Eiropā dramatiski trūkst elektromobiļu uzlādes staciju; Latvija, Lietuva pēdējās vietās 37

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 10.septembris 2021 5:55

Eiropā dramatiski trūkst uzlādes staciju elektriskajiem bateriju transportlīdzekļiem - ceļ trauksmi Eiropas Automobiļu ražotāju asociācija (ACEA). Lietuva un Grieķija dala pēdējo vietu, Latvijā stāvoklis tikai par kripatiņu labāks.

Pētījums rāda, ka desmit ES valstīs ir mazāk nekā viena uzlādes stacija uz 100 kilometriem, bet 18 ES dalībvalstīs šo punktu skaits ir mazāks par piecām stacijām uz 100 kilometriem. Pagaidām labākie ir Nīderlande ar 47,5 stacijām uz 100 kilometriem, Luksemburga (34,5), Vācija (19,4), Portugāle (14,9) un Austrija (6,1).

Saraksta apakšā Lietuva un Grieķija (abām 0,2), taču bateriju transportlīdzekļiem vajadzētu izvairīties arī no Polijas (0,4), Latvijas (0,5) un Rumānijas (0,5).

ACEA ģenerāldirektors Ēriks Marks Hītems uzsver, ka automašīnu pircēji diez vai izvēlēsies bezemisiju transportlīdzekli, ja nebūs pietiekami daudz uzlādes punktu vai degvielas uzpildes staciju.

Pēc Hītema domām, ES ir vajadzīgs milzīgs progress infrastruktūras jomā. Bet diemžēl „Alternatīvās degvielas infrastruktūras regulas” projekts ir pilnīgi pretrunā ar ES programmu „Fit for 55”. Tāpēc ACEA aicina ES Parlamentu izmantot iespēju izveidot pietiekami daudz uzlādes staciju un degvielas uzpildes staciju klimatneitrālas degvielas uzpildīšanai.

 

 
37 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
andis 10.septembris 2021 6:56
9 2 Atbildēt

Te tev nu bija! Ha - ha!

Latvietis 10.septembris 2021 9:34
9 7 Atbildēt

Elektromēslu problēmas

220V 10.septembris 2021 12:08
9 1 Atbildēt

nākošais stāsts būs par to, ka ES dramatiski pieaug elektrības cenas; LV saraksta augšgalā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti