Mazda ASV atzīta par uzticamāko auto 13

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.novembris 2020 13:52

ASV izdevuma Consumer Reports gada uzticamības reitingā Mazda pirmo reizi nostājusies augšgalā, pārspējot pērnā gada līderus Toyota un Lexus.

Consumer Reports aptaujā piedalījās 330 000 auto īpašnieku, kas atsaucās izdevuma aicinājumam pastāstīt par problēmām, kas ar viņu automobiļiem atgadījušās pēdējo 12 mēnešu laikā.

Defekti tika sadalīti 17 galvenajās kategorijās, ietverot motora, transmisijas, balstiekārtas, degvielas sistēmas, bremžu, elektriskās un elektroniskās darbības traucējumus. Pamatojoties uz šiem datiem, automašīnas saņēma uzticamības koeficientu punktu sistēmā no 0 līdz 100.

Pēc šī gada rezultātiem pirmo vietu ar 83 punktiem ieguva Mazda, apteidzot Toyota (74 punkti), Lexus (71 punkts), Buick (70 punkti) un Honda (63 punkti), savukārt saraksta apakšējā daļā tika ierindoti Ford (38 punkti), MINI (37 punkti), Volkswagen (29 punkti), kā arī Tesla (29 punkti) un Lincoln (8 punkti).

Reitingā netika iekļautas tādas markas kā Acura, Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Genesis, Jaguar, Land Rover, Maserati un Mitsubishi, tā iemesla dēļ, ka šogad nebija iespējams savākt pietiekami daudz datu par šiem zīmoliem, lai izdarītu objektīvus secinājumus par to uzticamību.

Pagājušajā gadā Consumer Reports sastādītā saraksta augšējo daļu aizņēma Lexus (78 punkti), Toyota (76 punkti), Mazda (69 punkti), Subaru (65 punkti) un Kia (61 punkti).

Consumer Reports auto uzticamības pētījumi notiek kopš 1952.gada.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 21.novembris 2020 15:46
9 7 Atbildēt

Mazda top 5.jau pēdējos gadus. Tāpēc īpaši nepārsteidz.

Vw vieta pārsteidz tikai komunistus. Jo pakaļā viņš bija visu laiku, izņemot vācu "objektīvos" pētījumos, kuros nepiedalās citi ražotāji.

Ivanovs 21.novembris 2020 17:47
7 4 Atbildēt

Nu kuri tad ir tie sliktie auto ar kuriem nevar pabraukt?

Piemēram vāciešiem ir lielāks atsaukumu skaits, bet ja reiz brauci ar šo auto tad grūti pārsēsties uz ko citu.

Izņēmums ir visādi bomāri, kuri nopērk nopistu vācu auto un pēc tam brīnās! Kā jums šķiet kādēļ tās s klases un 7 series un a8 vērtību zaudē straujāk nekā šo pašu marku mazāki auto?

Visi taču saprot, ka sarežģītākai tehnoloģījai, vai "smagāk" aprīkotam auto ir lielāka varbūtība saplīst. Turklāt ļoti daudz mezgli un to regulējums iekš auto atšķirās. Kaut tie paši stūres pastiprinātāji. Ir bmw eleiktriskais stūres pastiprinātājs un ir kia, abu auto vadāmība krasi atšķirās, protams tas nav tiksi uz pastiprinātāju rēķin, kopējais auto izsvarojums utt., bet arī pie tā tiek piedomāt, tādēļ dažkārt daudziem šķiet kādēl kāds mezgls ir caur dirsu kaut kur noslēpts vai piestiprināts.

Kā piemērs Lexus GSF, lai šī auto izsvarojums būtu 50:50, vai tuvu tam, inženieri diži nepūlējās izveidot citādu bāku, vai kādu no agregātiem "iebāzt" auto aizmugurē, nedaidz tā svara tur bija par maz, tādēļ viņi tur ielika pilna izmēra zapasku, kas protams nav slikti, bet skats amizants, zemāk ielikšu foto. Un tā izskatās 2018 gada lexus gsf bagāžnieks:

Braucejucis 21.novembris 2020 16:47
5 1 Atbildēt

Ka jums skiet sadiem testiem vispar vairs ir nozime? Man skiet musdienu jaunie auto visi ir pietiekami uzticami. Teiksim "sliktie" modeli plist apmeram 1 no simta. Salidzinajuma ar tadu kas plist 1 no 200 tas izskatas slikti, bet realitate? Vai ir verts nepirkt to kas patik tapec ka ir minimala iespeja ieberzties?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti