Kurš apvidnieks ātrāks - "Bentley Bentayga" vai "Range Rover SVAutobiography"? (+ video) 1

 
iAuto | 4.novembris 2016 15:22

Britu auto tematikai veltītais izdevums "AutoExpress" salīdzinājis divus biznesa klases apvidus auto, nostādot abus plecu pie pleca un liekot skrieties, lai pārbaudot to dinamiskās īpašības.

Testā piedalījās ar 6,0 litru 608 Zs W12 motoru apgādātais "Bentley Bentley", ko ražotājs dēvē par “ātrāko apvidus auto pasaulē” un "Land Rover Range Rover" visgreznākais modelis "SVAutobiography", kas komplektēts ar 5,0 litru 510 ZS astoņu cilindru motoru. Abu automašīnu motori strādā pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h pirmais no tiem sasniedz 4,1 sekundē, bet otrs – 5,4.

Salīdzinošajā testā izrādījās, ka "Bentayga" pirmo simtu sasniedz pēc 4,3 sekundēm, bet "Range Rover" – pēc 5,4. Lai sasniegtu 160 km/h “pasaulē ātrākajam apvidus auto” vajadzēja 9,6 sekundes, "Range Rover" – 12,9. Savukārt atzīmēto distanci viena kilometra garumā "Bentayga" un "Range Rover" pieveica attiecīgi pēc 22,7 un 25,2 sekundēm.

Jāpiebilst, ka abu automobiļu cenas ir visai līdzīgas – Vācijas tirgū "Bentley Bentayga" maksā 208 500 eiro, bet "Range Rover SVAutobiography" – 198 300 eiro.    

 
Visi komentāri
 
Abavnieks 5.novembris 2016 18:43
0 1 Atbildēt

Tātad Bentley pagarina krāniņu labāk ka Range Rover, tāds secinājums jāizdara?

Vēl labāk gan nopirkt helikopteru, lai nav kā rāpulim pa zemi jāskraida! Un "daikts" ir augstu debesīs, kur neviens auto pagarinātājs nesniedzas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti