Apdrošinātāji LTV žurnālistu tur aizdomās par apzinātu avāriju izraisīšanu peļņas gūšanai 39

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.februāris 2016 9:55

Aizdomīgs esot ceļu satiksmes negadījumu raksturs. Visbiežāk iebraukts sānos priekšā braucošajam auto, kad tas mainījis joslu virzienā pa labi.

Vairāki apdrošinātāji Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" nu jau bijušo žurnālistu Andri Zvaigzni tur aizdomās par apzinātu avāriju izraisīšanu peļņas gūšanai, raksta "Latvijas Avīze".

Apdrošinātāji uzskata, ka Zvaigzne un viņa paziņas, iespējams, apzināti iesaistoties ceļu satiksmes negadījumos, nodarbojušies ar apdrošināšanas atlīdzību izkrāpšanu.

32 gadus vecajam Zvaigznem, spriežot pēc viņa attēliem sociālajos tīklos, patīk auto un autobraukšana, taču uz ceļa viņu kā autobraucēju vajājot nelaimes. Kopš 2012.gada līdz šim brīdim viņš iekūlies 24 avārijās, tostarp 2014.gadā - 15 reizes, turklāt sešas reizes mēneša laikā un vienudien - pat divas reizes pēc kārtas. Visos gadījumos par vainīgo atzīts cits braucējs, tomēr Zvaigznes rīcība apdrošinātājiem radījusi aizdomas.

Aizdomīgs esot ceļu satiksmes negadījumu raksturs. Visbiežāk iebraukts sānos priekšā braucošajam auto, kad tas mainījis joslu virzienā pa labi. Priekšā braucošais atzīts par vainīgu. Tāpat Zvaigzne, atrodoties uz galvenā ceļa, iebraucis sānos auto, kas braucis no mazāk svarīga ceļa uz galveno. Vairākas reizes uzbraukts auto, kad tas atpakaļgaitā braucis ārā no stāvvietas. Apdrošināšanas firmu pārstāvji uzskata, ka šie ceļu satiksmes negadījumi ir izraisīti mākslīgi, lai iedzīvotos uz civiltiesiskās apdrošināšanās izmaksām - no starpības, kas tiek izmaksāta un kas reāli tiek ieguldīta auto remontā.

To, ka apzināti braukts virsū, ir ļoti grūti pierādīt, atzīmē laikraksts, tomēr pagājušā gada 12.aprīlī apdrošinātāji atteicās maksāt, jo paša Zvaigznes nofilmētajā un apdrošinātājiem piegādātajā video redzams, ka pirms sadursmes un sadursmes laikā ar priekšā braucošo auto viņš nebremzē, bet palielina ātrumu.

Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics stāstījis, ka minētajā 12.aprīļa gadījumā viņi bijuši apdrošinātāju pusē: "Video redzams, ka Zvaigzne it kā ievēro ceļu satiksmes noteikumus, bet ne līdz galam: kad autovadītāja maina joslu, viņš piedod gāzi, nesignalizē, neko nedara, lai izvairītos no sadursmes, bet dara visu, lai avārija izskatītos pēc iespējas iespaidīgāka. Birojā strādāju kopš 1997.gada, bet pirmoreiz kaut ko tādu redzu. Par šo cilvēku no apdrošinātājiem man bija informācija jau iepriekš. Man ir sarakstiņš, kurā redzu, cik bieži Zvaigzne iekuļas avārijās, pats nebūdams vainīgs. Viņš nav notiesāts, tāpēc nevaru viņu apvainot. Bet izskatās pēc naudas pelnīšanas veida. Es tiešam nevaru iedomāties, kā viens cilvēks var būt iesaistīts tik daudzos negadījumos."

Saņemot no apdrošinātājiem atteikumu, Zvaigzne piedraudējis ar televīzijas uzsūtīšanu, kur viņš strādājot. To viņš arī izdarījis, iniciējot sižetu "Aizliegtajā paņēmienā". Pagājušā piektdienā apdrošinātāju un policijas pārstāvis tikuši uzaicināti uz raidījumu, tomēr, uzzinot par aizdomām par Zvaigznes darbībām, raidījums atcelts un pats Zvaigzne atlaists.

Ne Zvaigzne, ne kāds cits par vainīgu krāpšanā vai citā nelikumīgā darbībā nav atzīts. Pats Zvaigzne neatzīst, ka negadījumi būtu speciāli sarīkoti. "Ko nozīmē mākslīgi? Ja cilvēks mani nepalaiž krustojumā, neievērojot zīmi "Dodiet ceļu", kas tur mākslīgs? (...) Nekur nav rakstīts, cik man avāriju drīkst vai nedrīkst būt," izteicies Zvaigzne.

 

 
Visi komentāri
 
Exkrements 9.februāris 2016 10:26
27 2 Atbildēt

Tirliņš atkal izlasījis tikai daļu noteikumu. Tajā pašā grāmatelē rakstīts, ka rodoties šķēršļiem, ko vadītājs spēj pamanīt, jāsamazina ātrums vai jāapstājas.

anonimikis 9.februāris 2016 11:15
14 2 Atbildēt

kretīns!

GB12 9.februāris 2016 11:36
3 2 Atbildēt

Eu, kas notiek... nav komentāru par ļaunajiem un skopajiem apdrošinātājiem, kas negrib nabaga jau tā cietušajam no 24 avārijām nabadziņam maksāt???

Kanibaals 9.februāris 2016 11:48
3 1 Atbildēt

Vai tad skopi? 24 reizes jau izmaksāja. Nu ja Latvijā jāapdrošina būtu vadītājs, tad šim varētu iešķiebt kārtīgu cenu par OCTA un uz ielas vairs nerādītos.

GB12 9.februāris 2016 11:58
0 1 Atbildēt

Ko tur iešķiebsi, ja cietušais?

Kanibaals 9.februāris 2016 14:11
2 1 Atbildēt

UK piemēram apdrošina vadītājus, un tad šādi negadījumi stipri lektu ārā un nekas neliegtu apdrošinātajiem piešķirt MALUS klasi pēc viņu izdomātiem kritērijiem. Arī Latvijā OCTA cena tiek katram auto piemeklēta pēc nezināmiem kritērijiem.

GB12 9.februāris 2016 21:24
0 0 Atbildēt

UK nav vadītāju apdrošināšanas, nemaldini tautu.

GB12 9.februāris 2016 21:35
0 0 Atbildēt

Te būs par UK apdrošināšanas sistēmu. london.angloinfo.com/information/t...car-insurance/

Pirmais teikums - Third party motor insurance is obligatory in the UK and covers the civil liability of the vehicle OWNER in the event that they may cause death, injury or damage to property by using the vehicle.

Iegaumējiet šo un beidziet reiz rakstīt muļķības par to, ka Eiropā darbojoties kaut kāda tur vadītāja apdrošināšana.

GB12 9.februāris 2016 21:41
0 1 Atbildēt

Jā, un par malus klasi runājot - to arī nav pamata piešķirt, ja cilvēks ir negadījumos cietušais. Jā, ir aizdomīgi, piekrītu, jā, visticamāk čalis iedzīvojas, bet,mēs, paldies Dievam, nedzīvojam Ziemeļkorejā, kur viens cilvēks pēc emocijām var izlemt, kas ir labi un kas nē un pēc pastiepta pirksta pret vēju izdomāt sankcijas. Pie tam, Latvijā BM klases noteikšana ir stingri reglamentēta. Un tik nezināmi tie kritēriji nemaz nav.

Kanibaals 10.februāris 2016 9:29
0 0 Atbildēt

>Un tik nezināmi tie kritēriji nemaz nav.

Kā ta nav. Kur ir kritēji kāpēc laukos reģistrētam auto apdrošināšana ir lētāka? Beidz, tos kritērijus kompānijas var sarunāt kādus vien vēlas. Tāpat kā kredītkompānijas veido reģistrus un pašas vienojas savā starpā, tāpat arī azartspēļu klubi nelaiž spēlēt aizdomīgos klientus tā kā ir visas iespējas arī izlemt pēc emocijām un piemērot sankcijas. Vienīgā atšķirība, ka OCTA ir obligātā apdrošināšana, bet kā labi zināms OCTA likumu raksta LTAB un ja jau varēja piemērot mistisku PVN atvilkšanu izmaksājot summas naudā ar ko LTAB nav nekāda sakara un neatbilst Satversmei, tad jau arī izlobētu jebkuru citu normu.

GB12 10.februāris 2016 11:44
0 0 Atbildēt

Kritērijs ļoti elementārs - statistika. Un ko nozīmē, tavuprāt, sarunāt? Ja ar "sarunāšanu" domā, ka katrs apdrošinātājs var likt tādu cenu kā vēlas, tad - jā, to tā varētu saukt. Bet te tomēr ir brīvais tirgus, nevis komunisms. Bet kritēriji plus mīnus skaidri - labiem BM lētāk, laukos lētāk, jauniešiem, juridiskām personām, kraviniekiem dārgāk utt.

Ja jau tavuprāt neatbilst Satversmei, kāpēc neej uz Staversmes tiesu, bet īdi internetā?

KillerMiller 10.februāris 2016 11:30
1 0 Atbildēt

Bonus Malus klases piešķiršanas nosacījumi ir skaidri zināmi. Savukārt polises cenas nosacījumi precīzi nav zināmi. Tos varam tikai iztēloties.

Mierīgi apdrošinātājs var uzlikt augstāku cenu tikai tādēļ vien, ka savu auto regulāri parkoju tuvu līdzās Bentlijam.

GB12 10.februāris 2016 11:44
0 0 Atbildēt

Starp citu, pieminētajā UK līdzīgi ari ir - pērkot polisi, ir jānorāda, kur auto turēsi pa nakti.

Kanibaals 11.februāris 2016 9:57
0 1 Atbildēt

>Ja jau tavuprāt neatbilst Satversmei, kāpēc neej uz Staversmes tiesu, bet īdi internetā?

Tāpēc, ka tas nav par velti sagatavot pamatotu pieteikumu un tāpēc, ka LV ir tālu no tiesiskam un uz korektu rezultātu neceru.

GB12 11.februāris 2016 12:04
0 0 Atbildēt

Nu jā, anonīma īdēšana internetā ir bez maksas... :)

Kanibaals 10.februāris 2016 9:25
0 0 Atbildēt

Bet OWNER nedrīkst pie stūres laist citus vadītājus. Tā kā tos apdrošina atsevisķi.

GB12 10.februāris 2016 11:49
3 0 Atbildēt

Bet tā nav vadītāju apdrošināšana. Īpašnieks pieapdrošina klāt savu atbildību ar nosacījumu, ka auto lietos kāds cits. Ja cits izraisīs skādi, no-claim diskauntu viņš tāpat nedabūs. Arī, ja regresa gadījumā neko no vadītāja nevarēs dabūt, gala atbildētājs būs īpašnieks. Tieši tāpat kā šeit. Vienīgais nosacītais pluss, salīdzinot ar LV, ir tas, ka vadītājam, ja viņš nav bijis īpašnieks, bet lietotājs. ir iespēja, pērkot savu auto, uzrādīt, ka kaut kur viņš ir bijis papildus lietotājs, kas pozitīvi ietekmē viņa apdrošināšanas vēsturi. Daži apdrošinātāji (ne visi) to ņem vērā.

Kanibaals 11.februāris 2016 9:58
0 0 Atbildēt

Ok, iespējams tā arī ir neesmu iedziļinājies tikai tik cik runājis ar UK dzīvojošajiem.

Kanibaals 9.februāris 2016 11:49
1 0 Atbildēt

Derētu noskaidrot šī tipa auto numuru varētu LTAB smuki visu vēsturi apskatīties.

anonimikis 9.februāris 2016 12:15
1 0 Atbildēt

Kaut kur dlefos bija tas numurs komentāros.

Kanibaals 9.februāris 2016 14:49
1 0 Atbildēt

ar šiem piedalījies minišosejā:

HM-7521

IJ98

Ginča 9.februāris 2016 20:52
10 0 Atbildēt

LAF labi darītu ja šitam lopam liegtu pedalīties jebkādās autosporta sacensībās uz mūžu.Un arī tiem pārējiem ja viņi nodarbojās ar autosportu - domāju ka daudzi sportisti man piekritīs.kuKo

GB12 9.februāris 2016 21:26
0 6 Atbildēt

Uz kā pamata liegtu? Uz tvneta vai iauto raksta? Šeit tomēr ir tiesiska valsts un, lai cilvēku atzītu par vainīgu, viņa vaina ir jāpierāda un par to ir jābūt tiesas spriedumam.

Autobraucējs. 9.februāris 2016 21:57
1 0 Atbildēt

Tādam smerdelim ne tikai aizliegt braukt pa Biķerniekiem , pa muti ka zobi laukā !

Kanibaals 10.februāris 2016 9:31
0 0 Atbildēt

Tas taču nav tiesas kompetencē. Nekur nav teikts, ka tās ir tavas obligātās tiesības piedalīties LAF rīkotajās sacensībās. Nedrīkst diskriminēt pēc rases un ādas krāsas, bet pārējais jau ir brīvi.

GB12 10.februāris 2016 11:52
0 0 Atbildēt

Ja tas čalis aizietu uz tiesu un iesūdzētu LAF, visticamāk, viņš vinnētu. Ja vien LAF neizdomātu jēdzīgāku iemeslu banam.

Kanibaals 11.februāris 2016 10:04
0 0 Atbildēt

Pakalpojuma sniedzējs var brīvi izvēlēties, kam sniegt pakalpojumus un kam nē. Face-control nav aizliegts. Tas nekādi nav tiesas kompetencē, uz kādu pantu šis atsauktos?

GB12 11.februāris 2016 11:57
0 0 Atbildēt

Vispār jau nevar gan. Diskriminācija, slēdzot darījumu, ir aizliegta. Ja viņš pateiks - iz it bikōz ai'm blek, tev būs objektīvi jāpierāda, ka viņš nav black.

Kanibaals 11.februāris 2016 18:48
0 0 Atbildēt

Diskriminācija ir kas cits, ne jau dēļ ādas krāsas nesniegtu pakalpojumu.

Kanibaals 10.februāris 2016 9:33
0 0 Atbildēt

>Šeit tomēr ir tiesiska valsts

Atļauj pasmaidīt :D Tiesiska valsts, pseidotiesiska, nevis tiesiska. Kā var būt tiesiska valsts, ka kamēr sagaidi tiesas sēdi jau iestājies noilgums.

GB12 10.februāris 2016 11:53
0 0 Atbildēt

Daļēji var piekrist. Ar tiesiskumu mums dažreiz mēdz pieklibot. Bet kopumā lietas virzās uz labo pusi. Mazāk vajag internetā īdēt, vairāk rīkoties un tad jau viss būs labi.

Kanibaals 11.februāris 2016 10:02
0 1 Atbildēt

Man šī tiesiskā tiesu sistēma nepagarināja iesniegšanas termiņu administratīvajā tiesā pat neskatoties uz to, ka iesniedzu attaisnojošu iemeslu, ka biju komandējumā. Tas nekas, ka CP un arī tiesa pirms tam jau bija pagarinājuši termiņus, bet redz kad parasts mirstīgais palūdz tad atšuj pie pirmās izdevības. Nesamērīgi.

Izskatīt lietas pēc būtības nevienu neinteresē, jo tad būs jāstrādā, bet tiesas mums ir "pārslogotas" kafiju dzerot. Tfu. Nav pat vērts tērēt laiku un papīru.

GB12 11.februāris 2016 12:11
0 0 Atbildēt

Dēļ tādiem "nav vērts tērēt laiku" jau tās viss arī ir tik lēni notiek. Blakussūdzību vismaz iesniedzi? Prakse rāda (tiesa gan, apdrošināšanas jomā), ka vairumā gadījumos nelabvēlīgam spriedumam ir iemesls, tikai protams, latvietis vidējais vienmēr uzskatīs, ka, ja kaut kas nenotiek pēc viņa pareizā prāta, tad vainīgi ir visi - tiesa, sistēma, valdība, tikai ne pats.

Kanibaals 11.februāris 2016 18:49
0 0 Atbildēt

Sūdzību iesniedzu, bet tā arī tika noraidīta. Tagad tikai uz ES tiesu.

Vernons 9.februāris 2016 13:23
3 0 Atbildēt

www.tvnet.lv/zinas/mobilaisrep ortieris/399620-trolejbusasoferisrada autovaditajamaizskarosuzestu

andza 9.februāris 2016 13:54
2 0 Atbildēt

Nākamreiz kad paudīstie sašutumu par to kāpēc apdrošināšana ir tik dārga, tad atceraties par šiem "man ir taisnība un priekšroka" malačiem.

Kanibaals 9.februāris 2016 14:39
1 0 Atbildēt
TDIOTS 9.februāris 2016 15:14
3 0 Atbildēt

riktīgs lopiņš.

Oskars 12.augusts 2017 14:56
0 0 Atbildēt

Bija divi kuģi saskrējušies jūrā. Naktī. Ārpus kuģu ceļiem. Kuģiem arī darbojas, lielākoties, labās rokas likums. Kam bija jādod ceļš, bija aizgājis pēc tējas. Otrs brīdināja bet nemainīja saskriešanās kursu. Tika lemta tiesa. Kā domājat, kurš vainīgs? Tika lemts ka abi. Viens, par nolaidību. Otram, par to ka bija iespēja izvairīties no sadursmes bet viņš apzināti to veica, tādējādi apdraudot sevi un citus apkārt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti