Pētījumā noskaidrots - elektromobiļu uzturēšana prasa lielākus izdevumus īpašniekam 62

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 8.augusts 2021 13:06

Elektromobiļiem ir daudz lielākas uzturēšanas izmaksas nekā parastajiem automobiļiem ar iekšdedzes dzinējiem, vēsta ASV tirgus analītiķu "We Predict" pētījuma rezultāts.

Pētījumā ar nosaukumu "Deepview True Cost" tika analizētas faktiskās izmaksas, pamatojoties uz tehniskās apkopes dokumentiem. Pētījumam tika novērtēti 1,6 miljoni apkopes un remonta pasūtījumu 301 automobilim.

Rezultāts izrādījās pārsteidzošs - elektrisko transportlīdzekļu pakalpojumu izmaksas pirmajos trīs mēnešos bija vidēji 123 ASV dolāri. Salīdzinājumam: klasisko benzīna automobiļu īpašnieki par apkopēm maksāja vidēji 53 ASV dolārus, bet hibrīdauto izmaksas izrādījās pat nedaudz zemākas par 46 ASV dolāriem.

Ja elektromobiļos kaut kas salūzt, kas acīmredzot nenotiek tik reti kā ierasts domāt, tas kļūst dārgs: saskaņā ar We Predict datiem vidējās detaļu izmaksas bija 65 ASV dolāri, kas ir vairāk nekā divas reizes augstākas nekā tīra benzīna transportlīdzekļiem (28 dolāri). Un arī veicamo darbu izmaksas ir daudz augstākas - 58 dolāri pretstatā klasisko iekšdedzes dzinēju mašīnām (25 dolāri).

Ja bojājumus īpašnieks nav radījis pats, ražotājs parasti sedz šādu jaunu transportlīdzekļu uzturēšanas izmaksas. We Predict vadītājs Džeimss Deiviss tomēr norāda, ka izmaksas, kas radušās pēc trim mēnešiem, parasti pēc pieciem gadiem palielinās piecpadsmitkārt, un pēc šī laika perioda tām jāpiemēro koeficients 20.

Papildus augstajām uzturēšanas izmaksām elektromobiļu vadītājiem ir jābūt gataviem arī lieliem vērtības zudumiem ilgtermiņā. Klienti un tirgotāji ASV ziņo, ka pēc astoņiem līdz desmit gadu ekspluatācijas dažu elektromobiļu uzlādes jauda ir tik zema, ka transportlīdzekļi praktiski vairs nav pārdodami.

 
62 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mani paziņas to jau izbauda 8.augusts 2021 13:20
36 10 Atbildēt

un uzlādei patērē 2/3 no diennakts laika kad kaut kur jābrauc ...un nedod dievs tālāk par 100km

Osta 8.augusts 2021 13:43
32 9 Atbildēt

Nu ko,atpeldējām.Pietiek jau ar ekovadiem kuri paši sadalās,nemaz nerunājor par pārējām mikroshēmām kur iemetīsies zaļais.

imzz 8.augusts 2021 13:47
28 5 Atbildēt

Britu Whatcar rakstīts ka arī apdrošināšana dārgā gala elektroauto britu apdrošināšanas tirgū izmaksā vairāk, nekā iekšdedzes dzinēju auto. Piem. apdrošināt Tesla 3 modeli izmaksājot par 45% vairāk nekā 3 sērijas BMW. Motivēts ar to, ka uzrāviens elektroauto spēcīgāks ( kas, acīmredzot, palielinot sadursmes iespēju ) un remonta izmaksas dārgākas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti