Stāvoklis Ukrainas frontē

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 26.aprīlis 2022 10:09

Krievijas karaspēks turpina uzbrukumu Ukrainas austrumos, cenšoties nodibināt pilnīgu kontroli pār Doneckas un Luhanskas apgabaliem un nodrošināt sauszemes koridoru starp šīm teritorijām un okupēto Krimu, otrdienas rītā ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Slobožanskes virzienā ienaidnieks turpina daļēji bloķēt Harkivu un apšauda Ukrainas armijas pozīcijas un infrastruktūras objektus.

Krievijas karaspēks cenšas uzbrukt Zavodas virzienā. Cīņas turpinās.

Doneckas un Tavrijskes virzienos pretinieks pārvieto komandpunktus tuvāk kaujas līnijai.

Krievi apšauda Ukrainas armijas pozīcijas visā frontes līnijas garumā, izmantojot mīnmetējus, lielgabalus un raķetes. Ienaidnieks veic kaujas operācijas Rubižnes rajonā, cenšas ieņemt Popasnu, kur cīņas turpinās. Arī Avdijivkas virzienā ienaidnieks mēģina veikt uzbrukuma operācijas, taču bez panākumiem.

Kurahoves virzienā pretinieks veic uzbrukumus Novomihailivkas un Marjinkas virzienos, Zaporižjas virzienā ienaidnieks uzbrūk Trudoļubivkas virzienā, notiek kaujas.

Krievi veic pastiprinātus uzbrukumus Ukrainas spēkiem rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijā Mariupolē.

Dienvidbugas virzienā ienaidnieks visā sadursmes līnijā veicis atsevišķus uzbrukumus Ukrainas armijas vienībām. Izlūkošanas aktivitātes konstatētas Mikolajivas apgabalā.

Hersonas apgabalā Velikas Oleksandrivkas ciema tuvumā Ukrainas armija iznīcinājusi ienaidnieka munīcijas noliktavu un lielu skaitu krievu karavīru. Likvidēti vairāk nekā 70 iebrucēji. Precīzs viņu skaits tiek precizēts.

Tāpat iebrucēju vienības cietušas dzīvā spēka zaudējumus Novodmitrivkas un Bilousoves rajonos.

Krievijas iebrucēji turpina aplaupīt vietējos iedzīvotājus pagaidām okupētajās Ukrainas teritorijās.

Krievi mēģina veikt gaisa izlūkošanu virs Odesas apgabala teritorijas un cieš zaudējumus.

Volīnijas un Poļesjes virzienos nav konstatētas vērā ņemamas izmaiņas ienaidnieka vienību pozīcijās un darbībā.

Siverskas virzienā nekas neliecina, ka ienaidnieks veidotu trieciengrupējumu, lai atsāktu uzbrukuma operācijas. Ukrainai piegulošajos Krievijas Brjanskas, Kurskas un Belgorodas apgabalos pretinieks pastiprinājis robežas un robežšķērsošanas punktu aizsardzību, veic savu pozīciju inženiertehnisko nostiprināšanu. Krievijas karaspēks pierobežas rajonos arī pastiprinājis pasākumus cīņai pret sabotāžu.

Krievijas karaspēks arī mēģina sagraut citu valstu militārās palīdzības piegādes ceļus.

Aizvadītajā diennaktī Ukrainas gaisa spēki notriekuši trīs lidmašīnas, četrus bezpilota lidaparātus un trīs spārnotās raķetes.

Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas armija atvairījusi sešus pretinieka uzbrukumus, iznīcinot četrus krievu tankus, piecu lielgabalus, 13 bruņutransportierus, piecus automobiļus un vienu zenītartilērijas iekārtu.

Lavrovs brīdina par "reāliem" Trešā pasaules kara draudiem

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka miera sarunām ar Ukrainu vajadzētu turpināties, un brīdināja, ka pastāv "reāli" Trešā pasaules kara draudi.

Lavrovs arī kritizēja Ukrainas pieeju miera sarunām ar Krieviju.

"Labai gribai ir robežas. Bet, ja tā nav abpusēja, tas nepalīdz sarunu procesam. Bet mēs turpinām piedalīties sarunās ar komandu, kuru deleģējis [Ukrainas prezidents Volodimirs] Zelenskis, un šie kontakti turpināsies," sacīja Lavrovs.

Lavrovs arī apgalvoja, ka Zelenskis tikai "izliekas", ka piedalās sarunās.

"Viņš ir labs aktieris," sacīja Lavrovs, atgādinot Zelenska bijušo nodarbošanos. "Ja jūs uzmanīgi paskatīsieties un uzmanīgi izlasīsiet viņa teikto, jūs atradīsiet tūkstoš pretrunu," viņš piebilda.

Krievijas ārlietu ministrs arī sacīja, ka pašreizējā saspīlējuma apstākļos Trešā pasaules kara draudi ir "reāli".

"Draudi ir nopietni, tie ir reāli, tos nevar vērtēt par zemu," Lavrovs paziņoja Krievijas ziņu aģentūrai "Interfax".

Runājot par Ukrainā notiekošo bruņoto konfliktu, Lavrovs pauda pārliecību, ka "protams, viss beigsies ar [miera] līgumu, bet šī līguma parametrus noteiks tā kaujas darbību stadija, kurā šis līgums kļūs par realitāti".

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, komentējot Lavrova teikto par Trešā pasaules kara draudiem, atzīmēja, ka Maskava jūt sakāvi Ukrainā un tāpēc starptautiskajai sabiedrībai ir jāpalielina atbalsts Ukrainai.

"Krievija zaudē pēdējo cerību atbaidīt pasauli no Ukrainas atbalstīšanas. No turienes arī runas par "reāliem" Trešā pasaules kara draudiem. Tas tikai nozīmē to, ka Maskava jūt sakāvi Ukrainā. Tāpēc pasaulei vajag mūs atbalstīt vēl vairāk, lai mēs uzvarētu un aizstāvētu Eiropas un globālo drošību," tviterī uzsvēra Kuleba. 

Avakovs: Rietumvalstu specdienesti atraduši Putina bunkuru

Rietumvalstu specdienestiem ir zināms, kur atrodas bunkurs, kurā uzturas Krievijas prezidents Vladimirs Putins, pirmdien paziņoja bijušais Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Viņš sacīja, ka viens no iemesliem, kāpēc Putins nav iedrošinājies veikt kodoltriecienu, ir tas, ka pēc tam tiktu veikts atbildes trieciens uz vietu, kur Putins slēpjas.

"Nevajag domāt, ka nepastāv metodes gadījumā, kad visi ierobežojumi ir noņemti (bet kodolieroču pielietošana ir ierobežojumu noņemšana), mērķētam triecienam uz to vietu, kur personīgi atrodas Putins," sacīja Avakovs.

Pirms nedēļas tika ziņots, ka ASV tehnoloģiju kompānijas "Google" pakalpojumā "Google Maps" tagad ir pieejami kvalitatīvi satelīta attēli, kur katrs interesents var aplūkot Krievijas stratēģiskos un militāros objektus. Attēli fiksēti ar militāriem satelītiem, tādēļ to izšķirtspēja ir ļoti augsta.


 

 

 
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti