Jāgaida četrus gadus – Toyota brīdina klientus par rindām uz Land Cruiser 300 7

 

Foto: Toyota

iAuto | 20.janvāris 2022 12:30

Toyota brīdinājusi savus klientus par to, ka rinda apvidus auto Land Cruiser 300 iegādei izstiepusies četru gadu garumā.

Problēmas ar pasūtījumu izpildi, ko izraisījis mikroshēmu deficīts, Toyota sākās jau pērn un arī šogad situācija uz labo pusi nemainās – tieši pretēji, uzņēmums brīdinājis savus klientus, ka Land Cruiser 300, kas uz šo brīdi ir uzņēmuma visvairāk pieprasītais modelis, būs jāgaida pat četrus gadus un vairāk.

Problēmas ar detaļu piegādi atrisināt neizdodas un drīzumā Japānā uz laiku tiks slēgtas astoņas no 14 Toyota rūpnīcām. Jau zināms, ka februārī pasaulē lielākais autoražotājs neizlaidīs 150 000 automašīnu, līdz ar to rindas pēc Toyota ražojumiem stiepsies garumā.

Land Cruiser nomainīja paaudzi 2021. gada jūnijā nomainot 14 gadus ražoto Land Cruiser 200. Apvidus auto jaunās paaudzes modelis izraisīja pastiprinātu interesi no klientiem, kas jau pirmajā mēnesī iesūtīja 20 000 apmaksātu pasūtījumu. Līdz augustam rinda uz top versijām, kurām nepieciešams liels mikročipu skaits, izstiepās četru gadu garumā, bet līdz septembrim šis gaidīšanas periods kļuva aktuāls visām jaunā Land Cruiser 300 versijām.

Problēmas ar detaļu piegādi ietekmējušas autoražotājus visā pasaulē un, ja par situācijas uzlabošanos nozarē pērnā gada nogalē vēl minēja 2022.gadu, tad tagad prognozes pārceltas uz 2023.gadu.

 

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 20.janvāris 2022 12:43
3 6 Atbildēt

Jā jā. Atkal jau čipi. Lai noturētu paaugstinātu cenu uz pieprasījuma rēķina un klienti mazāk lūgtu atlaides, uztaisa mākslīgu rindu. Par čipu trūkumu jau paziņoja, ka pirmajā ceturksnī čipu deficīts būs likvidēts. 4 gadi bļin. Bet nu bizness jau pareizs - ir izdevīgi pārdod mazāku skaitu, bet dārgāk, jo no uzvcenojuma jau iet visi 100% peļņā.

Šefs 21.janvāris 2022 10:54
1 2 Atbildēt

Un tad vēl stāsta, ka rindas ir bijušas tikai PSRS. "Vēsturnieki", ibio

gunbox 21.janvāris 2022 16:29
1 0 Atbildēt

Iesaku aiziet pie ārsta.... nezinu... traumatogs vai jau psihoterapeits vajadzīgs? Tu jau labāk zināsi. Žēl tikai, ka tavā gadījumā vairs nepalīdzēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti