Maserati piesaka MC20 Cielo – spaideri ar nolaižamu jumtu (+ FOTO) 1

 

Foto: Maserati

iAuto | 27.maijs 2022 14:59

Itālijas autoražotājs Maserati papildinājis varenauto MC20 saimi ar modeli MC20 Cielo – 630 Zs jaudīgu Spyder, kas pēc dinamikas neatpaliks no MC20 kupejas.

Maserati MC20 vaļējā versija ar nosaukumu Cielo (itāļu val. Debesis) ir aprīkota ar stikla jumtu, kas  nolaižams vai paceļams 12 sekunžu laikā, arī gaitā, taču, kamēr ātrums nepārsniedz 50 km/h. Butterfly tipa durvis pārceļojušas no  kupejas modeļa, tāpat kā 630 Zs (730 Nm) jaudīgais trīslitru V6 motors, kas strādā kombinācijā ar 8-pakāpju automātisko divsajūgu pārnesumkārbu, pakaļējo riteņu piedziņu un pašbloķējošo diferenciāli.

Atšķirīga ir kabīnes augšdaļas konstrukcija ar atveramo jumtu, kas, pateicoties aptuveni puskvadrātmeru lielajam PDLC (polymer-dispersed liquid crystals) materiālam un funkcijai, kas sekundes laikā to pārvērš par kristāldzidri caurspīdīgu vai melnu, kā nakti, par Cielo krāsām ļaus tīksmināties arī aizvērtā stāvoklī.

Cielo konstrukcija ir tikai 65 kg smagāka, tādēļ dinamiskie rādītāji ietekmēti minimāli: spaideris ir tikai 0,1 sekundi lēnāks nekā kupeja, simtu sasniedzot apaļas trijās un par 5 km/h lēnāks, ja runājam par maksimālo ātrumu (330 km/h pret 325).

MC20 Cielo tirgū ienāks ar Prima Serie īpašo versiju, kas ierobežota līdz 60 vienībām. Tā saņems īpašo trīs slāņu Acquamarina virsbūves krāsu, speciālu gaišas ādas salona apdari, oriģinālus riteņu diskus un plāksnītes ar versijas nosaukumu.

Nākotnē MC20 klāstam pievienosies pilnībā elektrisks modelis, kas saņems vēl stingrāk veidotu konstrukciju un kļūs par jaudīgāko varenauto variantu.

 
Visi komentāri
 
Experds 28.maijs 2022 14:28
0 0 Atbildēt

Spaideris - auto, kurā spaida meitiešiem pupus

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti