ASV kravas auto taranējis “Ford” bezpilota automobili 31

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 11.janvāris 2018 12:43

ASV pilsētā Pitsburgā kompānijas "Al Argo" bezpilota testu prototips iekļuvis sadursmē ar kravas automobili, kura rezultātā cietuši divi vieglā automobiļa pasažieri.

Aizokeāna izdevums "The Incline" vēsta, ka avāriju izraisījis kravas auto šoferis, kurš šķērsojot krustojumu pie aizliedzošā signāla, ietriecies bezpilota automobiļa sānos.

Sadursme notikusi netālu no kompānijas "Argo Al" garāžām. "Argo Al" ir "Ford" paspārnē strādājošs jaunuzņēmums, kurā autobūves gigants 10 gadu laikā ieguldīs miljardu dolāru pašbraucošo automobiļu izstrādes projektā.   

Līdzīgs incidents, gan ar "Uber" bezpilota automobiļa iesaistīšanos Pitsburgā noticis 2017.gada septembrī, taču arī toreiz vainīgs izrādījies cilvēciskais faktors.

 
Visi komentāri
 
dodge 11.janvāris 2018 14:22
1 3 Atbildēt

Kāda tauta, tādi braucēji un avārijas!

p.s. uzminiet kurā valstī katru dienu vidēji 22 kara veterāni izdara pašnāvību sliktās dzīves dēļ?

2x2 11.janvāris 2018 14:34
2 0 Atbildēt

Un cik dienās visi veterāni būs pagalam?

Андрей 11.janvāris 2018 14:51
2 0 Atbildēt

Я угадал! Наши.

Но ето дпд в штатах а не РФ.

dodge 11.janvāris 2018 18:01
0 10 Atbildēt

Neuzminēji! Tas notiek tieši tajā pat valstī, kur šī avārija. Mūsējie veterāni dzīvo labāk par visiem!

viencexperc 11.janvāris 2018 14:48
24 0 Atbildēt

Bet ko var autopilots, ja auto ietriecas sānos? Esmu pārliecināts, ka arī īsts cilvēks pie stūres nenoraģētu.

15.00 11.janvāris 2018 14:53
19 0 Atbildēt

neko nevar darīt, tādēļ lielākie sūdi nākotnē būs cilvēks-autobraucējs, kas maisīsies pa vidu

anonimikis 11.janvāris 2018 15:02
1 0 Atbildēt

Cilvēkus autobraucējus varēs ļoti ātri izskaust. Pēc jebkuras avārijas tiesības nost uz mūžu. Un miers.

spainis 11.janvāris 2018 16:20
4 0 Atbildēt

Tiesības nost gan jau ka neņems, bet pieļauju, ka cilvēkam OCTA būs krietni, krietni dārgāka nekā autopilotam.

viencexperc 11.janvāris 2018 16:59
1 0 Atbildēt

Masks savās fantāzijās teica, ka pēc gadiem 10 visiem jauniem auto būs pieejams autopilots, bet vēl pēc 10 gadiem cilvēks - autovadītājs būs retums.

viencexperc 11.janvāris 2018 17:01
1 0 Atbildēt

Kaut kā dīvaini apzināties, ka tavi bērni ( iespējams, visdrīzāk) pie stūres nemaz nebrauks....

msh 11.janvāris 2018 17:01
3 2 Atbildēt

Autopilots skaitās uzlabojums pār cilvēku - tātad, kāpēc tas nespēj vienlaicīgi skatīties uz visām pusēm? Cilvēks to nespēj, bet ierīcei būtu tas jāspēj un būtu jāparedz kas notiks tālāk. Ja tas to nespēj - tātad tas ir labākajā gadījumā cilvēka līmenī, bet sliktākajā, kā tas arī realitātē ir - sliktāks.

Palaidniex 11.janvāris 2018 21:43
18 0 Atbildēt

Skatīšanās uz visām pusēm nespēj piečakarēt fiziku un likt teleportēties...

dodge 12.janvāris 2018 8:31
1 1 Atbildēt

Skatīšanās uz visām pusēm ļauj paredzēt situāciju un laicīgi pieņemt lēmumu ja ne izvairīties, tad nolikt vājākajam sitienam, ko diemžēl neviens autopilots nekad nav spējis un nespēs izdarīt. Pat tagad "modernās" automātiskās bremzēšanas sistēmas nespēj piedāvāt neko citu kā taranēt ar galvu priekšējo stiklu.

msh 12.janvāris 2018 12:57
0 0 Atbildēt

Nu jā, bet tas autopilots, ja neesi pamanījis, kontrolē tādas lietas kā bremzes un spēj pieprasīt motoram paātrināties...

Palaidniex 12.janvāris 2018 15:29
1 0 Atbildēt

ja nav kur paātrināties, ko tad?

Te bija video ar lecošu vecmāmiņu. Stāv tāds autopilots stūķī un no sāna pāri sadalošajai lec vecmutere... Ko līdz kontrole pār stūri, akseleratoru un bremzi, ja nav kur fisizki pabraukt nost?

Jānis 17.janvāris 2018 11:52
0 0 Atbildēt

Bezpilotu auto nebrauktu pie sarkanās gaismas un šāda avārija nenotiktu.

Chankaishi 12.janvāris 2018 9:36
0 0 Atbildēt

Laikam tachu tomeer taa ir robota vaina - ''skataas'' tachu uz visaam puseem un visus meerkjus analizee - taatad vai nu nepilniibas programmaa vai tas smagais no aizsega uztriecaas. Shai briidii nespeeju iedomaaties, ka vareetu uzticeeties kastei ar radaru uz jumta, ja vien taa nebrauc pa speciaalu, tikai taadiem autinjiem domaatu, trasi.

msh 12.janvāris 2018 13:01
0 0 Atbildēt

Visi tie autopilotisti darbojas vienā virzienā - izmantojot esošās ražošanas automatizācijas tehnoloģijas, cenšas panākt lai tās vadītu mašīnu. Problēma ir tāda ka ceļš nav fabrikas konveijers - bet tāpat cenšas un mokās. Uzskatāmi to parāda nepieciešamie devēji kas vajadzīgi tam autopilotam - GPS, lāzeri, radari, hvz kas vēl - cilvēka maņas kas tiek pielietotas mašīnas vadīšanai ir izpildāmas ar divām tuvu novietotām kamerām un akselerometru - ja ar tik vien autopilotam nepietiek - nu piedodiet, jūs no otra gala strādājiet...

Palaidniex 12.janvāris 2018 15:32
0 0 Atbildēt

divu parastu videosignālu pārvēršana 3D modelī, laikam nebūš nebūs tik vienkāršs uzdevums, kā Tev varētu šķist...

Man kaut kā neliekas ticami, ka par šādu "tik elementāru" risinājumu jau nebūtu domājuši, tik noteitkti tas vai nu skaitļošanas jaudu, vai attēla satura atpazīšanas algoritmu dēļ pagaidām nav iespējams.

Un jā - acis ir nevis vienkārši divas videokameras, bet divas kustīgas videokameras...

msh 12.janvāris 2018 20:00
0 0 Atbildēt

Nu lūk. Un tā vietā lai attīstītu šādas tehnoloģijas, tiek taisīti sūdi, izmantojot ražošanas automatizācijas tehnoloģijas. Tas ir vienkārši nenopietni - bet tiek pasniegts kā uzlabojums attiecībā pret vadītāju - lai arī vienīgais uzlabojums ir attiecībā pret dorņiem, kas braukšanas laikā plakano telefonu baksta. Bet mums stāsta ka pēc n gadiem būšot tikai pašbraucošas mašīnas - aha, mašīnas kas bez GPS signāla nekur neaizbrauks, un putenī vai lietusgāzē nekur nevar pabraukt, jo lāzers pārstāj darboties...

Palaidniex 13.janvāris 2018 11:39
0 0 Atbildēt

Neviens nav pierādījis, ka divas videokameras ar attēla atpazīšanas algoritmiem spēs to darīt labāk par cilvēku. Cilvēki gana bieži kļūdās, tāpēc ir tikai normāli izmantot ko vairāk par tikai divu videokameru tehnoloģiju, jo arī tās ir tik pat bezspēcīgas muglā, tumsā, sniegputenī kā cilvēks.

msh 13.janvāris 2018 20:04
0 0 Atbildēt

Tu mani nesaprati - cilvēks spēj orientēties telpā tikai ar redzi - nu un mašīnas vadīšanā vēl tiek nedaudz pielietots vestibilulārais aparāts - bet šeit lai panāktu to pašu, vajag navigāciju un vēl čupu ar visādiem mēsliem. Un nē - tie draņķi sniegputenī ir bezspēcīgāki nekā cilvēks - jo cilvēks spēj pielāgoties tādiem apstākļiem, kamēr lāzers vienkārši vairs nedarbojas, radars gan darbojas, bet nav pietiekami precīzs, utt...

Palaidniex 14.janvāris 2018 11:25
0 0 Atbildēt

Tipa cilvēka galvā nebūtu navigācijas...

Nenovērtē par zemu to čupu īpašību ko cilvēks veic pateicoties tam, ko tas izskitļo no attēla atpazīšanas vien

Zini daudz aklos, kuri stūrē mašīnu?

Esi mēģinājis uzrakstīt pārvietošanās algoritmu putekļu sūcējam robotam un izdomājis ar kā palīdzību orientēties telpā?

Var jau būt ka esi īsts ģēnijs, mesija, kura ierašanos uz salieķa ar virnkāršo, bet ģeniālo risinājumu visa pasaulē bija sen pelnījusi...

msh 14.janvāris 2018 11:54
0 0 Atbildēt

Es neko nenovērtēju par zemu - es vienkārši norādu ka cilvēka aizstājējam tas viss ir jāspēj tāpat, vai augstākā līmenī. Ja patlaban tiek lietoti stipri sūdīgāki risinājumi, tad tādiem ir vieta poligonos un trasēs, nevis eksperimentāli uz ceļiem, bet plašsaziņas līzekļiem jābeidz borēt cilvēkiem smadzenes par gaišo nākotni, kurā būs autopiloti, savādāk ziņu lapas pārvēršas par zinātniskās fantastikas lapām.

Un ja cilvēka orientēšanas spējas telpā ir salīdzināmas ar kaut kādu navigāciju, tad nu vismaz es GPS vai GLONASS sistēmas satelītus uztver nevaru, bet varu orientēties bez tiem - tu vari uztvert?

Palaidniex 14.janvāris 2018 13:10
0 0 Atbildēt

Emeša, tev patiešām galvā putra?

Kārtīgi padomā kā tu orientējies, un davai pastāsti, kā bez attēla apstrādes un iztulkošanas tu sapratīsi, kur atrodies?

Nu tev aizsies acis, kaut kur aizvedīs un izmetīs, teiksim ķīnā, kaut kādā pilsētelē. Cik ilgs laiks tev paies līdz sapratīsi kur atrodies un kā no turienes izkļūt. Lai uzdevums vieglāks tev nav pat telefona ar melnbaltu lcd ekrānu, par navigāciju un internetu vispār nerunājot. Nu? Palika vieglak orienteties?

Un kāpēc, lai saprastu, kur atrodies neizmantot ko vairāk?

Un jā - ja kāds cilvēks gribēs ietriekties un sasist robotvadītu auto, nekas to neapturēs un neviens robots nespēs izvairīties...

msh 14.janvāris 2018 22:19
0 0 Atbildēt

Putra varbūt ir, bet pateicoties tam, ka tu to cītīgi maisi. Jā, protams, GPS ir foršs palīglīdzeklis - es pirmos braucienus pa dižo pilsētu veicu vadoties pēc navigācijas, bet nu jau parasti iztieku bez - kādas firmas, teiksim, gūgļa mašīnām ir šāda fīča - iemācīties apkārtni un atslēgt GPS? Vai, teiksim, otrs variants [kā es reizēm mēdzu braukt nepazīstamus maršrutus] - apskatīties kartē orientierus, kur jānogriežas, un braukt pēc zīmēm - vai gūgļmobīlis spēs vadoties pēc zīmēm un bez GPSa aizbraukt no liepājas līdz daugavpilij, ja šim ieprogrammēs ka līdz apvedceļam braukt taisni, pēc uzbraukšanas uz apvedceļa braukt gaļaspils virzienā un gaļaspilī mērķi nomainī uz daugavpili - ? Vai tomēr - GPS, GPS, GPS, un bez GPS nāni - ?

Palaidniex 15.janvāris 2018 8:47
0 0 Atbildēt

Rakstu vēlreiz, lēnām, tiem, kam pielec lēnām vai nepielec nemaz:

Attēla atpazīšanas tehnoloģijas, spēju orientēties telpā pēc atpazīā attēla evolūcijas procesā daba izstrādāja vairāku miljonu gadu garumā. Uztaisīt to datorā nav viegls uzdevums un prasa ievērojamus skaitļošanas resursus. Tāpēc ir tikai normāli, ka mašīnas izmanto visādus radarus, lāzer tālmērus un dajeblādas citas palīgierīces, lai saprastu apkārtējo pasauli un orientētos tajā.

Es domāju, ka ne viens vien institūts reāli jūk prātā jau n-desmit gadus, lai parastu stereo videosignālu pārvērtsu 3D modelī.

Cik saprotu - tev ir jau gatavs risinājums, ka tik augstprātīgi te centies.

Vēlreiz atgādinu - aizsien sev acis un nodemonstrē orientēšanos tumsā šādā ātrumā.

Da kaut pamēģini pilnīgā tumsā atrast galdu, apsēsties pie tā un salikt ēdienu uz šķīvja un to apēst. Sanāks tik pat ātri kā ar atvērtām acīm? Šaubos!

Bet nu visiem jau skaidrs, ka tikai nevēlēšanās pēc ar savu salieķi nepiedalies Tour de France un tavs ūbergolps ir visu mašīnu mašīna...

grs 12.janvāris 2018 13:54
5 0 Atbildēt

Pareizi darīja smagā šoferis - šitās briesmas ir jālikvidē jau saknē.

kristaps 15.janvāris 2018 15:10
0 0 Atbildēt

Interesanti kā octa izskatīs bezpilota mobīļos kurš vainīgs un kurš nē... jo tur cilvēks ir pasažieris un ne pie kā nav vainīgs...

Turklāt no kā piedzīs remontu un naudu ja man bezpilotnieks iepirdīs pakaļā kamēr es stāvu pie sarkanā???

Palaidniex 16.janvāris 2018 17:54
0 0 Atbildēt

OCTA pie mums ir nevis vadītāja, net Īpašnieka vai turētāja apdrošināšana!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti