Melnas, apaļas, bet citādas. Ziemas riepas elektromobilim (+VIDEO) 14

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 30.novembris 2022 8:22

Lai samazinātu rites pretestību un taupītu enerģiju, elektromobiļiem mēdz būt visai neparasta izmēra riepas - ar lielu iekšējo diametru, bet šauras, gluži kā motociklam. Pat tad, ja bezizmešu spēkrata ražotājs tomēr paredzējis tam gluži normāla izmēra apriepojumu, jāņem vērā daži aspekti.

Precīzāk četri, un par tiem sīkāk mums izstāstīs InterCars riepu tirdzniecības nodaļas vecākais speciālists Gundars Liekne. Pirmkārt, elektromobilim ir augstāks un tūlītējs griezes moments, kas pakļauj riepu spēcīgai deformācijai. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Pipec 30.novembris 2022 9:29
1 1 Atbildēt

Jaudas lielāka, bet riepas šaurākas....izklausās gluži pareizi!

Pa rites pretestību arī dīvaini - velo apsaulē nonāk pie domas ka brangi piepumpētas šauras riepas (19-23c) ripo sliktāk par platākām (28-32c) un mazāk pumpētām riepām (nelīdzenumi cieto riepu met gaisā un tajā laikā riepa neripo uz priekšu). Tiem, kas nesaprot izmērus, skaidroju ka nav runa par MTB vai fetbaiku riepām. Saprotams, runa par reālu ceļa segumu, nevis ideālu treka virsmu kur riepai nav jāatstrādā nelīdzenumi un tāpēc kā var būt tievāka par cīsiņu.

ZZZZ 30.novembris 2022 10:15
0 0 Atbildēt

It kā jau tā, bet ekonomējot daudzas sadaļas no teiktā nebūs īsti aktuālas. Ziemas ceļa seguma īpatnības ietekmē laika nelabvēlīgie apstākļi un trokšņa/rites pretestībai jāpievērš mazāka uzmanība kā tieši labākas saķeres rādītājiem. Ko tie neelektro auto nevajag ekonomēt un klusu braukt

maaris 30.novembris 2022 10:29
6 0 Atbildēt

visiem elektro vajag pedāļus, lai lielajai jaudai var palīdzēt palielināt nobraukumu vai aizmīt līdz uzlādei

ZZZZ 30.novembris 2022 14:20
0 0 Atbildēt

Mīļais cilvēk, ja nezini deķi neklabini speķi Aizmīt līdz uzlādei nav problēmas. Problēmas ir ar uzlādi, kura nestrādā pēc fakta. Tas pats būtu ja tu aizbrauktu ar tukšu bāku uz DUS un tur tukšums, tapat arī nākamajā Nezini laikam kā 90 stāvēja mierā, tukšās kalonkās.

srt 30.novembris 2022 10:42
3 0 Atbildēt

Izskatās, ka elektroauto braucējiem otrs ārsts ai ģimenes, būs vertebrologs!

Po 30.novembris 2022 11:10
0 0 Atbildēt

(pankūka) , asa bremzēšana jau nemaz nav spēcīga deformācija, vai ne?

ICE jau nebremzē un nespolē, kur nu...

MMX 30.novembris 2022 12:59
0 0 Atbildēt

Elektroauto ir cits griezes moments pavisam citos apgriezienos, līdz ar to ir tikai loģiski, ka riepām jābūt nedaudz modificētām lai tiktu galā gan ar palielināto griezi gan ar palielināto auto svaru.

Tas ko es mazliet nesaprotu, ka paralēli mēģina nodrošināt divas pretējas funkcijas - labāku saķeri griezes momenta novadīšanai uz asfalta un zemu rites pretestību. Kas tad tur beigās sanāk? Ne šis, ne tas? Riepa ar labu saķeri diezin vai nodrošinās zemu rites pretestību, savukārt riepa ar zemu rites pretestību nevarēs nodrošināt pilnvērtīgu saķeri. Un zema rites pretestība ziemas riepai vispār ir jāaizmirst, ja vēlas kaut kādu normālu saķeri ziemas apstāķļos.

Jumu 1.decembris 2022 9:47
0 0 Atbildēt

Riepas saķere ar ceļu jau paša pa sevi ir pretestība. Ja autiņu apriepot ziemā ar riepām, kurām nav rievu nemaz, nebūs ne pretestības ne saķeres, trokšņa arī nebūs. Ies kā ar ragavām. No tādām riepu inovācijām jāturas tālāk, ja gribi dzīvot.

GTD2 30.novembris 2022 12:22
8 0 Atbildēt

bet parsvarā ražo un piedāvā krossever-veidigas kastes, kas pec savas konstrukcijas nav ekonomiskas

janka 30.novembris 2022 13:16
1 0 Atbildēt

a ja aprīko parastu ICE auto ar šādām riepām, vai tad ICE arī nekļūst vēl taupīgāks?

anoagask 30.novembris 2022 13:55
0 0 Atbildēt

var uzlikt michelin crossclimate vai tml rudens riepas.

Vismaz pilsētas braucienos iekšdedzes auto par riepu efektu daudz lielāks būs extra patēriņš, lai uzsildītu motoru, kārbu.

ZZZZ 30.novembris 2022 14:13
0 0 Atbildēt

Personīga pieredze ar micel crossclimat. Neviennozīmīga atbilde, nezinu vai otro reizi gribētu. Rite un skaņa iespējams augstā līmenī, bet saķere kaut kur pa vidu peld...

Vg 30.novembris 2022 19:30
0 0 Atbildēt

Ziemā nav saķeres? Nav lameļu, kas to nodrošinātu. LV vasaras riepa, ar ko nav jābaidās no pirmajiem/pēdējiem aukstumiem un sniegiem, un pārliecinošāk turas uz grantenes un bezceļā dēļ dziļākiem kanāliem visā riepas platumā.

Augstā cena gan padara izvēli mazatraktīvu

650 30.novembris 2022 22:56
0 0 Atbildēt

Jajā, prottams. Nu tiem Eelektro mobīļiem ira (šausmīgi) daudz spēka.Apm (vismaz) tikpat daudz, kā Meža kuiļiem.Tie 1nā izrāvien momentā burtiski izrauj ārā gan pedāļus no zābakiem, gan brokastis no Vadītāja zearnu tarkta.Noteikti vairāk, nekā tam tur 2.5t smagajam bandītu em bē vē x5 pa 5k eur un ar 315to platumu standartā.Jā

Taču regulārās vēdera izejas māj saimniekiem domātajos 1,3l/3cyl Turbo vēl burtiski aiz vakakar bija modē vismaz 225 platums.Brīnumi, ka beidzamajos gados šādi tādi ekakodemagogi pasākuši atsevišķiem "ap vidus spēka ratiem" pielietot 205/r19 gumij ratus.Iespējams, ar tādu kādam būtiski palielināsies izredzes noturēties uz tā saucamā Ziemass Liel Ceļa. Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti