Kanāda bez iekšdedzes motoriem no 2035.gada 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

iAuto | 5.jūlijs 2021 10:50

Kanāda pievienojas to valstu skaitam, kas tuvākajā laikā plāno pakāpeniski atteikties no transportlīdzekļiem, kas izmanto fosilo degvielu.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo paziņojis par pilnīgu jauno ar iekšdedzes dzinējiem aprīkoto transportlīdzekļu tirdzniecības aizliegumu no 2035. gada. Uz šo laiku pārdošanā vajadzētu palikt tikai automobiļiem, kas nerada kaitīgos izmešus.

 Aizliegums attiecas uz vieglajām automašīnām un nelielas kravnesības mazajiem kravas auto, bet lielie kravas automobiļi un komerctransports šajā likumā nav iekļauts.

Kanādā līdz šim tikai 3,5 procenti jauno automašīnu ir elektriskā piedziņa, kamēr Amerikas Savienotajās Valstīs tādu transportlīdzekļu ir tikai divi procenti.

Lai veicinātu iedzīvotāju pāreju u elektrisko transportu Kanādas valdība plāno dažādas iniciatīvas un atbalsta programmas, taču izmaiņas nevar nosaukt par straujām un amatpersonām nāksies pielikt lielas pūles, lai 14 gadu laikā sasniegtu nosprausto mērķi.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 5.jūlijs 2021 12:39
6 1 Atbildēt

Ņemot vērā milzīgo Kanādas teritoriju un mazapdzīvotos apgabalus, šādi ierobežojumi neliekas saprātīgi. Un jāņem vērā vēl "native americans", kuriem tiek atļauts viss kas. Attiecībā uz indiāņiem noteikti taisīs izņēmumu, citādi viņiem nosvilinās vēl ko vairāk par pāris baznīcām.

WALA 5.jūlijs 2021 12:11
3 1 Atbildēt

Aizliegt tirgot ieksdedzes dzinēju auto nav gluži "no ieksdedzes dzinējiem brīva valsts"...

1) neviens nav atcēlis ģeneratorus dažādām vajadzībām

2) liela daļa Kanādas iedzīvotāju nav tik bagāti lai pirktu dārgus EV, tad zin sagaidīt ka LV visi pāries uz EV ir reālistiskāk kā Kanādā notikt tam pašam faktam, jo nabadzīgu cilvēku tur ir par pakāpi vairāk kā LV

3) ja EV attīstības prognozes nepiepildīsies vismaz par 20% no šobrīd solītā, tad 2035 gadā nāksies vien "drusku atkāpties" no sava "balto apkaklīšu plāna" ...

Krokodils 5.jūlijs 2021 15:43
1 0 Atbildēt

Tas jau drīzāk mūsdienās ir 'trendīgi' paziņot šādu soli lai būtu kaut kādu zaļo normu draudzīgajā sarakstā un varētu izsūkt kaut kādas naudas.

Realitatē paies tie 10-15 gadi, un visi - ups laikam nesanāks kā bija domāts jo bla bla bla, tāpēc pārceļam šo plānu uz 2050 gadu.... Prosta bizness.

Interesanti kur mūsējie guļ, mūsejiem jau patīk pasūkt naudu no sādien projektiem, tā lai sev var kabatas sapildīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 10

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti