Subsīdijas videi draudzīgajiem auto Vācijā līdz 9000 eiro arī nākamgad 8

 
iAuto | 14.decembris 2021 5:34

Vācijas valdība turpinās atbalstīt videi draudzīgo automobiļu pircējus arī nākamgad, piešķirot viņiem kompensāciju līdz pat 9000 eiro apmērā.

Auto jaunumiem veltītais izdevums Auto-medienportal.net vēsta, ka videi draudzīgo jauno automobiļu pircēji Vācijā tiks subsidēti līdzšinējā līmenī arī nākamgad, par to vakar paziņojis jaunais federālais ekonomikas un klimata aizsardzības ministrs Roberts Habeks.

Tas nozīmē, ka līdz 2023.gada beigām tīri ar elektrību darbināma auto pircējs varēs iegūt atlaidi no kopējās cenas līdz 9000 eiro apmērā, bet Plug-in uzlādējamā hibrīda pircējs – līdz 6750 eiro apmērā.

Jaunā valdība nolēmusi, ka no 2023.gada subsīdiju programma mainīsies – tad būtu jāfinansē tikai tādi transportlīdzekļi, kas patiesi veicina klimata aizsardzību. Galvenokārt tas varētu nozīmēt augstākas prasības spraudņa hibrīdu modeļu klāsta tīri elektriskā režīmā veicamajam attālumam.

Latvijā jaunu elektromobiļu iegādei paredzēts piešķirt atbalstu 4500 eiro apmērā, lietotiem elektromobiļiem un “plug-in” hibrīdiem – 2250 eiro. Valsts atbalsts elektroauto vai hibrīda iegādei būs pieejams no nākamā gada līdz 2023. gada 31. decembrim, vai līdz brīdim, kamēr vēl būs pieejams tam paredzētais finansējums.

 
Visi komentāri
 
imzz 14.decembris 2021 9:14
0 0 Atbildēt

Redzēs , cik ilgi to spēs turpināt. Vācijā esot reģistrēti 48 miljoni vieglo pasažieru auto. Ja tā turpinātu, tad vajadzētu: 48 milj. x 9000 = 432 miljardi EUR

eidis 14.decembris 2021 10:13
0 0 Atbildēt

Iespējams, ka šī ir helikopteru naudas maetode. Vnk veids kā izdalīt līdzekļus sekmīgām (t.i. uz pircēju balsojuma pamata) ražošanām proporcionāli veiksmīgam sniegumam. Un vienlaicīgi tiek veicināts pieprasījums un secīgi eicināta ražošana.

LV šim varētu atbilst subsīdija jaunam mājoklim.

Aldis 14.decembris 2021 9:38
1 0 Atbildēt

Mēs to nezinām, cik ilgi Vācija spēs veikt šādu atbalstu. Jeb Latvija vēl nespēs. Tikai atceros no UK, ka žurnālisti bija tikuši klāt informācijas drumslai, ka tā ir aizņēmusies pirmajā Covid vilnī, ārējo parādu uz 50.gadiem. Tur bija minēts arī cipars. Vēlāk sekoja daži īsi raksti, par nākamajām aizņemšanās epopejām, un kur valsts kredīta atdošanas laiks nupat jau ir aptuveni 100.gadi. Tā lūk...

imzz 14.decembris 2021 10:12
0 0 Atbildēt

Monetārajai politikai ar konstantu inflāciju ir tā priekšrocība ( no valdību viedokļa ) , ka tā "noēd" arī valsts parādus. Piem. pie konstantas 4% inflācijas gadā naudas , tātad, arī parāda vērtība, ciparu izteiksmē, protams, samazināsies apm. 7 reizes.

eidis 14.decembris 2021 10:16
0 0 Atbildēt

Šī ir noinflēšana. Pamatā intervences tiek veiktas sektorā ar lielāko plecu - t.i. ar labāko grūdienu ekonomikai. Attiecīgi pareizi pagrūžot ekonomiku, IKP pieaugums ievērojami palielina noinflēšanas efektu.

imzz 14.decembris 2021 10:41
0 1 Atbildēt

"Pamatā intervences tiek veiktas sektorā ar lielāko plecu - t.i. ar labāko grūdienu ekonomikai."

Diez vai par tādām var uzskatīt patlaban modē esošās un sagaidāmās intervences ražošanas un patēriņa atzaļošanai klimata vārdā.

eidis 14.decembris 2021 12:45
0 0 Atbildēt

Ja tirgus pieprasīs (vai būs spiests pieprasīt) atzaļotas preces, tad viss pareizi. No tāda tirgus viedokļa tā atzaļošana izskatās kā Indijas sasniegšana ar kuģi - atklāts ir, tirgus potenciāls milzīgs. Paliek tikai jautājums vai matroži pa ceļam nenoēdīs visu efektu

imzz 14.decembris 2021 10:13
0 0 Atbildēt

t.i. 7X 50 gadu laikā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 6

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti