Volkswagen ar 1 litra patēriņu nonāk pārdošanā 14

 

Foto: Ekrānbilde no gebrauchtwagen.autobild.de

iAuto | 14.janvāris 2020 6:05

Volkswagen Zentrum Aachen izlicis pārdošanā vienu no pasaulē retākajiem un neparastākajiem automobiļiem - Volkswagen XL1, kas uz 100 km patērē 0,9 litrus degvielas.

2014.gadā Volkswagen to pieteica kā nākotnes automobili un savā ziņā tā bija taisnība – XL1 bija futūristiskas formas virsbūve ar durvīm, kas kā īstiem superauto bija atveramas uz augšu, aizmugures riteņi, kas paslēpti arkās un plūdlīniju korpuss ar izcilu aerodinamiskās pretestības koeficientu (0,19).  

Pateicoties dīzeļa hibrīdiekārtai šis unikālais, tikai 795 kg smagais spēkrats uz 100 kilometriem patērēja vien 0,9 litrus degvielas, kas atbilda 21 gramam CO2 uz 1 km.  

 Volkswagen cerībām nebija lemts piepildīties – auto attīstība pagriezās citā virzienā un ražošanā dārgais XL1 drīz vien izrādījās lieks.

Vācu koncerns paguva izlaist vien 200 eksemplārus, no kuriem daži ik pa brīdim nonāk pārdošanā.

Āhenē piedāvātais Volkswagen ir vēl ekskluzīvāks nekā citi – atšķirībā no vairuma XL1, kas tika krāsoti baltā un sudraba krāsā, šim ir sarkanas krāsas virsbūve un atbilstoši sarkanbalti sēdekļi.

Par 2014.gadā ražoto automobili pārdevējs prasa 89 590 eiro, kamēr jauna XL1 cena savulaik bija 111 000 eiro.

 

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 14.janvāris 2020 9:54
5 2 Atbildēt

Šis ir tikai apliecinājums faktam, ka ja grib tad var ražot izteikti maz CO2 ražojošus auto, bet vienkāršāk jau ir CO2 "ražošanu" aizstumt kaut kur piepilsēta un izlikties ka pašu izdomātā problēma ir atrisināta.

+Pārdot kaut kādu verķi kam būtu jābūt mega lētam par pamatīgu kāpostu - tas šķiet ir pareizais eko sauklis.

msh 14.janvāris 2020 17:56
4 1 Atbildēt

Wikipēdijā rakstīts ka testa cikls paredzējis ik pēc 75 km lādēt aķi un tā iegūts tas cipars, un reālajā dzīvē esot uz diviem litriem.

Meeris 5.februāris 2020 23:53
2 0 Atbildēt

Feinas taburetes

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 2

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti