Rīgas Motormuzejā skatāma interesanta izstāde "Garāža"

 

Foto: Publicitātes attēls

Rīgas Motormuzejs | 21.februāris 2020 11:35

No 21. februāra Rīgas Motormuzejā (RMM) skatāma izstāde “GARĀŽA”, kur izrādīti jaunākie un spilgtākie 2019. gada Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) biedru atradumi. Izstādē aplūkojami 7 dažādu laiku un stilu automobiļi, turklāt katram no tiem ir savs īpašais stāsts.

Renault Nervasport modeli ACN-1 ražo tikai pusgadu – no 1935. gada marta līdz septembrim. Izgatavoti daži desmiti eksemplāru, tostarp astoņi kabrioleti, no kuriem līdz mūsdienām saglabājušies tikai divi.

Cadillac Fleetwood V16 series 37-90 – šādu automobili līdz 1940. gadam izmantoja arī Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis. Augstas klases septiņvietīgs limuzīns, kas ražots ASV uzņēmumā Cadillac. Tā šasija komplektēta ar tobrīd jaudīgāko Cadillac 16 cilindru motoru un ekskluzīvo virsbūvju ražotāja Fleetwood izgatavotu virsbūvi.

Audi 920 izceļams īpaši, jo tieši šis – viens no 818 izgatavotajiem kabrioletiem ar Gläser virsbūvi – ir muzeja jaunieguvums. RMM galvenais restaurators Gunārs Dortāns dalās: “Audi 920 ir pēdējā laika Latvijas pārsteidzošākais “barn find” (“šķūņa atradums”), tas ir labā komplektācijā un visvairāk priecē ar autentisko ādas salonu un orģinālo motoru. Šī RMM jaunieguvuma restaurācija prasīs milzīgu pašatdevi un neprognozējami daudz laika.”

Tāpat izstādē aplūkojams amerikāņu auto sacīkšu lepnums STUTZ series A (1912.g.), kas tiek uzskatīts par ASV sērijveida sporta automobiļu pirmsākumu. Apmeklētājus priecēs arī STAR 3 ½ HP (1899.g.) – šobrīd pats vecākais spēkrats Baltijā – un “tvaicinieks” Stanley model 63 Toy Tonneau (1911.g.), kā arī noslēpumainākais un mītiem apvītākais izstādes eksponāts – Rolls Royce Silver Spirit “Kroko”. Izstādes kurators Linards Zandovskis ir lepns: “Latvijā nonākuši autobūves stūrakmeņi, katrs spēkrats ir atstājis neizdzēšamu ierakstu pasaules autobūves vēsturē.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti