Jaunie Volvo nebrauks ātrāk par 180 km/h 84

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 9.decembris 2019 5:14

Visas jaunās Volvo automašīnas, kas rūpnīcas konveijeru atstās pēc 2020.gada maija, tiks aprīkotas ar ātruma ierobežotājiem, kas neļaus pārsniegt 180 km/h. Tas saistīts ar zviedru kompānijas apņemšanos sasniegt mērķi „0 bojāgājušo Volvo mašīnās”.

Lēmums par ātruma ierobežošanu tiek pamatots ar aprēķiniem. Ja automašīna traucas ar ātrumu 250 km/h, tad bremzēšanas ceļš sasniedz 280 metrus, kamēr, bremzējot no 180 km/h tas sarūk līdz 150 m. Arī kaitīgās emisijas braucot ar 250 km/h automobilis rada četras reizes vairāk nekā tad, ja braukts ar 180 km/h.

Autoražotājs skaidro, ka ātruma ierobežojums vajadzīgs tādēļ, ka lielākā ātrumā braucot aktīvās un pasīvās drošības sistēmas, kā arī viedās tehnoloģijas vairs nevar nodrošināt, lai negadījumā izvairītos no nopietniem ievainojumiem un nāves. Volvo aprēķini liecina, ka aptuveni 25 procenti ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo ir saistīti ar pārmērīgu ātrumu.

"Volvo ir viens no vadošajiem uzņēmumiem, ja runa ir par drošību: tas vienmēr ir bijis un vienmēr arī būs," uzsvēris Volvo izpilddirektors Hokans Samuelssons, "Pateicoties mūsu pētījumiem, mēs zinām, kas ir galvenie šķēršļi ceļā uz mūsu mērķi, lai mūsu automašīnās nebūtu nopietnu ievainojumu vai pat nāves gadījumu. Ar vispārēju ātruma ierobežojumu vien nepietiek. Mums jādara viss, kas mūsu spēkos, pat ja tas glābj tikai viena cilvēka dzīvību. "

Nākamās divas lietas, ko vajadzētu novērst ir drošības draudi, kas rodas novēršot uzmanību no ceļa un pie stūres apsēstoties cilvēkam, kas lietojis alkoholu vai narkotikas. Šīs problēmas ražotājs vēlas atrisināt ar kamerām, kas uzrauga vadītāju. Tāpat Volvo vēlas ieviest sistēmu, kas atpazīst skolas un slimnīcas un šajā apkaimē automātiski ierobežo ātrumu.   

 

 
84 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GB12 9.decembris 2019 12:49
22 9 Atbildēt

Es tādu nepirktu... Gribas jau šad tad arī nedaudz atvilkt, piemēram, pa kādu Vācijas bāni... es vispār domāju, kurš, izņemot skandināvus, pirks premium klases auto, kurš pat 200 km/h nevelk... Bet, nu jā, ja nu kāds tik ļoti fanos par to ķīniešu Volvo arī pēc šī soļa, gan jau vietējie čipšķūneri spēs to ieroebžojumu noņemt.

WALA 9.decembris 2019 8:13
18 7 Atbildēt

Galvenais jau ka tagad zem saukļa labāks ekoloģijai var ražot visādus sūnainus mazmotorus. 0.9 turbo jau var izspiest 160 un ja nonkalna gan jau visus 180 ...

imzz 9.decembris 2019 9:37
18 2 Atbildēt

„0 bojāgājušo Volvo mašīnās”.

Kāds ar Volvo, braucot pa kalnu ceļu, iegāzīsies aizā un izcūkos visu statistiku.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Saeima palielina sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem 24

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem tiek palielināti sodi par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Lasīt vairāk

 

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 13

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 9

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti