Vācijā Tesla Model S sasniedz 1,6 miljonu km nobraukumu 10

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/gem8mingen

iAuto | 18.jūnijs 2022 14:18

Pasaulē tas ir vislielākais nobraukums, kas sasniegts ar vienu elektroautomobili.

Vācietis Hansjergs Gemingens-Hornbergs paveicis ko tādu, kas līdz šim nav bijis pa spēkam nevienam citam elektroautomobiļa īpašniekam. 2019.gadā viņš ar savu Tesla Model S pārvarēja 1 miljona kilometru atzīmi, taču vīrietis, kurš pēc profesijas ir taksists, nolēma pie tā neapstāties, lai gan tehniskas problēmas ar automobili atgadījās arvien biežāk. 

Trīs gadus vēlāk Hornbergs sasniedzis 1 miljona jūdžu (1,6 miljonu km) nobraukumu, kas nav izdevies nevienam citam Tesla īpašniekam.

Protams, šajā laikā Tesla piedzīvojusi vairākas galveno komponentu nomaiņas, piemēram, elektromotors esot mainīts astoņas reizes, bet akumulatoru baterija trīs reizes.

Pirmo akumulatora nomaiņu elektroauto piedzīvoja pēc 290 tūkstošiem kilometru, otro – kad tika nobraukti vēl 150 tūkstoši. Ražotājs to veicis garantijas ietvaros.

Par motoriem informācijas ir mazāk, taču zināms, ka ceturtais no tiem Model S aizvedis līdz vismaz miljonam kilometru.

Taksista garāžā ir arī Tesla Roadster ar ne mazāk iespaidīgu nobraukumu – 700 000 km, taču tagad Hornbergs plāno  izmēģināt kādu citu amerikāņu elektroauto marku – Lucid, kura ražotais sedans Lucid Air piedāvā vēl lielāku nobraukumu ar vienu uzlādi.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 18.jūnijs 2022 22:40
9 0 Atbildēt

Bet mums raksta tikai slavas dziesmas, ka nekas nelūzt, nekas nav jāmaina, ekspluatācijā izdevīgāks par dīzeli!Dīzelis ar vienu motoru iet miljonu, bet te vesela čupa jau nomainīta. Bet, ja tesla visu maina pa brīvu, tad tik ņem un brauc, bet šaubos!

Lietotājs 18.jūnijs 2022 14:26
6 0 Atbildēt

Parasti cilvēki uztraucās par akumulatoru, bet izrādās ka motors mirst pirmais.

Tātad 200t km ir normālais bezrūpju Teslas mūžs.

Parēkināsim 19.jūnijs 2022 18:05
6 0 Atbildēt

Ja ICE mainītu dzinēju ik pēc 250K tad tas arī nobrauktu miljonu smiedamies. Vecie merši miljonu vispār brauca ar vienu dzinēju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti