120 000 eiro pagalam – Vācijā nodeg pilnīgi jauns Audi e-tron GT 14

 

Ilustratīvs attēls Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.augusts 2021 5:08

Minhenē kāds gluži jauna Audi e-tron GT (120 000 eiro) elektroauto īpašnieks piedzīvojis nepatīkamu pārsteigumu uzzinot no policijas, ka viņa automobilis ir pilnībā sadedzis.

Vācu izdevums Bild raksta par starpgadījumu, kas šonedēļ noticis Minhenē, vēlreiz aktualizējot jautājumu par to, vai elektroautomobiļi patiešām ir tik droši, kā mums stāsta.

Elektriskie spēkrati spiesti stundām ilgi atrasties pieslēgti pie uzlādes iekārtas un – neviena nepieskatīti, nereti arī nakts laikā. Pa šo laiku var atgadīties daudz kas, tostarp lietas „par ko pat domāt negribas”. Tieši tā noticis ar kādu Minhenes iedzīvotāju, gluži jauna Audi e-tron GT īpašnieku. Kad pie durvīm pusčetros no rīta pieklauvēja policija, lai pastāstītu par problēmām ar viņa Audi, vīrietis nodomājis, ka mašīnai kāds uzbraucis. Īstenība izrādījās daudz nepatīkamāka – likumsargi pastāstīja, ka viņus plkst.2.30 informējis kāds iedzīvotājs, norādot, ka redz pie uzlādes iekārtas pieslēgtu degošu Audi. Tika izsaukti ugunsdzēsēji, taču no 120 000 vērtā Audi palika pāri tikai sadedzis vraks.

Sākotnējā apskate liecina, ka sadedzis ne tikai auto, bet arī uzlādes iekārta, tādēļ tiek izvirzītas vismaz trīs versijas: automašīnas defekts, uzlādes iekārtas defekts, tīša aizdedzināšana.

Laime nelaimē –uzlādes iekārta atradās pietiekami tālu no ēkām, lai uguns tās nespētu apdraudēt.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
HE 1.augusts 2021 13:03
15 0 Atbildēt

Un tagad iztēlojieties ka šāds elektrovāģis aizdegās daudzstāvu mājas pazemes garāžās kur stāv vēl kādi 30 auto.

Krotow 1.augusts 2021 15:40
7 0 Atbildēt

Nevajag iztēloties. Pameklē youtube par elektroauto degšanu lidostā Norvēģijā. Un elektrobusu degšanu Ķīnā (v=T71cVhxG_v4).

msh 2.augusts 2021 7:54
4 1 Atbildēt

Iespējams ka aizdegas biežāk, bet tikai tāpēc ka to ir DAUDZ vairāk, un pamatā deg vecas mašīnas, nevis jaunas, piedevām ļoti bieži nodeg pēc avārijas, nevis benzīntankā...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti