Kravinieku rinda no Grenctāles vismaz 9 km garumā (papildināts 15.50) (+ VIDEO) 24

 
iAuto | 2.aprīlis 2020 15:12

Aculiecinieka iesūtītajā foto redzama kravas automobiļu rinda, kas stiepjas 9 kilometru garumā. Rinda kļuvusi vēl garāka, iemesli zināmi.

Aculiecinieka foto Foto: iAuto.lv

Foto autors apgalvo, ka nezina, kas darās uz robežas, taču, pēc viņa teiktā kravinieku rinda šodien (2.04.2020), kas gaida izbraukšanu no Latvijas uz Lietuvu izstiepusies "teju līdz Bauskai". Rinda virzās ar aptuveno ātrumu 7 km 2 ar pusi stundā.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits intervijā žurnālistiem skaidroja, ka pašreiz mehānismi caur Eiropas Komisiju vairs nedarbojas, jo katra valsts rūpējas par sevi. "Mūsu diplomātiskais dienests pieslēdzas tad, kad nepieciešams risināt akūtas situācijas. Kopējā situācija šobrīd ir risināma divpusējo attiecību līmenī, diemžēl, nevis caur Eiropas Komisiju," teica ministrs.

Linkaits norādīja, ka savukārt dzelzceļa kravu pārvadātājiem problēmas bija februārī, martā, kad kavējās Ķīnas pārvadājumi, taču tagad pamazām situācija stabilizējas, jau šomēnes Ķīnas konteineri parādās Eiropā.

"Kravu plūsmu ietekmē zemās naftas cenas, jo attiecīgi zūd motivācija kaut kur sūtīt kravas. Tieši pretēji visi cenšas maksimāli sagādāt kravas un gaidīt labāku cenu. Kopējā kravu plūsma pa dzelzceļu ir apmēram tāda, kā tika prognozēts," stāstīja Linkaits.

Jautāts, vai ir iespējams kaut kā ietekmēt loģistikas izmaksas, uz kuru pieaugumu ir norādījuši daudzi ražotāji un uzņēmēji, Linkaits atbildēja, ka kravu pārvadājumi kļūst dārgāki, taču ietekmēt to diemžēl nevar.

Satiksmes ministrs skaidroja, ka kravu pārvadājumos kā jebkurā citā jomā strādā pieprasījuma un piedāvājuma attiecības. Laikā, kad daudzas piegādes ķēdes ir pārrautas, jaunu piedāvājumu atrašana ir dārga, stāstīja ministrs, norādot, ka arī VAS "Latvijas pasts" atzinis, ka sūtījumu nogādāšana kļūst arvien dārgāka un problemātiska. Tāpat Krievija ir slēgusi savus aviopārvadājumus, slēdzot robežas.

"Manuprāt, tieši kravu pārvadājumos perspektīva varētu būt ļoti laba, ja salīdzina ar pasažieru pārvadājumiem. Kravu plūsma joprojām notiek, protams ir jādomā par to, kā nomainīt ekipāžas, kā nodrošināt aizsarglīdzekļus šoferiem," teica ministrs. Viņš arī skaidroja, ka, viņaprāt, visiem pārvadātājiem jau ir bijis jāparūpējas par šoferiem, jāizdala dezinfekcijas līdzekļi un aizsargmaskas. "Kopumā kravu pārvadātājiem šobrīd ir salīdzinoši laba situācija saglabājusies," stāstīja Linkaits. 

PAPILDINĀTS 2.04.2020 plkst. 17:17 ar informāciju no aculiecinieka.

iAuto aculiecinieks pēc 5 stundām pavadītām 9 km sastrēgumā ir iebraucis Lietuvā. Ne pārāk ilgi pēc raksta publikācijas iAuto.lv rinda ir sākusi kustēties ātrāk un uz robežas tika uzdoti tikai daži jautājumi.

Aculiecinieka foto 2.04.2020. Foto: iAuto.lv

Paldies iAuto aculieciniekam par iesūtīto foto un video materiālu!

Ja Tev ir VIDEO (no reģistratora, no mobilā), vai FOTO no avārijas, policijas darba vai citiem atgadījumiem uz mūsu ceļiem, tad sūti tos publikācijai iAuto.lv uz sociālajiem tīkliem Facebook, uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

Aculiecinieka foto 2.04.2020 Foto: iAuto.lv

Aculiecinieka foto 2.04.2020. Foto: iAuto.lv

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tedis 2.aprīlis 2020 16:27
12 0 Atbildēt

"Kravu plūsmu ietekmē zemās naftas cenas, jo attiecīgi zūd motivācija kaut kur sūtīt kravas.”

Lētāka degviela = zemākas transporta izmaksas. Tā ir? Kas tieši liek noplakt motivācijai sūtīt kravas?

“Tieši pretēji visi cenšas maksimāli sagādāt kravas un gaidīt labāku cenu.” (c)

Tātad transportnieki savāc noliktavās klienta kravas, nekur neved, bet marinē kaut ko gaidot?!

Te kāds nav sakniebies meistarībā?

wons 2.aprīlis 2020 16:01
9 0 Atbildēt

Vai tik esošais satiksmes ministrs Latvijai nav iespaidīgāks par covid-19?

056 2.aprīlis 2020 16:34
4 0 Atbildēt

aha, nu kāds ir Tavs piedāvājums. es saprotu, ka šāda situācija nepatīk ne Tev, ne man - ko piedāvā, mainīt valdību?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti