Vasaras periodā Rīgas Motormuzeju apmeklējuši 40 tūkstoši cilvēku; gandrīz puse – ārzemju viesi!

 

Foto: Publicitātes attēls

Motormuzejs | 7.septembris 2019 11:34

Šogad Rīgas Motormuzejā (RMM) ievērojami audzis ārzemju tūristu skaits, sasniedzot gandrīz pusi no visiem apmeklētājiem. Muzejam šī ir bijusi ļoti aktīva vasaras tūrisma sezona, kas rezultējusies ar vairāk nekā 40 tūkstošiem apmeklētāju.

Šovasar motormuzejā viesojušies interesenti no 65 valstīm un 6 pasaules kontinentiem; ir pārstāvētas tādas eksotiskas valstis kā Brazīlija, Ekvadora, Jaunzēlande un Filipīnas.  Likumsakarīgi, visvairāk muzejā pabijuši kaimiņvalstu tūristi no Lietuvas (9%), Igaunijas (8,8%) un Krievijas (8,4%), tiem seko interesenti no Somijas, Vācijas un Polijas.  

Galvenais muzeja klients joprojām ir ģimenes ar bērniem, kas veido 36% apmeklētāju. Ir novērots, ka visvairāk ģimenes novērtē iespēju līdzdarboties, izmēģināt dažādus darbināmus stendus un praktiskā veidā izzināt auto funkcijas un to vēsturi. Šogad par bērnu iecienītāko vietu muzejā ir kļuvis AHHAA zinātnes centra izglītojošais stends – paceļamā automašīna, par ko priecājas un steidz izmēģināt ne vien muzeja apmeklētāji, bet arī vietējie Mežciema iedzīvotāji.  

“Rīgas Motormuzejs nav tikai muzejs klasiskā izpratnē. Tā ir vieta, kur izklaidēties, atpūsties, izglītoties un satikties ar līdzīgi domājošiem,” pārliecināts RMM vadītājs Andrejs Beļinskis. “Vasaras sezonas apmeklētāju statistika parāda, ka muzejs un tajā piedāvātās aktivitātes ir spējušas pārsteigt ne vien vietējos apmeklētājus, bet arī ārvalstu tūristus. Līdz ar to muzejs ir izveidojies par vietu, kur satikties dažādu tautību, vecuma un interešu cilvēkiem.”

Rīgas Motormuzejam sadarbībā ar Latvijas Antīko automobiļu klubu aizvadīta arī aktīva seno spēkratu pasākumu sezona: Latvijas Gaisa spēku 100. jubilejas pasākums Lielvārdē, retro auto brauciens “Retromance”, Senlietu kolekcionāru tirdziņš Biķerniekos, starptautiskais seno spēkratu salidojums “Rīga Retro”, kā arī vēsturiskais brauciens “Baltijas ceļam 30”. Šīs nedēļas izskaņā, 8.septembrī pie Rīgas Motormuzeja norisināsies viens no sezonas noslēdzošajiem pasākumiem “Youngtimer Cars & Coffee”. Dalību pasākumā apstiprinājuši jau vairāk nekā 200 klasiskie automobiļi un motocikli.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti