Eksperts: Auto visvairāk rūsē vasarā, nevis ziemā (+VIDEO) 15

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 26.augusts 2021 6:08

Šajā pavasarī-vasarā pēc trakās ziemas daudzi autoīpašnieki bija pārsteigti, ka viņu auto pēkšņi parādījās spēcīgas korozijas pazīmes. Kā tad tā ?

Raivis Alksnis, Krown Latvija vadītājs: "Automašīna visvairāk rūsē vasarā. Ziemā rūsēšanas process pie mīnus grādiem nenotiek, nav starpība vai ir mīnus viens, pieci, piecpadsmit vai vēl vairāk. Ar noteikumu, ka ziemā pa nakti automašīnā nestāv siltā garāžā, kas ir komfortabli pasažieriem, bet stipri neveselīgi spēkrata virsbūvei." Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
anoagask 26.augusts 2021 9:32
12 4 Atbildēt

trijnieku karalis Raivis stāsta pa ķīmiju, labi, ka ne par infektoloģiju.

Pie krown nebraukšu, ja karina tādus makaronus

imzz 26.augusts 2021 10:08
6 0 Atbildēt

gaisa temperatūrai daudz mazāka ietekme, nekā ziemas "sālījumam" uz ceļiem.

Nelabojams 26.augusts 2021 10:12
15 2 Atbildēt

Nu i "eksperts"...

1. Tā kā auto korozijā darbojas nevis skaidrs ūdentiņš, bet sāls šķīdums, tā turpinās pat līdz -20C un vēl mazdrusciņ. Kamēr vien ir nesasalis šķidrums.

2. Korozija ir ne visai ātrs process, tāpēc bieži tikai pavasarī mēs pamanām ziemā notikušā sekas.

3. Ja kaut kur korozijas "kabatās" saglabājas mitrums (kaut vai no gaisa adsorbētais), tad, protams, vasarā, siltumā tur korozija turpinās ievērojami straujāk, nekā ziemā. Tas gan. Bet sākums lielumlielajā daļā gadījumu būs tieši ziemā.

4. Vasarā, kad uz ceļiem ir tīrs lietus ūdentiņš, korozijai vienkārši nav iemesla sākties. Obligāti ir vajadzīgs elektrolīts, kas var būt jebkuras sāls šķīdums, principā arī skābe vai sārms, bet pēdējos divus parasti uz ceļa neatradīsi.

anoagask 26.augusts 2021 17:19
0 0 Atbildēt

tropos, kur nekad nav ne tuvu nullei, arī viss rūsē - pliks dzelzs+mitrums=rūsa

Palaidniex 27.augusts 2021 8:33
0 0 Atbildēt

Kuros tropos? Dziļi kontinenta iekšienē vai tur kur tropiskās pludmales saldūdens okeāna maliņā?

ZZZZ 26.augusts 2021 11:05
2 0 Atbildēt

Cits stāsts, bet no dzīves. Auto padomijas ražojums kabluks. Principā rūseklis klasiskais. Bet tā kā tecēja kārbas izejošais blīvslēgs, braucot vēja ietekmē tā eļļa tika izmētāta pa virsbūves apakšu un arī aizmugurējās kravas nodalījuma diviru durvīm. Nebija tā ka tur staumēm tecēja, vairāk tā kā sulojās pa pilītei. Bet tas auto pēc daudzu gadu ekspluatācijas praktiski bija ļoti labā stāvoklī. Salīdzinoši no virsbūves sarūsējusi bija priekšējā daļa, kur netika kārbas eļļa.

Par šo eļļiņu. Ja auto izgatavots no slikta, lēta metāla viņu nekas neglābs. Ja mazgā un iztīra no ziemas reaģenta tas ir tikai pluss un virsū nesakalstošu līdzekli kas atgrūž mitrumu un ierobežo skābekļa piekļuvi arī labi. Tas ir tikai labi ja saimnieks rūpējās par savu auto un to kopj. Nolikt lielu mākslu nevajag. Bet ko Tu piedāvā vietā!?

Opis 26.augusts 2021 11:13
7 1 Atbildēt

Ikviens zina, ka tur kur tek eļļa, rūsa neveidojas! Uz to arī balstās vis Krowni un NHOU, kas smidzina eļļiņu un paģēr katru gadu šo procesu atkārtot. Pa lielam var toi darīt pats ar otrabotku apsmērējot mašīnas apakšu.

Bet Krown to pūš arī uz motora apakšu, uz iplūdes kolektoru, uz izpūtēju un varat paši iedomāties, kas notiek ar eļļu uz karstas virsmas!

Rūsiņš 26.augusts 2021 13:28
3 1 Atbildēt

Tas sūds tas krown, pēc apstrades auto mēnesi smird, nu nafig, labāk sarūsināt to auto un tad pārdot citam, lai brac normāli auto tapat tik ātri nerūsē...

reku 26.augusts 2021 14:34
0 0 Atbildēt

Ar otrabotku nedrīkst.Viņa izkalst un lobās gabaliem nost. Ja neizkalstu tad būtu labi.

Pļurkt 26.augusts 2021 15:20
9 3 Atbildēt

Pilnīgas muļķības!! Nekas tur neizkalsts un nekas tur nelobās.

Izkalst movils vai bituma mastikas un patiešām lobās nost.

fakc 26.augusts 2021 13:31
3 2 Atbildēt

Būtu jau ticība tiem KROWNiem un citiem, ja darbotos profesionāļi nevis batonu karinātāji un no pagalmiem savākti čalīši. Dzirdot tekstus un redzot kā strādā nudien negribas auto tiem atdot apstrādei. Tas pats ar automazgātavām kur nav pašapkalpošanās, riepu maiņas servisiem un citiem kaktu kantoriem, kuru diemžēl vēl pietiekami lohu ķeršanai

serviss 26.augusts 2021 14:48
3 2 Atbildēt

Mans meistars teica, ja tu mašīnu apstrādāsi ar šitiem sūdiem, pie manis nerādies, es pa to šļuru grābstīties netaisos un ja vēl metināšanas darbi tad vispār čau

Hihi 26.augusts 2021 15:00
1 0 Atbildēt

To šļuru lieto pirms auto ir novests līdz stāvoklim ka katru gadu pirms skates jāmetina apakša.

Pļurkt 26.augusts 2021 15:19
3 2 Atbildēt

1. Nekas tur neaizdegas pat metinot!!!

2. Ja grib strādāt baltā apkaklītē, tad ej uz kādu kantori papīrīšus cilāt, nevis servisā!

3. Tāpēc arī apstrādā, lai tur daudzus gadus nekas nebūtu jāmetina!!

650 26.augusts 2021 16:45
6 2 Atbildēt

,,nespēju Aptvert, līdz kādam NEKAUNĪBASs līmenim ir jāanolaižas, lai publiski izteiktu šādu meeslu, plus vēl kādā mērā ir "jāciena lasītāji" lai to tā vienkārši pārpublicētu.Tas Raivis taču ir nevis x-perts, bet naturāls Lohs.Kur vēl pie tāda kādu pakalpojumu vai mierinājumu meklēt..Ārprāts!

Prottams, ka mašīnas ziemā nerūsē! Nē!.Tās vienkārši cita/citai no dibbena uzlaiza sāāli un tādējādi uzbarojas!Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti