Eksperti: Kriminālatbildība dzērājšoferus nebaida (+ VIDEO) 9

 
LTV Ziņu dienests | 24.janvāris 2023 20:06

Ieviestā kriminālatbildība dzērājšoferiem pagaidām nav būtiski mainījusi to vadītāju skaitu, kuri pie stūres sēžas stiprā alkohola reibumā, ziņo Valsts policija.

Kopš kriminālatbildības stāšanās spēkā jeb divu mēnešu laikā pieķerti 214 dzērājšoferi, un vairākums aizturēšanas brīdī apliecinājuši, ka zina par draudošo kriminālatbildību, auto konfiskāciju un iespējamo cietumsodu. 

 
Visi komentāri
 
Vikents 24.janvāris 2023 20:15
2 0 Atbildēt

Iespēja tikt pieķertam ir ļoti maza. Īpaši Rīgā.

imzz 24.janvāris 2023 21:18
7 0 Atbildēt

Pagājušo svētdien no 10 pieķertiem dzērājšoferiem 9 braukuši ar citam piederošu auto. Un daudzgadīga lūžņa tirgus vērtība var būt visai maza.

fge 24.janvāris 2023 22:43
8 1 Atbildēt

tad var sanākt, ka 2 alkonauti aizlienē viens otram veco golfu pa ~470 eur vērtibu aptuveno un nebrauc ar savu bet otrējā auto =-- tad laikam auto nav jāatdod pie pieķeršanas, tikai jāpierāda, ka auto maksā kapeikas gan jau drīz ieviesīs nedegošo summu, piemēram 5000 eur vai, ja auto dārgāks, tad auto. Savādāk placis pilns ar šrotiem, btw kāpēc tos nevar atdot twitter konvojam un palaist uz Ukrainu, tur gan jau noderētu.

imzz 25.janvāris 2023 11:13
1 0 Atbildēt

Kāpēc tikai divi ;) Šis princips darbojas pie jebkura dzērāju skaita. Katrs ņem cita, ne savu auto. Pilnai jautrībai var pat izlozēt, kurš ar kuru brauks.

650 24.janvāris 2023 23:08
1 1 Atbildēt

Tirgošanās ar šiem apgānītajiem hlamiem un to laišana 5kārtējajā apritē- tas ir vis vis pašpazemojošākais, ko vien Latvijas Valsts varēja uzņemties.Interesanti, kuŗš šito ģenialālo "mehoānismu" izdomāja.Un tieši akurāt tajā laikā, kad LOHIEM pilnas ausis piedziedātas/par eko, šmeko un elektro.

GTD2 25.janvāris 2023 9:13
7 1 Atbildēt

Vai tiešām šie likuma ieviesēji cerēja, ka tādā veidā samazinās stiprā reibumā braukušo skaitu? Sen pierādījies ,ka likuma pieņēmēji dzīvo uz citas planētas. ja cilvēkam ir vairāk par 1.5 promiles viņš nemaz nevar skaidri spriest par sekām ,kur nu vēl viņam tādā reibumā lai satrauktos par sava 300-500 eiro vērtā dripaka zaudējumu. Atņems šo pēc nedēļas nopirks nākošo tik pat vērtu pārvietošanās līdzekli. Kārtējā likumdevēju darbības imitācija, vienīgais ko šis likums dos ir kādas papildus kapeikas budžetā no pārdotiem lūžņiem. Ja tiešām intresē samazināt dzērušo autovadītāju skaitu vissticcamāk tur vajag cita pieeja

650 25.janvāris 2023 13:09
0 0 Atbildēt

Neadekvāts dzērājs ir vienkārši jāizolē no sabiedrības un jāatņem viņam iespēja braukt ar auto.Plus vēl viņu ir (piespiedu kārtā!) "jāārstē".Kā to "kompleksu" varētu īstenot- nu tas kāreiz ir Varas uzdevums, taču ar līdzšinējiem demagoģiski populistiskajiem "mēriem" nav iespējams to panākt.Meli un demagoģija, pilnīgi kā ar fotoradariem un tiem tur 16kameru 6turbīnu 3266Zzs hlamiem, ar kuriem nu tagad kāds mums "nodrošinās 360grādu uzraudzību" visā LV territorijā.

Par "tirgošanos" ar atņemtajām mašīnām- pilnīgs kauns un negods, kā vispar Valsts varēja ko tādu izdomāt.Lai nostādītu sevi pamuļķa lomā un vēl jo vairāk grautu pilsoņu uzticību.Mēs (Lohiem!) deklarējam iekšdedzes motoru aizliegumu un cits pa citu skaļāk te blēējam/par! vecu hlamu izņemšanu no aprites un ceļu satiksmes, taču "labprāt" tirgojam un tik laižam visu pa sesto riņķi.Turkļat, ar necaurspīdīgi samudžinātu mehānismu un plus vēl ar aizvakardien izskanējušajām Ministra žēlabām/par! , ka nupat jau neesot vairs kur tos atņemtos hlamus uzglabāt.

ZZZZ 25.janvāris 2023 9:38
2 0 Atbildēt

Lētajiem dranduļetiem būs pieprasījums? Pats jautrākais apzināties cik liela iespēja ar šādu vadītāju pastīvēties lielceļu rallijā vai lielpilsētā dambreti uzspēlēt starp luksoforiem

imzz 25.janvāris 2023 19:57
0 0 Atbildēt

Ir jau. Domājams gan, ka lielākā interese no uzpircējiem:

www.lsm.lv/raksts/zinas/...erese.a493330/

"Automašīnu tirgošanas uzņēmuma "Provento" direktors Uģis Vītols sacīja: "Tā nav klasiska izsole, parasti izsolē ir minimālā cena, tad ir likme, tas solis, cik pieliek klāt, cik katrs var solīt, un beigās, kurš vairāk nosola, tam tā mašīna ir, šeit tas viss izpaliek. Es tā diezgan rupji teiktu, te tāda bakstīšanās uz dullo ir.""

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti