Aurus Komendant – 3,2 tonnas smags krievu krosovers (+ FOTO) 13

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 24.janvāris 2022 5:22

Rosstandart izdevis atļauju ražotājam 150 automašīnu izgatavošanai. Krievu mediji raksta, ka tas, visticamāk, attiecas uz pirmssērijas eksemplāriem.

Rosstandart atklātajā datu bāzē atrodama informācija par Aurus Komendant – 3,2 tonnas smagu transportlīdzekli, kas ir vēl viens luksuss automobiļu ražotāja Aurus saimes pārstāvis.

Aurus Komendant būs īsāks nekā Senat bāzes versijas sedans – riteņu bāze īsāka par 200 milimetriem (līdz 3100 mm), attālums no bufera līdz buferim samazināts par 252 milimetriem (līdz 5380 mm), bet platums sarucis par 16 milimetriem (līdz 2004 mm). Toties krosovers ir augstāks par 131 mm sasniedzot 1820 mm, bet klīrenss ir 200 mm. salons ir tikai četrvietīgs, citus konfigurāciju variantus neparedzot.

Aurus Komendant izmēros ir nedaudz lielāks par Rolls-Royce Cullinan un veselus 575 smagāks, kas skaidrojams ar to, ka Komendanta pilnībā no metāla nesošais korpuss jau sākotnēji tika pielāgots bruņu uzstādīšanai.

Rosstandart precizē, ka dokuments attiecas tikai uz 150 transportlīdzekļiem, proti, runa varētu būt par Komendant pirmsražošanas partiju. Tomēr konveijera mašīnas diez vai principiāli atšķiras, jo laika atlicis maz - prezentācija paredzēta pavasarī, turklāt arī bāzes modeļa, sedana Senat, ražošana šobrīd tālu atpaliek no tā, kas tika solīts iepriekš.

Zināms, ka Aurus Komendant iegūs pneimatisko balstiekārtu, kamēr saimes sedaniem, limuzīniem, kabrioletiem un miniveniem jāsamierinās ar parasto atsperu piekari. SUV būs pieejama ātrumu pārslēgšanas funkcija ar stūres lāpstiņu pārslēgiem, automatizēta vadītāja palīdzības sistēma (ADAS), kas ir sava veida autopilots, pilnpiedziņa un gandrīz 600 Zs jaudīga hibrīdiekārta kopā ar 9-pakāpju automātisko kārbu, kas tiek uzstādīta visiem Aurus saimes modeļiem.

Aurus Komendant cena vēl nav zināma, tādēļ atgādinām, ka sedans Senat maksā vismaz 215 000 eiro.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Gateris 24.janvāris 2022 10:25
12 2 Atbildēt

Tas krievu gateris jau esošos pasūtījumus uz Aurus Senat nevar izpildīt un maina valdes locekļus vienu pēc otra, bet kvalitāte ir zem katras kritikas.

Krievi kārtējo reizi pierāda, ka nemāk skrūvēt, viņi māk tikai naglas dzīt ar āmuru, bet ja skrūves dzen ar āmuru, tur nekas labs nesanāks.

Onsis 24.janvāris 2022 9:59
11 1 Atbildēt

4X4 katafalks

mnde 24.janvāris 2022 8:50
10 1 Atbildēt

Kas tā par nekrofīliju ar mauzoleja eksponātiem?

Cik sapratu no ziņām tas ir kārtējais miljonu "analagoff ņet" projekts, kurš jau ir ieberzies...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti