"Meistara padoms": bremžu šķidruma maiņa. Sīkums? It kā (+VIDEO) 15

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 9.jūnijs 2021 6:12

Bremžu šķidruma maiņu autoservisos uztver kā rutīnas operāciju, kas neprasa īpašas zināšanas. It kā.

Normunds Tarkšs, Autofirma Raivo SIA direktors: "Neatkarīgi no automašīnas noskrējiena bremžu šķidrums ir jāmaina ik pēc diviem gadiem, ko bieži nedara." Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 

 
Visi komentāri
 
murx 9.jūnijs 2021 8:27
1 4 Atbildēt

Pirmkārt, no šķidruma vecuma aukstām bremzēm bremžu spēks nemainīsies. To var izdarīt manipulējot ar bremžu pedāli uz stenda. Otrkārt, lai samainītu bremžu šķidrumu šim automobilim ir jāslēdz klāt diagnostikas aparatūra, kas šajā gadījumā netika izdarīts. Pārējais viss ir pareizi, taču šķidrumu šajā firmā nemainīšu. Tas gan neattiecas uz citiem BOSCH servisiem.

anoagask 9.jūnijs 2021 10:03
1 1 Atbildēt

Lai bremzes uzvārītu, ir jābrauc kalnos, vai arī sacīkšu režīmā, bremzēšanas no lieliem ātrumiem, 99% LV braucēju varētu ar 100% ūdeni braukt, ja ne ziema. Pēc 3% ūdens sasniegšanas sākot labāk korodēt bremžu sistēmas daļas - bet korozijai vajag skābekli, kas tur hvz kā tiek klāt...

ja to A5 uzliktu uz jaudas stenda, tas arī rādītu par 20-30% vairāk pēc bremžu šķidruma maiņas.

anonimikis 9.jūnijs 2021 10:19
0 2 Atbildēt

Bremžu šķidruma blīvumu vajadzētu pārbaudīt ik pa 2 gadi. Un mainīt, ja tas tuvojas šiem nelaimīgajiem 3%. Citādi var mierīgi ripināt tālāk. Ir servisi, kur to blīvumu bez maksas pārbauda apkopju ietvaros.

janka 9.jūnijs 2021 10:56
5 2 Atbildēt

Blīvums suporta rezervuārā un pielejamā bačokā ir divas atšķirīgas pasaules.

Bremze 9.jūnijs 2021 11:04
1 4 Atbildēt

Tieši tā. Pārplūdes bačokā ir tā saucamā "pārplūdes bačoku eļļa" , savukārt suportos ir "suportu eļļa". Skaidrs tagad ja?

janka 9.jūnijs 2021 13:51
3 1 Atbildēt

eļļa ir viena un tā pati, vien viņa diži neapmaisās. Jo nav jau divkanālu atplūde-pieplūde, bet gan pa vienu trubiņu pedāļa gājiens dzenā vienu un to pašu šķidrumu turpu-šurpu.Pie bremžu klužu maiņas, pilnībā iespiežot suportu iekšā, tad vienīgi "suportu eļļa" tiek atspiesta atpakaļ "bačoka eļļā", bet parastā darba gājienā kuļās tik uz vietas "trubiņas eļļa". Skaidrs tagad, ja?

reku 9.jūnijs 2021 11:08
1 3 Atbildēt

Šo stāstu vajadzēja sākt ar bremžu eļļas nomaiņas cenu.Pašam mainot eļļa pietiek uz gadiem 20 pa to cenu.Cik tagad vispār maksā servisos nomainīt bremžu eļļu?

anonimikis 9.jūnijs 2021 17:39
0 0 Atbildēt

Ja eļļa neapmaisās, kā tas mitrums tiek lejā pie supporta? Tur ir caurums? Un pa to mitrums nāk iekšā eļļā, bet tā maita pati ārā netek, līmenis nekrītas un neviens devējs nemirgo?

Vai mitrums lēnām lien iekšā pa augšu, gar uzpildes korķi? tad jau arī nav problēma, ja nekas nesamaisās? Jo mitrā eļļa būs bačokā, līdz supportam netiek, uzvārīties nevar, bačoks plastmasas, rūsa arī nav problēma.

Te reāli ir situācija, kad tīri praktiski ir bezjēdzīgi mainīt katrus 2 gadus to šķidrumu. Ņemot vērā to, ka bremžu šlaukas auto apakšā skatās katrā TA, riski tur kaut kam pēkšņi notikt ir minimāli.

janka 9.jūnijs 2021 20:50
1 0 Atbildēt

Eļļa degradējās visvairāk suportos, tas ir fakts. Savā mūžā neesmu redzējis duļķainu eļļu bačokā, bet ka pa atgaisošanas pipsi kādus 2-4 pedāļa spiedienus nāk brūni melna zampa - diezgan. Vai tur ir klāt ūdens,neņemos spriest, drīzāk laika gaitā un smagākos apstākļos strādājot nekā tā "bačoka eļļa" tas lejas gals prasti nolietojas un bojājas straujāk.

anonimikis 9.jūnijs 2021 17:40
0 0 Atbildēt

Kādreiz šitajā kauna traipā bija aptauju funkcionalitāte. To varēja pieslēgt atpakaļ un uztaisīt aptauju, cik daudz lietotāju vispār zina, kad viņu hlamam pēdējo reizi mainīta bremžu eļļa.

Slinkais 10.jūnijs 2021 9:03
3 2 Atbildēt

tas nav meistara padoms. tas ir servisa marketinga specialista padoms

jep 10.jūnijs 2021 13:29
1 1 Atbildēt

Nav žēl naudas izpētēja galam kafijbundžas izskatā vai spārnam uz izrūsējušā grabažnieka vāka, bet bremžu profilakse - tā taču ir naudas izmešana

Izsmies taču, ja kāds uzzinās ka esi mainījis bremžu zupu kā pēdīgais loxxs.

Latvietis 11.jūnijs 2021 11:28
0 0 Atbildēt

Pamuļķi un viņu problēmas ar pamuļķu zināšanām par auto Ekspluatāciju. Kapeiku Pisēju Nācija.

Karro 12.jūnijs 2021 10:42
0 0 Atbildēt

Tak nomainiet bremžu šķidrumu reizi 2 gados, cik grūti/dārgi tas ir? Ja tas ir nepaceļams finansiāls trieciens, jāpāriet uz autobusu.

Kniebējs! 15.jūnijs 2021 15:14
0 0 Atbildēt

Njā, ja daļa no šiem "tukšmuldētājiem" būtu pie teikšanas, ... ak dievs, par auto lietām sapratēji un viņu neirotiski izkaltušā potences problēma, beidziet sēdēt komentāros, sāciet strādāt, ņemiet lāpstu un ejiet rakt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti