Krosoveru uzvaras gājiens turpinās! (+ VIDEO) 11

 
TAVS AUTO TV speciāli iAuto.lv | 16.decembris 2019 19:16

To, ka koncepcija sēdēt augstāk un redzēt tālāk kļūst arvien populārāka, pierāda ne tikai auto tirdzniecības statistika, bet arī dažādi auto konkursi, kuros beidzamajā laikā pie balvām tiek arvien vairāk krosovera tipa automobiļu. Šodien Tavs Auto TV kopā ar TV ziņu raidījumu vadītāju Kristīni Garklāvu izmēģināsim vienu no tiem - KIA XCEED!

KIA XCEED, neskatoties uz neseno debiju, ir jau paguvis plūkt laurus „WOMENS WORLD CAR OF THE YEAR” konkursā - iegūstot balvu nominācijā „URBAN CAR AWARD” jeb labākais pilsētas auto.

 
Visi komentāri
 
feciic 17.decembris 2019 0:08
0 0 Atbildēt

Tas tādēļ ka “Parastie” auto ar katru paaudzi paliek arvien zemāki un dizaina vingrojumu dēļ salonos šaurāki. A te pēkšņi var ērti iesēsties un par “džipu” saukties-kādēļ ne!?

Piesolītā ietilpība un plašums notiek uz stāvākas sēdpozīcijas rēķina, bet tāpat salona augstumā zaudē nu jau izmirstošajiem mpv tīri dēļ palielinātā klīrensa.

Pļurkt 17.decembris 2019 8:31
5 1 Atbildēt

A ko zaļie neauro, ka jebkurš džipveidīgas patērē vairāk degvielas, kā zemie auto??

Nepļurksti 17.decembris 2019 9:13
1 4 Atbildēt

Jaunie hibrīdi tērē 6 litrus uz 100. Tā kā lieli patēriņi ir mīts, kas velkas no pagātnes!

feciic 17.decembris 2019 13:18
4 0 Atbildēt

Atver kaut to pašu toyotas lapu un salīdzini patēriņus!

Gaisa pretestību neviens nav atcēlis.

Nepļurksti 17.decembris 2019 15:17
1 3 Atbildēt

Atvēru CSDD un paskatījos, ka Toyota RAV4 Hybrid patēriņš teh pasē ir 5 litri uz simts ar visu gaisa pretestību! Nu labi, reālajā dzīvē vēl kādi 1,5 litri jārēķina klāt. Tomēr 6,5 nav nekas briesmīgi liels.

Pļurkt 17.decembris 2019 17:25
3 0 Atbildēt

Atver līdzvērtīga sedana tehniskos datus un būs par vismaz 1,5 litra mazāk!!!

Te ir tā pat kā amerikosu mūjābēlu auto aprīkots ar gāzi un tiek iozteikta nepārprotama lielīšanās par to ka viņu 5 litru auto tērē 6 Eur uz 100 km!!!

msh 17.decembris 2019 20:20
1 0 Atbildēt

Tiešām? Vai tas ka lai izkustinātu lielāku masu vajag patērēt lielāku enerģiju, un lielāks priekšas laukums nozīmē ka ir lielāka gaisa pretestība - tie arī ir mīti? Jā, ļoti forši ja jaunie hibrīdi spēj patērēt 6 litrus uz simtu - tāds pats spēka agregāts normālā mašīnā tajā režīmā patērēs 5 litrus uz simta - bet "jaunais hibrīds" uz šosejas patērēs kā 30 gadus vecs daudz vienkāršāks motors...

msh 17.decembris 2019 20:23
0 1 Atbildēt

Kāpēc neauro? Kas maksā, tas uzsauc mūziku. Vai nav savādi ka ekofani velosipēdus lielākoties atbalsta tikai vārdos bet to ka varētu braukt mazāk, nemaz nepiemin - toties ar visām četrām atbalsta dārgu un īsmūžīgu mašīnu pirkšanu un par tādām lietām kā svars un aerodinamika nesatraucas nemaz?

darklight 17.decembris 2019 12:28
1 0 Atbildēt

Nesaprotu, vienkārši nesaprotu un viss. Nejūtos es ērti viņos, vislabāk patīk braukt ar normāliem hečiem.

brightlight 17.decembris 2019 15:21
1 1 Atbildēt

Ar heču var tikai kratīties pa bedrēm un štellēt atpakaļ bemperi pēc Maximas apmeklējuma.

Ar SUVU mīksti izšūpos pa bedrēm, stumjot kupenas nepazaudēsi miglas lukturus, un pie luksafora izkodīsi karsto heču, kurš pie zaļās gaismas špucēs uz vietas ar savu 2WD piedziņu.

msh 17.decembris 2019 20:18
0 0 Atbildēt

Pirmās divas lietas es mierīgi izdaru ar savu hečbeku [skatīt avataru] - SUV tas noteikti nav, bet tas, ka tas ierakstās mūsdienu "krosoveru" kategorijā tikai parāda to, kādā sviestā ir aizgajusi autobūve - par pēdējo sasmējos - vienīgie pseidodžipi kas no krusta spēs izcelt mūsdienu karsto aizmugurlūci, vai plikāku un jestrāku pagātnes karsto aizmugurlūci, būs visādi X5M un tamlīdzīgi - un arī tikai tāpēc, ka tā cīņa būs pa tēmu "600 zs vs 300 zs".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti