Mercedes-Benz S-klases jaunā modeļa attēli internetā (+ VIDEO) 21

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 13.maijs 2020 5:20

Auto jaunumu medniekiem izdevies nobildēt Mercedes-Benz S-klases jaunās paaudzes modeli. Maskējošās līmplēves tā korpusu piesedz vairs tikai formāli.

Mercedes-Benz S-klases vienpadsmitās paaudzes starts nav aiz kalniem – tas paredzēts jau šogad, tādēļ jaunākajos spiegu attēlos tā redzama tikpat kā bez maskēšanās pazīmēm. Salīdzinājumā ar priekšteci, jaunais modelis ieguvis noapaļotākas formas radiatora resti, savādāku priekšējo bamperi un lukturus, savukārt vertikālos aizmugures lukturus nomainījuši horizontālas formas gaismekļi, kas daļēji izvietoti arī uz bagāžnieka vāka. 

Salonā izmaiņu vēl vairāk – agrāk izmantotais risinājums ar horizontālās formas apvienotajiem mērinstrumentu un multimediju ekrāniem aizstāts ar diviem atsevišķiem displejiem, turklāt multimedijiem tagad paredzēts vertikāls un vēl lielāka izmēra ekrāns, kas novietots centrālajā konsolē. Vertikāla forma tagad arī ventilācijas, apsildes sistēmas reflektoriem, tik ierastajam pulkstenītim priekšējā paneļa centrā vieta vairs neatrodas, tāpat kā lielākajai daļai fizisko pogu. Uz priekšējo atzveltnēm redzami noņemami planšetdatori, kas, iespējams tiks iekļauti jau bāzes aprīkojumā.

Agrāk tika ziņots, ka jaunā S-klase iegūs jaunās paaudzes gaisa drošības sistēmu ar priekšējiem drošības spilveniem aizmugures pasažieriem. Tāpat zināms, ka jaunais modelis kļūs vieglāks (aktuālais sver 2 tonnas), iegūs piestūrējošos riteņus aizmugurē, kā arī motorus ar obligāto hibrīdu katrā saimē. Interesanti, ka piedāvājumā paliks arī varenais V12.

Kupeja un kabriolets S-klases piedāvājumā  vairs nebūs, pagarinātais modelis, jaudīgais AMG un superluksusa Maybach paliek.

 
Visi komentāri
 
krampītis 13.maijs 2020 7:19
9 2 Atbildēt

no aizmugures tojota korolla

ro 13.maijs 2020 9:14
8 4 Atbildēt

Nezinu kā citiem,bet tās planšetes visur panelī reāli atgrūž..

ro 13.maijs 2020 9:15
0 0 Atbildēt

Nezinu kā citiem,bet tās planšetes visur panelī reāli atgrūž..

Kaut kas jauns 13.maijs 2020 9:21
0 0 Atbildēt

Dizainā

gunbox 13.maijs 2020 9:54
0 2 Atbildēt

Aiz stūres gan varēja sapludināt ar paneli, citādi izskatās kaut kas nedataisīts. Bet kopumā, kā parasti uz tā auto masu izskatās glauns. Un te var redzēt uzreiz, ka viss panelis ir pavisam cita ideja, cits dizains, cilvēki strādājuši pie kopainas, lai arī kā izskatītos, nevis vecajā dizainā iebāzta pa vidu planšete, kā tas notiek citiem ražotajiem. VW vispār ir kaut kāds unikalitātes tipāžs. Izdomāja vienu salona dizainu un pičkā iekšā visos modeļos vienu un to pašu. Pat tajos, kuros it kā koncepta versijā ir bijis uzzīmēts pavisam cits interjers.

Gramatologs 13.maijs 2020 11:47
0 0 Atbildēt

Otrās rindkopas otrajā teikumā pareizāk būtu lietot vārdu 'citādāks' nevis 'savādāks'.

Eko 13.maijs 2020 12:25
1 0 Atbildēt

Nekādā gadījumā! Šeit autors uzrakstijis visu pareizi, jo salons tiešām is savāds...

atrabotka 13.maijs 2020 14:39
9 3 Atbildēt

Diezgan bēdīgi, ja godīgi.. Ja tā ir S klase, tad man nav ko teikt (pats braucu ar MB). Salīdzinot, kāds bija salons iepriekšējam W222, tad šitais ir milzīgs kritiens atpakaļ. No elegances tur nav ne smakas - visur kaut kādi touchscreen displeji sabāzti. Toties tehnoloģiski mūžīgi autobūves vēsturē paliks 90to gadu tanks - W140 Tāda kvalitāte vairs nav un nekad nebūs.

gunbox 14.maijs 2020 9:19
2 4 Atbildēt

Cilvēkam, kurš fano par kaut kādu W140 aizvēsturi, nebūtu korekti izteikties par jaunām tehnoloģijām. Par iepriekšējo salonu arī atradās, kas šausminās. It sevišķi S klasei par apaļiem ventilācijas caurumiem. Pierada, aizmirsa. Kā par visu jauno un neierasto tas notiek. Tā kā paliec vien pie saviem podziņtelefoniem.

Jānis 14.maijs 2020 11:16
3 0 Atbildēt

Nu, nu nestāsti, kurš tad šausminājās par apaļiem ventilacijas caurumiem, ja 123jama tādi bija un ari citiem merkiem.

Šajā gadījumā sliktākais ir tas, ka priekšā atstats kaut kāda instrumentu kaste, kur ielikt urbmašīnu. Tu gribi teikt, ka salons izskatās skaisti?

Labi šie varbūt pat ir kaut kādi feik foto, bet ja godīgi tad man arī nepatik, ne salons ne eksterjers, manuprāt nedaudz pārcentušies ar tām izmaiņām.

gunbox 14.maijs 2020 15:16
0 2 Atbildēt

Vēl viens podziņnieks. Nafig jaunu auto da jeb kādā veidā jāpielīdzina vecām mistkastēm? Ar W123 nekā kopīga un pat ideja netika no viņa paņemta.

Manuprāt šis ir simpātisks. Savs dizains. Protams iepriekšējais patīk labāk, bet neuzskatu, ka šis ir kaut kas tik ļoti neizdevies. Un tas ir tikai peļami, ka ražotājs iet uz priekšu, nevis mīņājas uz vietas. Ja šis būs neizdevies pircēja acīs un cilvēkiem nepatiks, tad uzlabos. MB ar šo nekad nav bijusi problēma. Un vēl tāds sīkums - auto īpašnieks sēž aizmugurē, tā kā kāds tur panelis, pie vienas vietas.

Eksterjerā pa lielam nekas nav izmainīts. Uzlikta lielāka morda un izteiksmīgāka reste. Tieši tā, kā šobrīd visi sākuši darīt.

Jānis 14.maijs 2020 17:47
4 0 Atbildēt

Nomierinies asprāti, es izteicu savu viedokli!

123šo pieminēju tikai tādēļ, ka tu sāki runāt par to, ka citiem nepatīk apaļie ventilācijas kanāli un sāki pieminēt vecos auto, tādēļ arī rakstiju, ka mercedes jau ļotinsen ir bijuāi apaļi ventilācikas kanāli.

Pašam kā vasaras braucamais ir šāds 124tais.

ibb.co/SnV4fD8

ibb.co/8btKMh3

ibb.co/8g64DDt

Ikdienas auto ir 5. sērījas f10, un plānoju parsēsties uz aktuālo e- klasi. Ja jaunā e-klase būs līdzīga šai s-klasei, tad man galīgi tas auto nepatīk.

Tas ir mans viedoklis un nepatīk! Protams jāredz dzīvē tas auto, pēc foto spriežot nu galīgi garām, stīvs samocīts dizains, manuprāt! Ja tev patīk, tad pērc, bet nevajag tādēļ citu viedokli/gaumi apstrīdēt.

Labāk parādi ar ko tad pats brauc?

Dīvāna komentāri 14.maijs 2020 6:34
0 1 Atbildēt

Aizmugurē ka jaunajai Skoda superb

Volx 14.maijs 2020 18:05
0 3 Atbildēt

Es savulaik šausminājos par tiem mersedesiem ar tām izvalbītajām acīm. Kad viņu sāka izlaist, tad domāju - kas tādu ērmu pirks. Bet nekas, laiks pagāja un cilvēki vizinās, es arī apradu.

Adblue 14.maijs 2020 19:32
4 0 Atbildēt

Tu brauc ar kia, tavs viedoklis netiek uzklausīts!!

Rr19 16.maijs 2020 10:07
0 1 Atbildēt

Vai tik pats no Ladas tiko nepårsēdies, speciālists atradies.

Volx 14.maijs 2020 20:08
0 4 Atbildēt

Tu lkm domā, ka es visu mūžu ar to KIA braucu? Man pirms tam citi auto nemaz nav bijuši, kā vien vācieši.

Adblue 15.maijs 2020 9:33
0 0 Atbildēt

Tas nemaina lietas būtību, ja esi kaut kādā veidā nonācis līdz kia untml. auto, tātad tavs viedoklis netiek uzklausīts.

Tu esi kļuvis par garlaicīgu, impotentu večuku

Volx 15.maijs 2020 10:50
0 0 Atbildēt

Tā tāda pašizolācijā auto jomā

Volx 14.maijs 2020 20:09
0 1 Atbildēt

OK, atceros bija arī Lada, ar to arī īsu brīdi pabraucu.

Toms 14.maijs 2020 22:16
3 0 Atbildēt

Izskatās pēc lētā gala korejieša, kā jau visi jaunie MB... Ļooooti ceru, ka šim nebūs pieprasījums un MB dizaineri pārstās lietot apreibinošas vielas S klases izstrādē...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti