Pirmie pasaulē - Norvēģijā reģistrēto elektroautomobiļu vairāk nekā mašīnu ar iekšdedzes dzinējiem 9

 

Viens no Tesla dīlercentriem Norvēģijā Foto: Ekrānbilde no Google.om/maps

Nozare.lv | 5.janvāris 2021 17:54

Norvēģija pērn kļuvusi par pirmo valsti pasaulē, kurā elektriskie automobiļi veidojuši vairāk par pusi no visiem pagājušajā gadā reģistrētajiem jauniem automobiļiem, liecina otrdien publicētā valsts automašīnu tirgu uzraugošās grupas OFV informācija.

Jaunu elektrisko automobiļu tirgus daļa Norvēģijā 2020.gadā veidoja 54,3%, salīdzinot ar 42,4% pirms gada.

Četri pārdotākie modeļi bijuši "Audi e-tron", "Tesla Model 3", "Volkswagen ID.3" un "Nissan Leaf".

Decembrī jaunu elektroautomobiļu tirdzniecība Norvēģijā sasniedza rekordaugstu līmeni mēneša izteiksmē, tiem veidojot 66,7% no šajā mēnesī reģistrētajiem jauniem automobiļiem.

Norvēģija piedāvā ļoti izdevīgus nodokļu režīmus videi draudzīgiem automobiļiem, padarot tos ievērojami konkurētspējīgus izmaksu ziņā salīdzinājumā ar benzīna un dīzeļautomašīnām.

Norvēģijas noteiktais mērķis paredz, ka 2025.gadā visi pārdotie jaunie automobiļi būs bezemisiju automašīnas.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 6.janvāris 2021 14:45
5 1 Atbildēt

Ja par Norvēģiju, tad no tiem, kas pērk jaunus auto, vismaz puse pērk elektriskos. Iemesls ir ļoti vienkāršs - Leaf un Qashqai maksā vienādi, kamēr Latvijā Leaf ir divreiz dārgāks (Norvēģijas lielie auto nodokļi attiecas tikai uz dīzeli, elektriskajam nav pat PVN). Un kāpēc lai neizliktos par videi draudzīgāku utt., ja to var izdarīt bez maksas.

Ar lielo Audi tāpat - viņš ir turpat vai divreiz lētāks par Q7 un tie, kas līdz šim varēja atļauties vecu Q7 vai XC90, tagad var braukt ar supermodernu un pilnīgi jaunu auto.

Tikai tieši tāpat kā Tesla 3 gadu iepriekš, arī e-tron tagad bija pasūtīti iepriekš un šajā gadā visi saskrēja iekšā.

Vēl viena lieta - nu jau sāk ar valdības noteikumiem uzspiest lādēšanas stacijas garāžu kompleksos pie mājām (tādi Latvijā ir maz, Norvēģijā daudz, gandrīz visām daudzdzīvokļu mājām ārpus centra). Tā ka lādēšana kamēr auto stāv mājās jau tagad ir pieejama ne tikai privātmājās, bet arī guļamrajonos.

imzz 6.janvāris 2021 18:13
4 0 Atbildēt

Norvēģija vispār īsta paraugvalsts: pumpē naftu, pārdod citiem, tā atzaļojas, ka prieks.

Vārds 6.janvāris 2021 13:46
2 11 Atbildēt

Melnie getto, lai sēž mājās vai pārvietojas ar divriteņiem. Nav auto pirmā nepieviešamības prece. Tikām galā ar smēkētājiem publiskās vietās, tiksim galā arī ar smirdinātajiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti