Jauna vēstures garša ar Audi Tradition

 
Moller Baltic | 18.marts 2014 10:55

Audi Tradition 2014. gada sezonā uzņem apgriezienus. Automobiļu entuziastiem būs iespēja apskatīt vēsturiskos transportlīdzekļus vairāk nekā 25 dažādos pasākumos Eiropā. Kad Monako Firstistes ielās izbrauks 1938. gada Auto Union Silver Arrow Type C, pie tā stūres sēdēs leģendārais F-1 sacīkšu braucējs Džekijs Ikss. Savukārt Stigs Blomkvists Eifela Rallija festivālā atzīmēs 30 gadus kopš pasaules rallija čempiona titula iegūšanas. Bet pasaulē lielākajā klasisko automobiļu izstādē „Techno Classica“ Audi Tradition šogad lielākoties koncentrēsies uz motosportu — vairāk nekā 700 kvadrātmetru plašajā stendā tiks izstādīti vērtīgākie automobiļi uzņēmuma vēsturē.

Foto: Publicitātes foto

Klasisko automobiļu pielūdzēji jau 26. reizi varēs priecēt acis izstādē Reinas-Rūras aglomerācijas pilsētā Esenē, Vācijā. Tiek lēsts, ka izstādi „Techno Classica“ no 26. līdz 30. martam apmeklēs vairāk nekā 180 000 ekspertu un antīko automobiļu entuziastu. Audi Tradition izrādīs uzņēmuma simts gadu pastāvēšanas vēsturē radītos nepārspētos uzvarētājus. Šo izcilo izstādes automobiļu vidū būs Audi Type C, kas 1914. gadā trešo reizi pēc kārtas ieguva Alpu rallija kausu, kā arī Auto Union Type A sacīkšu automobilis, ko pasaule pirmo reizi ieraudzīja pirms 80 gadiem — savās pirmajās sacīkstēs tas uzstādīja trīs jaunus pasaules rekordus. Īpaši tiks izcelts Audi Rallye quattro A2, ar kuru rallija leģenda Stigs Blomkvists pirms 30 gadiem kļuva par pasaules čempionu. Viņš arī parūpējās par Audi uzvaru Ražotāju pasaules čempionātā. Motociklu faniem būs iespēja redzēt divus klasiskos NSU modeļus — 125 m3 NSU Race Fox „Dolphin“, ar kuru 1954. gadā pasaules čempiona titulu ieguva Rūperts Hollauss, kā arī 250 m3 Race Max, kuru līdz uzvarai tajā pašā gadā aizveda Verners Hāss.

Foto: Publicitātes foto

Auto Union „sudraba bultas“ kustībā to pielūdzēji šogad varēs apskatīt divreiz. Vispirms Džekijs Ikss ar Auto Union Type C piedalīsies „Grand Prix Historique” sacensībās Monako (9.-11. maijs), bet tālākais ceļš vedīs uz motosporta dzimteni. Plānots, ka no 26. līdz 29. jūnijam Gudvudas Ātruma festivālā piedalīsies līdz pat 17 000 entuziastu. Pasaulē lielākajā motosporta pasākumā būs apskatāms arī Audi 90 quattro IMSA GTO, kas pirms 25 gadiem uzvarēja IMSA GTO sacensību sērijā ASV. Audi Tradition otro reizi piedalīsies arī Eifela Rallija festivālā Daunā. Plānots, ka lielāko antīko automobiļu rallija pasākumu Vācijā apmeklēs 30 000 cilvēku. Tur četru gredzenu zīmols godinās vienu no panākumiem bagātākajiem automobiļiem motosporta vēsturē. Pirms 30 gadiem Audi uzvarēja Ražotāju pasaules rallija čempionātā. Papildus šai uzvarai Audi sacīkšu braucējs Stigs Blomkvists ieguva arī pasaules čempiona titulu. Daunā viņš atkal sēdīsies pie šī pasaules čempionāta automobiļa stūres.

Audi Tradition šogad atkal piedalīsies Lemānas 24 stundu sacīkšu autovadītāju parādē. Plānots, ka 13. jūnijā, piektdienā, antīko automobiļu braucienu cauri Lemānas vecpilsētas centram vēros aptuveni 100 000 skatītāju. Šis pasākums parasti norisinās pirms pasaulē populārākajām izturības sacensībām pasaulē. Audi Sport sacīkšu braucēju komandas klasisko automobiļu virknei pievienosies ar trīsdesmito gadu automobiļiem, kurus ražojis Vācijas autobūves koncerns Auto Union, tostarp zīmoli Horch, Wanderer un Audi.

Foto: Publicitātes foto

Audi Tradition Vācijā piedalīsies vismaz 15 pasākumos. Daži no tiem, piemēram, Donavas klasisko automobiļu rallijs „Donau Classic“ Ingolštatē (26.-28. jūnijs), Heidelbergas antīko automobiļu rallijs „Heidelberg Historic“ (10.-12. jūlijs), Saksijas klasisko automobiļu rallijs „Sachsen Classic“ (21.-23. augusts) un Bensbergas pils klasisko automobiļu rallijs „Schloss Bensberg Classics“ (18.-20. jūlijs), ir jau labi nostabilizējušies. Audi Tradition kolekcijas jaunākos klasiskos automobiļus būs iespējams apskatīt Bodenezera klasisko automobiļu izstādē „Klassikwelt Bodensee“ (1.-3. maijs) un Autozeitung izstādē „Youngtimer Classic“ (6. septembris). Tikpat ievērības cienīgi pasākumi ir arī „Rossfeld International Edelweiss Hillclimb in Berchtesgaden“ (26.-26. septembris), „Schottenring Classic Grand Prix“ motociklu sacensības Austrijā (16.-17. augusts) un Audi dalība 10. starptautiskajā „Concours d’Elégance“ Švecingerē (29.-31. augusts).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti