiem veicas, jo neviens, arī motociklists, nopietnas traumas negūst. Lasīt vairāk

 

Drastiskie sodi par nepareizu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā – iAuto.lv saņem saeimas atbildi 17

No šī gada jūlija stājušās spēkā jaunas prasības attiecībā par dzīvnieku transportēšanu automašīnā. Par noteikumu pārkāpšanu noteikts pamatīgs sods līdz pat 1750 eiro fiziskām un 2500 eiro juridiskām personām, tādēļ iAutolv vērsās pie atbildīgās Saeimas komisijas, kas atsūtīja savu skaidrojumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti