BMW uzskata, ka ar benzīnu un dīzeli brauksim vēl 30 gadus 61

 

BMW V12 motors Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.janvāris 2020 6:21

Neraugoties uz vispārējo aizraušanoa ar hibrīda un elektriskajiem dzinējiem, BMW uzskata, ka ar benzīnu un dīzeļdegvielu darbināmi motori kalpos vēl vismaz 20-30 gadus. Tiesa, no dažiem agregātiem bavārieši šķirsies ātrāk.

Tāpat kā citi auto ražotāji, arī BMW arvien vairāk uzmanības velta alternatīvo degvielas veidu dzinēju izstrādei, tajā pašā laikā nesteidzoties atteikties no iekšdedzes motoriem. Bavārieši uzskata, ka pāreja uz elektrisko piedziņu nevar notikt “dažu stundu laikā”, tādēļ skaļu paziņojumu par iekšdedzes dzinēju izslēgšanu no piedāvājuma nav. Vēl vairāk – vācu concerns uzskata, ka tie paliks ierindā un kalpos cilvēcei vēl vismaz divas, trīs desmitgades.

Intervijā Automotive News Europe žurnālistiem BMW pētījumu un attīstības centra vadītājs Klauss Frēlihs uzsvēris, ka dīzeļdzinēji tiks ražoti vēl 20 gadus, bet benzīna dzinēji - 30.

No dažiem agregātiem gan BMW šķirsies agrāk un dažādu iemeslu dēļ nežēlastībā krīt gan dīzelis ar četrām turbīnām, gan varenais V12 benzīna motors.

2021.gadā BMW plāno prezentēt modernizēto CLAR platformu, kas paredzēta s uzlādējamiem hibrīdiem ar elektromotoru un akumulatoru, kas nodrošina gaitas rezervi ptuveni 120 kilometru attālumā. Turklāt nākamie BMW modeļi, kas taps uz šīs platformas, saņems lielākas ietilpības degvielas tvertni, kas nodrošinās lielāku nobraucamo attālumu tad, kad strāvas krājumi būs izsīkuši.

 
61 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 13.janvāris 2020 9:24
13 5 Atbildēt

Tikai var gadīties, ka atsevišķās Eiropas pilsētās zaļie var tos aizliegt. Jo tagad jauniešiem Rietumeiropā ir jauna reliģija: klimata ticība, un viņi cer , ka, upurējot kaut ko "klimata dievam" , to izdosies pielabināt.

Freijers 13.janvāris 2020 10:51
10 3 Atbildēt

Pamatīgi tu te čugunu lej...Berlīnē pāris gadus atpakaļ nebija nekādu problēmu parkot auto, arī centrā, biju Rūras zemē nesen, arī tur nav problēmu - ir vecpilsētas, kur fiziski iebraukt nevar, dēļ teroristiem, kas pēc būtības ir pareizi..tur tiešām var būt gājēju ielas, bet centrā iebraukt var un pie mājām auto arī nolikt var, kas arī ir pareizi...nevejag izplatīt plānprātīgu komunistu un zaļo auto nīdēju murgus...

Šitās pasakas par kafejnīcu un iepirkšanās ielu paradīzēm gvelž jau vismaz desmit gadus, tikai nez kāpēc veikali no centra pazūd, nevis rodās aizvien vairāk...dzīves kvalitāte ir jāuzlabo, bet tas ir jādara saprātīgi, jo arī personīgais auto un no tā izrietošā mobilitāte (ko neaizstāj visādi ''šāringa'' surogāti) pieder pie tās un tas ir iemesls kāpēc cilveki izvēlās piepilsētas + tas, ka pilsētas proletarizējas ar visādiem zaļā gaisa jaucējiem nekas labs nav un to dabūs just.

Bradypus 13.janvāris 2020 13:34
8 9 Atbildēt

Ne vien liegt izmantot īpašumu, kas jau ir slikti, bet gan izmantot tiesības uz pārvietošanās brīvību. "Dzelzs priekškara" EPSRS versija - maigāka un noderīgajiem idiotiem vēl radot sajūtu, ka tas ir viņu pašu labā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti