Prezentēts jaunais C-klases Mercedes (+ FOTO) 15

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 23.februāris 2021 16:22

Mercedes-Benz publicējis attēlus un informāciju par C-klases jaunās paaudzes modeli, kas pircējiem kļūs pieejams šī gada vasarā.

Iepriekšējā paaudze (W 205) ir tirgū kopš 2014.gada šajā laikā pagūstot iemantot vairāk nekā 2,5 miljonu pircēju uzticību. Tagad laiks jaunajam W 206 modelim, kas izskatā centies pielīdzināties lielākajiem brāļiem – E un S-klasei, no priekšteča atšķiroties ar pārveidotiem lukturiem, bamperiem, radiatora resti un motora pārsegu, kas kopumā liek domāt par pavērsienu robustāka dizaina virzienā.

W 206 ir 4751 mm garš (+65 m) un apveltīts ar 2840 mm riteņu garenbāzi (+25 mm). Automašīnai ir pilnībā jauna piekare, turklāt par piemaksu iespējams pasūtīt šasiju ar piestūrējošiem riteņiem aizmugurē. C-klasei tie pagriezīsies 2,5 grādu leņķī, kamēr S-klasei tie ir 10 grādi.

Mercedes C klase būs pieejama ar jaunu digitālās gaismas tehnoloģiju. Katrā galvenajā lukturī ir 1,3 miljoni atstarojošu elementu un hologrāfiskas lēcas, kas rotē ar ātrumu līdz pat 2 tūkstošiem apgriezienu minūtē. Pateicoties tam, sistēma spēj ne tikai apgaismot ceļu, bet arī nepieciešamības gadījumā uz tā ar gaismas staru projicēt brīdinājuma simbolus.

Salonā var būt 10,25 vai 12,3 collu mērinstrumentu panelis, sērijveida 9,5 vai 11,9 collu (papildmaksa) multimediju ekrāns, otrās paaudzes MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimediju iekārta ar balss vadību (Hey, Mercedes!), uzlabota navigācija, 9,3 collu projekcijas displejs, Over-the-air programmnodrošinājuma atjaunināšanas funkcija, kā arī Smart Home funkcija, kas tieši no mašīnas ļauj pārvaldīt mājas apgaismes, apkures un citu iekārtu darbības.

Sedana bagāžas nodalījuma ietilpība ir 455 litri, universāls spēs uzņemt 490-1510 litrus – par 30 l vairāk.

W 206 nevienam motoram nav vairāk par četriem cilindriem, toties – visi ir elektrificēti. Jaudīgākais benzīna motors versijā C 300 attīsta 258 Zs, bet Overboost funkcija īslaicīgi pievieno vēl 27. Tas pats arī vājākajiem benzīna motoriem C 180 (170 Zs) un C 200 (204 Zs), kā arī dīzeļiem, kas attīsta 200 Zs versijā C 220 d un 265 Zs versijā C 300 d.

  1. gadā sākumā motoru izvēlei pievienos uzlādējamo hibrīdmodeli, kur 204 Zs benzīna motors sadarbojas ar 122 Zs elektromotoru. Šāds modelis ar elektrību varēs veikt līdz 100 km.

Jaunā C-klase būs pieejama sedana un All-Terrain universāla (pirmoreiz) modifikācijās, kā arī sportiskajā C63 AMG versijā, kurai arī (pirmoreiz) tiks izmantots četru cilindru motors.

Vācijā pieteikšanās jaunajam C-klases modelim tiks atklāta maijā.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 23.februāris 2021 17:29
4 4 Atbildēt

Auto pats tīri smuks un ņemams, bet tas salons, nu kā var cilvēkiem patikt tie bezjēdzigie ekrāni, ja vēl būtu aizmugurē sēdošajiem, bet nē spidīgs sūc tieši "vaditaja uzklaudei" brauksanas laikā ...

ABECEDE95 24.februāris 2021 9:00
4 1 Atbildēt

Priekša simpātiska, aizmugure - vienkārši užas! - kā škodai.

Braucejucis 23.februāris 2021 19:06
3 3 Atbildēt

Lielakais pluss - ekrans ir ideals prieks navigacijas, bet velams touchscreens lai var ari rakstit adreses vai spaidit waze kur ir radari salikti. Tel nr ari vieglak ierakstit ar touchscreenu un nevajag paneli aizdirst ar fiziskam pogam no 0 lidz 9. Par izskatu nefilozofesu - tas ir subjektivi, bet displeja izskatu ja var nomainit tad tas ir liels pluss. Mans idealais variants butu touchscreens+fiziskas pogas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti