"Latvenergo" investē astoņus miljonus eiro saules parka izveidē Lietuvā 12

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 19.janvāris 2022 10:55

AS "Latvenergo" investē astoņus miljonus eiro saules parka izveidē Gargždos, Lietuvā, aģentūru LETA informēja "Latvenergo" pārstāvji.

Jaunā saules parka teritorija aizņems 20 hektārus. Tas atradīsies vienā no saulainākajiem Lietuvas reģioniem un būs lielākais saules parka projekts Lietuvā. Tehnoloģiski parku veidos 20 000 saules paneļu un tā kopējā jauda būs 13 megavati (MW).

Izvēlētie saules paneļi nodrošinās visaugstāko efektivitāti, maksimāli izmantojot visu virsmu, tādējādi saražojot vairāk elektroenerģijas nekā ar ierastajiem kristālu moduļiem. Pirmās saules parka saražotās zaļās elektroenerģijas kilovatstundas pie klientiem nonāks šī gada otrajā pusē. Paredzēts, ka gadā saražotās elektroenerģijas apjoms varētu sasniegt vismaz 14 000 MWh, kas ir pietiekošs apjoms, lai ar elektroenerģiju apgādātu aptuveni 5000 mājsaimniecībām.

"Latvenergo" pārdošanas direktorss Uldis Mucinieks pauž gandarījumu, ka uzņēmums jau šobrīd var stratēģiski un sistemātiski attīstīt elektroenerģijas ražošanu no atjaunīgajiem resursiem un darīt to Baltijas mērogā. Projekts sniedz iespēju klientiem pašiem piedalīties elektrības ražošanā, pauž Mucinieks.

Uzņēmumā skaidro, ka saules enerģijas pakalpojumu attīstīšana ir viens no "Latvenergo" stratēģiskajiem biznesa virzieniem, ieguldot atjaunīgo resursu izmantošanā ražošanā un arī patēriņā. Šobrīd Lietuvā jau darbojas Klaipēdas saules parks, kā arī sākta divu jaunu parku Šauļos un Klaipēdā būvniecība. Par saules parku klientiem var kļūt gan privātpersonas un mājsaimniecības, gan uzņēmumi vai valsts institūcijas.

Saules paneļu uzstādīšanas popularitāte aizvien pieaug - 2021.gada deviņos mēnešos "Latvenergo" noslēdza gandrīz 800 saules paneļu uzstādīšanas līgumu, kas ir par 79% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš. Kopējā "Latvenergo" koncerna mazumtirdzniecības klientiem uzstādītā saules paneļu jauda Baltijā pārsniedz deviņus MW un trīs ceturtdaļas no kopējās jaudas ir uzstādītas klientiem ārpus Latvijas.

Kā ziņots, "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušā gada trīs ceturkšņos bija 659,5 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa samazinājās 3,6 reizes līdz 26,4 miljoniem eiro.

Savukārt 2020.gadā "Latvenergo" koncerna auditētais apgrozījums bija 773,391 miljons eiro, kas ir par 8,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 23,3% un bija 116,309 miljoni eiro. Vienlaikus koncerna māteskompānijas "Latvenergo" apgrozījums samazinājās par 11,9% un bija 385,612 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa pieauga par 53% un bija 154,848 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Omis 19.janvāris 2022 12:46
7 2 Atbildēt

Tas laikam ir uz to naudu ko Latvenergo tagad nopelna pārdod superlēto Hes elektrību pa superdārgu biržas cenu.

Un arī vasaras lēto gāzi kas iekačāta Inčukalnā šobrīd pārdod par biržas cenu tāpat kā siltumenerģiju.

Pa nopelnīto noteikti varēs noklāt visas baltijas vakstis ar saules paneļiem, cilvēkiem vair nevajadzēs lietussargus, jo visur būs paneļi

Kanibaals 19.janvāris 2022 13:33
3 3 Atbildēt

Ko dirs, paneļus neliek horizontāli, zāle aug griezdamās. Protams afēra, jo kratās no smirdīgās gāzes vaļā.

gunbox 19.janvāris 2022 14:49
3 1 Atbildēt

Naudas vairāk nekā jebkad agrāk > pietrūka - aizņēmums 300milj. > 8 ļimakus izdāļājam, jo atkal vairāk kā jebkad agrāk. Diez Kariņš no savas kabatas segs parādus?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti