Subsīdijas videi draudzīgajiem auto Vācijā līdz 9000 eiro arī nākamgad 8

 
iAuto | 14.decembris 2021 5:34

Vācijas valdība turpinās atbalstīt videi draudzīgo automobiļu pircējus arī nākamgad, piešķirot viņiem kompensāciju līdz pat 9000 eiro apmērā.

Auto jaunumiem veltītais izdevums Auto-medienportal.net vēsta, ka videi draudzīgo jauno automobiļu pircēji Vācijā tiks subsidēti līdzšinējā līmenī arī nākamgad, par to vakar paziņojis jaunais federālais ekonomikas un klimata aizsardzības ministrs Roberts Habeks.

Tas nozīmē, ka līdz 2023.gada beigām tīri ar elektrību darbināma auto pircējs varēs iegūt atlaidi no kopējās cenas līdz 9000 eiro apmērā, bet Plug-in uzlādējamā hibrīda pircējs – līdz 6750 eiro apmērā.

Jaunā valdība nolēmusi, ka no 2023.gada subsīdiju programma mainīsies – tad būtu jāfinansē tikai tādi transportlīdzekļi, kas patiesi veicina klimata aizsardzību. Galvenokārt tas varētu nozīmēt augstākas prasības spraudņa hibrīdu modeļu klāsta tīri elektriskā režīmā veicamajam attālumam.

Latvijā jaunu elektromobiļu iegādei paredzēts piešķirt atbalstu 4500 eiro apmērā, lietotiem elektromobiļiem un “plug-in” hibrīdiem – 2250 eiro. Valsts atbalsts elektroauto vai hibrīda iegādei būs pieejams no nākamā gada līdz 2023. gada 31. decembrim, vai līdz brīdim, kamēr vēl būs pieejams tam paredzētais finansējums.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Aldis 14.decembris 2021 9:38
1 0 Atbildēt

Mēs to nezinām, cik ilgi Vācija spēs veikt šādu atbalstu. Jeb Latvija vēl nespēs. Tikai atceros no UK, ka žurnālisti bija tikuši klāt informācijas drumslai, ka tā ir aizņēmusies pirmajā Covid vilnī, ārējo parādu uz 50.gadiem. Tur bija minēts arī cipars. Vēlāk sekoja daži īsi raksti, par nākamajām aizņemšanās epopejām, un kur valsts kredīta atdošanas laiks nupat jau ir aptuveni 100.gadi. Tā lūk...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti