Benzīns, dīzelis, hibrīdiekārta - Mercedes laiž klajā jauno GLC (+ FOTO)

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 2.jūnijs 2022 5:07

Mercedes-Benz prezentējis jaunās paaudzes krosoveru GLC, kas turpmāk būs pieejams ar benzīna un dīzeļa agregātiem, kā arī vairākās hibrīversijās, ieskaitot Plug-in modeli.

Jaunais modelis pastiepies par 6 cm un tagad sasniedz 4,72 m. Par 1,5 cm palielinājusies riteņu bāze (līdz 2,89 m), bet bagāžas nodalījuma ietilpība palielinājusies par 10% līdz 600 (1640) litriem. Automašīnas augstums sarucis par 4 mm, bet gaisa pretestības koeficients – no 0,31 līdz 0,29 cw.

GLC salonā divi augstas izšķirtspējas LCD ekrāni ar 12,3 un 11,9 collu izmēra mērinstrumentiem un multimedijiem, uzlabota skaņas izolācija, apsildāmi priekšējie sēdekļi, viedtālruņa integrācija u bezvadu uzlāde, bet 9x3 cm projekcijas displejs, Burmister 15 skaļruņi un pneimatiskā vai sporta piekare par piemaksu.

Jaunā MBUX multimediju iekārta ietver navigāciju ar papildinātās realitātes funkciju, uzlabotu balss vadību, Newsflash funkciju, kas var nolasīt priekšā līdz par 2 minūšu garus jaunumus no iemīļotā ziņu resursa.

GLC pircējam pieejama Offroad Engineering pakete, kas ne tikai sniegs papildus aizsardzību virsbūves lejasdaļā, bet arī palielinās klīrensu par 20mm. Tāpat šādus GLC būs iespējams aprīkot ar “caurspīdīgo motora pārsegu” - sistēmu, kas nedaudz atvieglos braukšanu sarežģītos bezceļu posmos.

No jaunievedumiem jāpiemin piekare ar piestūrējošiem aizmugures riteņiem (līdz 4,5 grādiem) un uzlabotais piekabes asistents, kas varēs pieveikt arī 90 grādu līkumus. GLC pircējam jāzina, ka ICE versijas var vilkt 2400 kg, hibrīdi – 2000 kg.

Visi benzīna un dīzeļa dzinēji ar 197-258 Zs būs komplektēti ar Mild Hybrid sistēmu un 48V starterģeneratoru, kas īslaicīgi piepalīdz ar 23 Zs, savukārt Plug-in hibrīdi ar 313-381 Zs uz 100 km patērēs vidēji 0,6-0,8 litrus un elektriskā režīmā spēs nobraukt 104-120 km.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti