ASV uziet Dodge Charger kapsētu (+ FOTO) 4

 

Foto: Ekrānbilde no Instagram.com/p/B_6GxWBFOdc/

iAuto | 9.maijs 2020 6:01

ASV uzieta 60.gados ražotu Dodge Charger kapsētu . Instagram ievietotajos attēlos var pārliecināties, ka 60.gados ražotā ASV autobūves klasika te pārstāvēta vairākos eksemplāros.

ASV, kādā no Ņūdžersijas štata mežiem atklāta stāvvieta ar 60.gadu vidū ražotiem Dodge Charger automobiļiem. Lielākā daļa no tiem ir visnotaļ bēdīgā tehniskā stāvoklī un gadu gaitā burtiski ieauguši zemē, taču, iespējams, kādam no kolekcionāriem tā būs laba ziņa, jo šim modelim ir kulta auto statuss.

Dodge Charger tirgū ienāca 1966. gadā. Atkarībā no modifikācijas, modeļa pirmā paaudze tika aprīkota ar 5,2 litru, 5,9 litru vai 6,3 litru V8 motoriem, kā arī septiņu litru agregātu V8 426 "Street Hemi" topmodifikācijā. Pēdējais ir īpaši reti sastopams, jo pirmajā ražošanas gadā tika izgatavotas tikai 468 šādi komplektētas automašīnas.

1966. gadā saražoja 37 344 Dodge Charger eksemplārus, bet jau nākamajā gadā tas piedzīvoja modernizāciju, iegūstot vinila jumtu un jaunu 7,2 litru motoru, kas attīstīja 375 Zs. 1967.gadā tika pārdoti 37 788 eksemplāri.

Kulta auto statusu Dodge Charger iemantoja pēc vairākām veiksmīgām kino debijām, parādoties uz lielajiem ekrāniem ne reizi vien, tostarp arī jaunāko gadu Holivudas darbos. Tikpat iecienīts amerikāņu muskuļauto ir arī kolekcionāru vidū - piemēram, 1968.gada Charger, kas nofilmējās grāvēja „Ātrs un bez žēlastības” ceturtajā un piektajā daļā, 2013. gadā tika pārdots par 95,7 tūkstošiem dolāru, bet pagājušā gada beigās izsolē nonāca 2000 Zs jaudīgais Charger no kino sāgas septītās daļas.

 
Visi komentāri
 
old 9.maijs 2020 10:49
11 0 Atbildēt

tie bleķi vēl tur, bet no mūsdienu Mazda laikam tikai smilšu čupiņa būtu palikusi pāri

WALA 10.maijs 2020 9:12
0 1 Atbildēt

Ar nebūs gluži tiesa, tas ka būs Flinston auto tas Mazda pārverties, tas gan varētu būt, bet šiem visdrīzāk tieši tas pats ir noticis (tā gan štatos nav problēma- viegli remontējas ). Vienkārši lai cik smieklīgi nebūtu - US lielie motori bieži nobeidzas pirms Mazdas mazmotoriem, un attiecīgi bieži tos nomet pie sētas visādi citādi ok stāvoklī - kamer Mazdu nomet tad kad ir jau būs stipri daudz visādu problēmu attiecībā pret tās cenu.

Mazda 10.maijs 2020 17:54
0 1 Atbildēt

Nav tik traki, ja šitie redzētu to sāli kas mums ir, arī izpūtu ātri, savukārt mazda nesāls apstāklos arī spēj ilgi izturēt

Rr19 10.maijs 2020 10:36
0 0 Atbildēt

Tos motorus vienkārši nobeidz.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti