Pasauli pārpludinās lēti elektromobili, uzskata japāņu elektromotoru ražotājs (+ FOTO) 35

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/carnewschina

iAuto | 27.janvāris 2021 5:38

Japānas elektromotoru ražošanas uzņēmuma Nidec vadītājs Sigenobu Nagamori uzskata, ka drīzumā nelielu elektromobiļu cena nokritīsies zemāk par 3000 dolāriem.

Nidec vadītājs Sigenobu Nagamori prognozē, ka drīzumā nelielu elektriskās piedziņas automašīnu cena nokritīsies zemāk par atzīmi 300 000 jēnas ($ 2890) un iestāsies jauna elektromobiļu ēra ar milzīgu pieprasījumu šajā cenu kategorijā tādos reģionos kā Indija, Āfrika un Tuvie Austrumi.

Kā piemēru viņš minējis Ķīnas Wuling ražoto Mini EV, kas maksā 4300 dolārus un vietējā tirgū kļuvis par pieprasītāko elektromobili apsteidzot pat Tesla Model 3.

Tuvākajā nākotnē tādas automašīnas kā Wuling parādīsies arī citu valstu tirgos, kas galu galā novedīs pie automašīnu tirgus pieauguma no pašreizējiem 80-90 miljoniem eksemplāru gadā līdz 300 miljoniem.

“No cenu kara nav iespējams izvairīties. Elektromotoru cena samazināsies līdz vienai piektdaļai, un mums tam jābūt gataviem, ” uzsvēris Nagamori.

Pasaulē lielākais datoru cieto disku motoru ražotājs Nidec nesen pievērsās arī elektromobiļu motoru ražošanai. Uzņēmuma mērķis ir palielināt investīcijas šajā sfērā un kļūt par lēto elektromotoru pārdošanas līderi.

Wuling Hongguang Mini EV piedāvā ar 9,3 vai 13,2 kilovatstundu akumulatoriem un kilovatu elektromotoru. Pilsētas automašīnas maksimālais ātrums nepārsniedz 100 kilometrus stundā, bet jaudas rezerve ir 120-170 kilometri.

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 27.janvāris 2021 7:35
8 13 Atbildēt

Intersanti cik ātri tādi mazie un lētie fufeļi sāks krauties kaudzē iekš šrotiem un izgāztuvēm ...

s 27.janvāris 2021 8:17
7 5 Atbildēt

Āzijā, kur ielas nekaisa ar sāli un katram baurim nevajag personiskos 12km.m. lai nobrauktu 20km, viss būs daudz labāk, kā šeit.

imzz 27.janvāris 2021 10:16
6 0 Atbildēt

Palielini 50 reizes un būs spēcīga. Princips jau tas pats. Pie kam datoru cieto disku ražotāji ir nopietni piestrādājuši gan pie ekonomiskuma, gan gultņu ilgmūžības.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti