Sāk ar Indiju - Škoda uzsāk sedana Slavia ražošanu 3

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/SkodaIndia

iAuto | 23.janvāris 2022 5:43

Čehijas autoražotājs Škoda Indijā iedarbinājis vietējam tirgum paredzētā sedana Slavia ražošanas konveijeru. Plānots, ka vēlāk pievilcīgās cenas modelis nonāks arī citos pasaules tirgos.

Slavia pamatā ir MQB-A0-IN platforma, ko izmanto arī kompaktais krosovers Kushaq, kurš tāpat kā sedans veido piedāvājumu Indijas tirgum. Zīmīgi, ka šī arhitektūra tiks izmantota arī citiem Volkswagen koncerna budžeta modeļiem, kas tēmē uz tādiem tirgiem kā Krievija, Indija, Āfrikas un Dienvidaustrumāzijas valstis.

Automašīnas garums ir 4541 mm, riteņu bāze sasniedz 2651 mm, bet bagāžas nodalījums – 521 litrus. Slavia raksturīgi diožu priekšējie lukturi ar L-veida dienasgaismām, radiatora reste ar vertikāliem spraišļiem, apaļi miglas lukturi un motora pārsegs ar ievalcētām līnijām. Aizmugurē redzams neliels spoileris, divdaļīgi lukturi ar izvietojumu arī uz bagāžnieka vāka, no drukātiem burtiem veidots markas un modeļa nosaukums.

Slavia dzinēju klāstā ir 1,0 litru TSI benzīna dzinējs ar 115 Zs, kā arī 1,5 litru dzinējs ar 150 zirgspēku jaudu. Pirmais var strādāt kombinācijā ar 6MK vai 6AK, otrs – ar 6MK vai 7DSG.

Indijas tirgū automašīna būs pieejama trīs aprīkojuma komplektācijās, tostarp komplektā ar tādām noderīgām ekstrām kā 10 collu multimediju ekrāns, jumta lūka, priekšējo sēdekļu ventilācija, bezvadu viedtālruņa uzlāde, USB pieslēgvietas aizmugurējiem pasažieriem un klimata kontrole. Tiek lēsts, ka Indijā Slavia cena sāksies no atzīmes 1-1,6 miljoni rūpiju (no 11 500 EUR).

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
krampītis 23.janvāris 2022 8:45
2 0 Atbildēt

njā,..... Indijā gandrīz visi irmiljonāri - viens otram maksā miljonos par jebko

Hmm 23.janvāris 2022 9:03
1 3 Atbildēt

tavs priekšstats par it kā mūžīgi nabadzīgajām zemēm (Indija, Krievija, Ķīna) ir, maigi izsakoties, novecojis

Krotow 23.janvāris 2022 23:34
1 1 Atbildēt

Pēc būtības tur maz kas ir mainījies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti