Sākta pilnīgi jaunā kompaktā SUV Toyota Yaris Cross Hybrid pārdošana (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Toyota | 30.jūnijs 2021 12:34

Autentisks SUV, kas apvieno Toyota zināšanas mazo automobiļu izstrādē, bagātīgo apvidus automobiļu mantojumu, kā arī hibrīda tehnoloģiju. Klienti arvien biežāk izvēlas un novērtē paaugstināta SUV īpašības, bet jo īpaši, ja tās pielāgotas pilsētas ielām, un liels uzsvars likts uz vidi ietekmējošajiem rādītājiem.

Tieši šīs īpašības Toyota ir iemiesojusi pilnīgi jaunajā Yaris Cross, to apveltot ar palielinātu klīrensu, inteliģentu pilnpiedziņu un Toyota ceturtās paaudzes hibrīda tehnoloģiju.

Hibrīda tehnoloģija, augsta efektivitāte

Yaris Cross izmantota Toyota jaunākā 1,5 litru hibrīdsistēma.

Jaunais 1,5 litru trīs cilindru Atkinsona cikla benzīna dzinējs ir izstrādāts, lai samazinātu berzi un mehāniskos zudumus, kā arī optimizētu degmaisījuma sadedzināšanu. Šo centienu rezultāts ir liels griezes moments pie zemiem motora apgriezieniem un izcila degvielas ekonomija. Dzinēja lietderības koeficients ir 40%, proti, lielāks nekā salīdzināmiem dīzeļdzinējiem un nodrošina degvielas ekonomiju un zemu CO2 emisiju.

Jaunās hibrīdsistēmas maksimālā jauda ir 116 ZS (DIN). Īpaša uzmanība tika pievērsta jaudas padevei, padarot sistēmu ļoti atsaucīgu. Priekšējo riteņu piedziņas modeļa vidējā CO2 emisija ir 100–113 g/km, savukārt AWD-i versijai – tikai 107–115 g/km (WLTP dati).

Priekšpiedziņas modeļa vidējais degvielas patēriņš ir 4,4–5,0 l/100 km, bet AWD-i – 4,7–5,1 l/100 km.

Inteliģenta pilnpiedziņa (AWD-i)

Viena no iezīmēm, kas izceļ jauno Yaris Cross kā autentisku SUV, ir inteliģentā pilnpiedziņas sistēma – unikāls hibrīdmodeļa aprīkojums šajā klasē. inteliģentā pilnpiedziņas sistēma (AWD-i) atkarībā no ceļa apstākļiem automātiski pārslēdzas no priekšējās piedziņas uz pilnpiedziņu, piedāvājot braucējiem papildu drošību.

AWD-i, elektriska sistēma, ir kompaktāka un vieglāka nekā mehāniskā pilnpiedziņas transmisija un nodrošina Yaris Cross Hybrid AWD-i degvielas patēriņu un CO2 emisiju, kas ir zemāki nekā jebkuram citam pilnpiedziņas B-SUV klases konkurentam.

Parastas braukšanas laikā Yaris Cross izmanto priekšējo riteņu piedziņu, bet, atpazīstot  zemas saķeres apstākļus, automātiski iedarbina pilnpiedziņu. Tās ieslēgšana var notikt, piemēram, uz slapjiem bruģakmeņiem, stiprā lietū, uz slapja vai sablīvēta sniega vai smiltīs.

Toyota Smart Connect

Yaris Cross piedāvā nevainojamu bezvadu mobilo ierīču savienojamību, izmantojot Toyota Smart Connect – pirmo reizi Toyota pamatmodelī ar nozares standartizētu ierīču atbalstu.

Pieejama 9 collu augstas izšķirtspējas multimediju ekrānā, ātrdarbīgā navigācija ar mākonī balstītiem karšu tiešsaistes atjauninājumiem piedāvā reāllaika satiksmes informāciju, kā arī interešu punktu meklēšanu tiešsaistē. Izmantojot viedtālruņa lietotni MyT, Yaris Cross īpašnieki pirms iekāpšanas automobilī var nosūtīt braucienu plānus un pārvaldīt klimata iekārtu, kā arī attālināti aizslēgt un atslēgt automobili.

Toyota Smart Cargo

Domājot par klientiem nepieciešamo praktiskumu un daudzpusību, Yaris Cross atkarībā no aprīkojuma līmeņa var piedāvāt elektriski atveramas bagāžas nodalījuma durvis, ko aktivizē ar kājas mājienu, un bagāžas nodalījuma grīdas paneli, ko var regulēt augstumā vai sadalīt divās daļās, lai nodrošinātu drošu bagāžas glabāšanu zem grīdas vai pēc vajadzības palielinātu bagāžas ietilpību. Plašo bagāžas nodalījumu iespējams palielināt vēl vairāk, izmantojot 40:20:40 proporcijā salokāmu aizmugurējo sēdvietu sistēmu: katru sēdekli var nolocīt individuāli, lai ievietotu slēpes, kalnu velosipēdus vai bagāžu nedēļas nogalei ar iespēju kravu nostiprināt, izmantojot fiksācijas gredzenus.

Labi aprīkots

Atkarībā no izpildījuma klienti varēs izvēlēties dažādu veidu augsta līmeņa aprīkojumu, piemēram, elektriski atveramas bagāžas nodalījuma durvis ar mājiena sensoru, panorāmas jumtu, aklo zonu monitoru, JBL Premium audiosistēmu, priekšējos un aizmugurējos stāvvietā novietošanas sensorus ar automātisko bremzēšanu un daudzus citus elementus.

Visu versiju Yaris Cross standarta aprīkojumā būs iekļauta jaunākā Toyota Safety Sense sistēma un modernas vadītāja palīgsistēmas, kas palīdzēs izvairīties no izplatītiem negadījumiem, vadītājam nodrošinot informāciju, agrīnus brīdinājumus un, kad nepieciešams, automātiski iejaucoties bremzēšanā un stūrēšanā.

Yaris Cross būs pieejams ar benzīna dzinēju un manuālo vai Multidrive S automātisko pārnesumkārbu. Hibrīda versija būs pieejama ar priekšējo riteņu piedziņu vai pilnpiedziņas sistēmu AWD-i.

Yaris Cross sākumcena būs 17 300 € (19 900 € hibrīda versijai). Pilnīgi jaunais Yaris Cross pārstāvju autosalonos nonāks 2021. gada rudenī.

Pasūtījumiem, kas tikt veikti līdz 2021. gada 30. septembrim, spēkā īpašs piedāvājums: izvēloties Active Plus aprīkojumu, Toyota Smart Connect, kā arī ziemas riepu uz vieglmetāla disku komplekts ir pieejams par tikai 890 € (parastā cena 1990 €).

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 30.jūnijs 2021 14:30
1 1 Atbildēt

Izskatās labi, vai varēs, kādu attālumu veikt tikai el režīmā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti