800 km; uzlāde 20 minūšu laikā – korejieši sola jaunu super akumulatoru 22

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.novembris 2020 5:54

Korejas uzņēmums SK Innovation (SKI) pašlaik strādā pie jauna super akumulatora, kas tiek solīts jau 2021.gada pirmajā pusē.

Straujā elektroautomobiļu ražošanas attīstība visā pasaulē likusi sarosīties arī dažādu komponenšu piegādātājiem, pimkārt jau tiem, kas nodarbojas ar akumulatoru izstrādi.

Viens no šādiem ražotājiem ir Dienvidkorejas uzņēmums SK Innovation, kas pieteicis jaunu super akumulatoru. Tā izstrāde tiks pabeigta 2021.gada pirmajā pusē, tādēļ jau tiek būvēta akumulatoru rūpnīcu ASV Džordžijas štatā, kas katru gadu apgādās ar jaunām baterijām 300 000 elektromobiļu, piemēram, VW ID.4.

Zināms, ka jaunais super akumulators nodrošinās strāvas krājumus 800 kilometriem, bet uzlādei šādam daudzumam būs nepieciešams divu 20 minūšu cikls.

Uzņēmums vēl nav sniedzis precīzu informāciju par akumulatora elementu sastāvu, taču atklāj, ka akumulatora darbības laiks būs vairāk nekā 1000 uzlādes ciklu. Kā ziņo Green Car Reports, SKI savā izstrādes procesā vēlas koncentrēties uz "ilgmūžīgām baterijām, kas nodrošina lielu darbības rādiusu".

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 9.novembris 2020 9:22
5 3 Atbildēt

Ja katru nedēļu tiks nobraukti 5000 km tā arī varētu būt. Uz to laiku būs miljons noripināts.

Krotow 9.novembris 2020 12:17
3 0 Atbildēt

Divi cikli minēti, jo baterija nelādējas lineāri. Pirmais cikls ir uzlāde līdz drošajai ietilpībai, līdz kurai var lādēt ar lielāku strāvu. Kaut kur līdz 70-80%. Pēc tam līdz 100% drīkst lādēt ar mazāku strāvu un tas būs ilgāk.

Motorolers 9.novembris 2020 10:40
2 1 Atbildēt

Tik Teslai nav 800km, bet nu teksts 2x20min iespārda, nafig nerakstīt vienkārši 40min, kā arī kāda strāvas jauda tam nepieciešama? LV, kā mēs zinām, ar šīm ātrajām uzlādēm pašvaki, jeb viņu vienkārši nav!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti