Seno spēkratu salidojums “Rīga retro 2020”

 

Foto: Publicitātes attēls

Motormuzejs | 20.augusts 2020 13:51

Sestdien, 22. augustā, norisināsies ikgadējais, Rīgas Motormuzeja un Latvijas Antīko automobiļu kluba rīkotais seno spēkratu salidojums “Rīga Retro 2020”. No plkst. 9:00 līdz 11:00 muzeja pagalmu pierūcinās vairāk nekā 100 dažādu laiku, veidu un stilu senie spēkrati.

Salidojums ataino 100 gadu ilgu auto un moto būves vēsturi Latvijā un pasaulē, tā dalībnieki iedalīti vairākās grupās – pirms un pēc kara motocikli, oldtimer, padomju tehnika, youngtimer. Arī šogad salidojuma dalībniekus un apmeklētājus priecēs vairākas retro tehnikas “pērles”:

·         Vecākais pasākuma dalībnieks – 1912. gadā ražotais un ārkārtīgi retais britu motocikls OK Junior. Tas ir viens no dažiem zināmajiem šīs markas motocikliem pasaulē.

·         Salidojumā būs aplūkojami pieci dažādos gados izgatavoti luksusa klases ROLLS-ROYCE markas automobiļi.

·         Oldtimer grupā izceļams izstādes “Garāža” dalībnieks – vien pāris desmitos eksemplāru izgatavotais franču augstākās klases sporta kabriolets RENAULT Nerva Sport (1935. gads).

·         Padomju auto grupā līdzās tradicionālajiem sērijveida automobiļiem pasākumā redzēsim teicami restaurētu, unikālu sporta automobili Ļeņingrad, kuru 1953. gadā Ļeņingradā uzbūvēja auto sporta meistars un mehāniķis Arkādijs Babičs.

·         Salidojumā startēs arī vienīgais RAFā radītais bruņu automobilis uz mikroautobusa RAF-2203 Latvija bāzes.

 

Senie spēkrati būs aplūkojami izstādē pie Rīgas Motormuzeja līdz plkst. 11:30, kad tiks dots starts braucienam uz Nurmuižu. Pils teritorijā salidojuma dalībnieki pulcēsies no plkst. 14:00 līdz 19:00, bet pasākuma kulminācija – “Elegances konkurss” – sāksies plkst. 16:00.

Informējam, ka 22. augustā Rīgas Motormuzejs apmeklētājiem un “Rīga Retro 2020” dalībniekiem durvis vērs jau no plkst. 9:00.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti