2021.gadā Audi veicies labi; īpaši pieprasīti bijuši elektroautomobiļi

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 12.janvāris 2022 12:29

Neskatoties uz pandēmiju un globālo pusvadītāju trūkumu, Audi 2021. gadā veicies itin labi – pārdoti 1 680 512 automobiļi, kas ir tikai par 0,7 procentiem mazāk nekā 2020.gadā. Strauji audzis pieprasījums pēc elektroautomobiļiem.

2021.gadā Audi rezultāti dažādos pasaules tirgos bijuši atšķirīgi – vienviet realizācijas cipari gājuši uz augšu, citur krituši. Piemēram, pašmāju tirgū Vācijā fiksēts samazinājums par 15,6 procentiem līdz 180 883 automašīnām, savukārt ASV par 5 procentiem pārsniegts iepriekšējā gada rezultāts pārdodot 196 038 automobiļus. Ķīnas tirgum Audi piegādājis 701 289 transportlīdzekļus, kas ir par 3,6% mazāk.

Labi pieprasīti bijuši vācu Premium zīmola elektriskās piedziņas modeļi: pārdotas 81 894 automašīnas, kas ir par 57,5 ​​procentiem vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Šajā jomā Audi attīstība turpināsies straujā tempā līdz 2025. gadam savā piedāvājumā iekļaujot vairāk nekā 20 pilnībā elektriskus modeļus. Elektrifikācijai un hibridizācijai plānots iztērēt aptuveni 18 miljardus eiro, lai pēc 2025.gada uzņēmums varētu ražot tikai pilnībā elektriskus modeļus.

Neskaitot pilnībā elektriskos transportlīdzekļus, pircēju interese augusi arī par tādiem modeļiem, kā Q3 (+ 19,2%), A5 (+ 8,3%) un A7 (+ 9,2%). Stabils pieprasījums bijis arī pēc SUV modeļiem Q5 un Q7, palielinoties par 5,3 procentiem katrā segmentā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti