Klasisko auto faniem – uz kuriem pasākumiem vēl ir vērts pagūt? 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 4.septembris 2018 15:02

Draudzīga pasēdēšana kopā ar citiem seno spēkratu entuziastiem, plašas izstādes, krāšņi ralliji un izbraucieni – klasisko auto fani itin viegli var piepildīt brīvdienu kalendāru ar dažādiem aizraujošiem pasākumiem. Tādu netrūkst arī septembrī un oktobrī.

BMW oficiālais pārstāvis Latvijā, “Inchcape Motors” ir apkopojis vairākus interesantus sezonas noslēguma pasākumus Latvijā un Eiropā, kurus ir vērts nepalaist garām.

“Goodwood Revival”, Lielbritānija, 7.-9.septembris

Anglijas dienvidos, Ričmondas hercoga īpašumā izvietotās Gudvudhausas trases ziedu laiki bija 50.-60.gados, kad te norisinājās iespaidīgas auto un moto sacīkstes. Septembra sākumā notiekošo “Goodwood Revival” uzskata par ļoti stilīgu klasiskajām mašīnām veltītu notikumu, kura laikā vēsturiskos auto bieži vada slaveni braucēji. Pasākumā piedalīsies arī populārā britu motobraucēja Marija Kostello. Senatnīguma apdvesta atmosfēra un autentiski tērpi ir lielākais Gudvudas vilinājums. Pasākuma laikā notiks arī klasisko BMW sporta auto un motociklu brauciens, kura laikā būs apskatāmi arī divi pārbūvēti BMW R 57 motocikli.

“Youngtimer Rally Cars&Coffee” pie Rīgas Motormuzeja, 9.septembris

https://www.instagram.com/p/BaMznI5HB5-/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1d1ueuf0tsvd4

Latvijas Antīko automobiļu kluba rīkots pasākums, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 “Youngtimer” un arī senāki auto. Lieliska iespēja pavadīt svētdienu kopā ar seno auto entuziastiem un labu kafiju.

Klasisko auto (“Youngtimer”) rallijs “Creme21”, Vācija, 12.-16.septembris

Spilgti oranžā mitrinošā krēma “Creme21” kārbiņa bija 70. gadu kulta prece. Disko mūzika, puķaini paklāji un foto tapetes bija obligāti to laiku atribūti, kurus varēja atrast teju jebkurā mājoklī. Skaļi, uzkrītoši un ļoti krāsaini – šo ideju un 70. gadu svinēšanu pārņēma arī Youngtimer rallijs “Creme21”, kas šogad notiks 17. reizi. Par Vācijas lielāko klasisko ralliju uzskatītā pasākuma trase ir aptuveni 1000 km gara, tā ved pa brīnišķīgiem un klusiem lauku ceļiem cauri visai valstij. Šogad sākumpunkts plānots bijušajās “Zeche Zollverein” ogļraktuvēs iekārtotajā muzejā, bet galamērķis – Luksemburgā.

BMW grupa rallijā būs pārstāvēta ar pieciem auto un diviem motocikliem. Vecākais būs ikoniskais BMW 3.0 CSL (E9), kas uz ceļiem dominēja 70. gados. Ar vieglo kupeju un 180 ZS (no 1973. gada – 206 ZS) jaudu tas bija ātrs kā zibens. Skatītāji trasē varēs novērtēt arī sportisko superauto BMW M1, kurš šogad svin savu 40. dzimšanas dienu. 1978.gadā prezentētais modelis jau ātri vien radīja īstu sensāciju “Procar” sērijas čempionātos. Ielas versija bija pirmais tagad tik populārās M sērijas modelis BMW vēsturē. Tāpat būs redzami arī BMW K1, BMW 323i un BMW Z3 Roadster 2.8.

Klasisko auto pasākumi “Wheels & Weisswurscht”, Vācija, 6. un 20.oktobris

Ja jūs aizrauj klasiskie BMW un oktobrī plānojat viesoties Vācijas dienvidu daļā, tad, iespējams, ir vērts iegriezties arī Minhenē, kur mēneša pirmajā un trešajā sestdienā no maija līdz pat oktobrim “BMW Group Classic” rīko klasisko auto pasākumus “Riteņi un desiņas”. Katrā no pasākumiem tiek apskatīti četri īpaši modeļi, kas iekļauti “BMW Group Classic” kolekcijā. “Oldtimer” spēkratu pasākuma apmeklēšanu var apvienot ar plašāku BMW pasaules izzināšanu.

Rallijs “Targa Florio Classic”, Sicīlija, 4.-7.oktobris

https://www.instagram.com/p/BiXyd29Fzx5/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ybelzcusimnf

Šis klasisko auto pasākums ir lieliska iespēja apvienot Sicīlijas bagātās vēstures, kultūras un dabas iepazīšanu ar ekskluzīvu auto vērošanu. Tas ir fantastisks šovs, kas ļauj atgriezties pagātnē un apbrīnot autosporta leģendas, bet seno spēkratu cienītājiem ļauj priecāties gan par mašīnām, gan brīnišķīgajām Sicīlijas pilsētām. 6. oktobrī rallijs būs skatāms leģendārajās Parko della Madonijas ielās, kas Sicīlijas ralliju reiz padarīja slavenu. Palermo ir Itālijas šā gada kultūras galvaspilsēta.

“Youngtimer” rallijs “Rally Liepāja” ietvaros, Latvija, 12. -14. oktobris

Liepājas rallijs, kas iekarojis nedalītas Latvijas autosporta fanu simpātijas, ir 2018. gada FIA Eiropas rallija čempionāta sezonas noslēdzošais posms. Tā ietvaros notiks arī pasākums, kurā piedalīsies senāki spēkrati.

Rallijs “Imola Classic”, Itālija, 26.-28. oktobris

https://www.instagram.com/p/BMEvvx7AfPZ/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=8d0mkxqn9r5r

Notikums, kas patiks pirmās formulas un itāļu klasisko auto faniem. Pēc vairāku gadu pārtraukuma leģendārajā Imolas trasē, kas atklāta 1953. gadā un kurā šo gadu laikā ir notikuši neskaitāmi “Grand Prix” posmi, būs skatāmas klasisko “formulu” sacensības sešās kategorijās. Interesanti, ka Imola ir viena no retajām trasēm, kurā braukšana notiek pretēji pulksteņa rādītāja virzienam.

Izstāde “Lancaster Insurance classic motor show”, Lielbritānija, 9.-11.novembris

https://www.instagram.com/p/BMrBDkPAeSW/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=8o1qe3z6i1qt

Lielbritānijā lielākā klasisko auto izstāde notiek Birmingemā, NEC hallē, un tajā piedalīsies vairāk nekā 2500 spēkratu un motociklu, vairāk nekā 300 seno automobiļu klubu un neskaitāmi “oldtimer” tirgotāji. Vairākiem desmitiem īpašnieku būs iespēja dalīties ar saviem stāstiem par mašīnu atjaunošanu, savukārt visiem apmeklētājiem – tikties un uzklausīt neskaitāmas auto pasaules slavenības, tostarp, restauratorus, televīzijas slavenības, autobraucējus. Īsta auto mīļu paradīze!

Klasisko auto rallijs “WinterRAID”, Šveice, 2019.gada 17.-19.janvāris

https://www.instagram.com/p/BcmPQUcHyS8/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=12q69ha56qxes

Tiek uzskatīts, ka “oldtimer” spēkrati ir jāliek “ziemas guļā”, jo nelabvēlīgie laikapstākļi var kaitēt mašīnai. Taču pirms auto kļuva par vēsturisku spēkratu, cilvēki ar to brauca arī ziemā, uzsver šveicieši, kas jau 16. reizi rīko seno spēkratu ziemas ralliju. Šveice, Austrija, Itālija, Vācija - plānots, ka tā maršruts pa kalnu ceļiem un pārejām vīsies no Sanktmoricas līdz Alpu Dolomītiem. Pasākumā piedalās auto, kas būvēti līdz 1989.gadam. Savukārt skatītājiem tā ir iespēja apvienot citu ziemas prieku baudīšanu Eiropā ar krāšņu mašīnu aplūkošanu.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 5.septembris 2018 10:04
3 0 Atbildēt

Tā kā ASV ir daudz vairāk auto entuziastu un cienītāju, tur nav tik liela problēma.

Lielās pilsētās automobilisti savācas katru nedēļu.

Piemēram Kalifirnijā ir tā saucamais - supercar sunday, kad katru nedēļu, katru svētdienu, no rīta uz kādu stundu savācas visādi cilvēki ar interesantām mašīnām. Gan retro, gan tūningotām, gan superkāri. Stundu, pusotru, patusē un brauc uz mājām.

www.supercarsunday.com/about-us/

otrsexperc 5.septembris 2018 10:08
2 0 Atbildēt

usaexperc 5.septembris 2018 13:51
2 0 Atbildēt

Necel traci! Arī pie mums amerikāņu auto braucējiem ir super sunday, precīzāk, super monday, tuvākajā gāzes iekārtu remonta kantorī. Tur satiekās visi, gan retro, gan salvage, gan jauno auto braucēji.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti