Itāļu retro automobiļus mājās ved Kurbads (+ video)

 

Foto: Publicitātes attēls

Kurbads | 28.jūnijs 2015 10:06

26. jūnijā Latvijas galvaspilsētā retro regularitātes rallija “Amber trophy” ietvaros ieradās 18 retro automobiļi, kuri bija mērojuši tālo ceļu no Itālijas. Rīga bija izvēlēta kā klasisko automašīnu brauciena galamērķis.

Dienas vidū elegantie un vēsturiskās auras apvītie spēkrati priecēja pilsētas iedzīvotājus un viesus Rātslaukumā, no kurienes tie devās uz transporta kompānijas “Kurbads” loģistikas centru, lai tiktu uzkrauti uz autovedējiem un droši nogādāti mājās.

Par “Amber trophy” mērķi stāsta retro rallija organizators Paolo Nicolussi: “Itālija bija prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē pirms Latvijas. Uzskatījām, ka ir vērts stiprināt starpvalstu attiecības un draudzību ar retro ralliju.”

Foto: Publicitātes attēls

“Kompāniju “Kurbads” izvēlējāmies, jo tai ir laba reputācija, kā arī kvalitātes un cenas attiecība ir augstā līmenī. Zinām, ka mums nebūs jāuztraucas par automobiļiem,” uzticēšanos Latvijas transporta uzņēmumam pamato Paolo Nicolussi.

Retro automobiļu transportam uz Itāliju tiks izmantoti trīs kompānijas autovedēji. Arī vairāk nekā 2200 km garajā maršrutā pa seno Dzintara ceļu retro ralliju pavadīja kompānijas treileris, lai nepieciešamības gadījumā automobili varētu operatīvi transportēt kopā ar kolonnu.

“Visu ceļu sajūsminos par pasakainajām ainavām, bet visvairāk mani fascinē Rīga ar skaisto arhitektūru un jaukajiem cilvēkiem,” prieku pauž Gabrielle, regulārs regularitātes ralliju dalībnieks un Ferrari F355 GTS īpašnieks. “Apskatot “Kurbads” teritoriju, redzu, ka pēc trim dienām mājās to saņemšu ideālā kondīcijā.”

Šoferi un līdzbraucēji atpakaļceļu mēros ar lidmašīnu.

Par “Amber trophy”.

Seno spēkratu brauciens “Amber trophy” paredzēts kā simbolisks ceļojums pa dzintara lielceļu, kas vēsturiski vijās no Itālijas pilsētas Venēcijas caur Austriju, Čehiju, Poliju uz Baltijas valstīm. Viens no retro rallija mērķiem ir godināt Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā Padomē.

Foto: Publicitātes attēls

Projektam atbalstu sniedz Itālijas „Radio Vicenza”, bet par goda viesiem ir nosaukti Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts, Latvijas vēstniecība Itālijā un „Latvijas Antīko automobiļu klubs”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti